leszek2307 07.10.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Kota u mnie brak, a mojego psa myśliwskiego już prezentowałem, to pochwalę się grzybkami z tego roku http://imageshack.us/a/img823/724/dsc1334hj.jpg http://imageshack.us/a/img155/5639/dsc1336k.jpg http://imageshack.us/a/img594/121/img31052.jpg Wspominałem też, że mój komin wymagał renowacji. Tak wygląda już z czapką betonową, ale jeszcze bez daszku http://imageshack.us/a/img338/2387/dsc1342e.jpg Edytowane 7 Października 2012 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 08.10.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 (edytowane) Zazdraszaczam grzybków Ja w weekend rozszalowałem płytę i w końcu widać przestrzenie. Teraz tylko poprawić okna, bo się trochę nie zgadzają z planem i zabijamy na zimę. Dachóweczka też doszła i nawet sami ułożyliśmy na dachu A ma ktoś doświadczenia z kredytem "Rodzina na swoim"? EDIT. Już się dowiedziałem, że się nie załapie Edytowane 8 Października 2012 przez rob_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 15.10.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kota u mnie brak, .../QUOTE] Oj tam, oj tam... Koty jak grzyby pojawiają się zazwyczaj jesienią Jak dobrze poszukasz, to może jakiegoś wypatrzysz!!! Co do grzybków na Twoich włościach, to już chyba powoli stanie się tradycją, że co roku straszna zazdrość mnie bierze. Mam posadzone brzozy za płotem (jakieś 5 lat będzie) i od sierpnia nie kosiłem pod nimi trawy z myślą o grzybobraniu. No i się pojawiły - ale jakieś nie wiadomo co... Podejrzewam, że to dlatego, bo nie poukładałem kamieni pod brzozami:P ...a na marginesie - ta Twoja hacjenda - no no!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 16.10.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 O matko,jakie piękności !!! Nie było mnie chwilkę,a to co zobaczyłam dziś zwaliło mnie z nóg. Piękne wykończenia,grzybki ,kotki... I nowe domy . Bardzo podoba mi się pomysł z tymi patykami nad tarasem.Bliski moim klimatom .Miałam w planie podobne płotki itp,ale czas mnie pokonał . Mam jednak nadzieję ze kiedyś,kiedyś...Gratulacje Waldemaros!!! U mnie narazie burzenie ścian.Właśnie z powodu braku garderoby.Doszło też maleńkie okienko w mini piwniczce,ponieważ brakowało tam dostępu świeżego powietrza i wentylacji.Ale to drobiazgi .Reszta w zasadzie bez zmian. Jeszcze raz gratuluję ,i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Del Waldemaros 17.10.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (...)Miałam w planie podobne płotki itp,ale czas mnie pokonał . Mam jednak nadzieję ze kiedyś,kiedyś.... Co do płotków z patyków, to miałem też upatrzony pomysł (fotka poniżej), ale małżonka utwierdziła mnie w przekonaniu że za dużo wioski na wsi nie ma co robić i temat upadł. Może kogoś zainspiruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 19.10.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Farida, a w którym miejscu planujesz tę garderobę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 19.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Farida, a w którym miejscu planujesz tę garderobę ? Cześć. Chyba już o tym pisałam.Sciane pomiedzy garażem a pom.gosp. miałam dość grubą.Została wybita dziura,na cos w rodzaju szafy wnękowej.Przesunięcie całej ściany nie wchodziło w grę.Jakies 30 cm tej szafy (przesunieta ściana z ociepleniem itp. wchodzi w garaż,ale u nas to bez znaczenia). Jesli mogę sie podzielic moimi przemyśleniami na temat garderoby na poddaszu.Dla tych,którzy chcieliby i garderobe i pralnie widziała bym takie rozwiązanie: przesunąć sie z "pralnią" w strone łazienki oraz w strone pokoju nad kuchnią.Pokój nad kuchnią sie trochę zmniejszy,ale zawsze coś za coś.Moje dzieci twierdzą,ze te pokoje mogły by być troszeczke mniejsze i też było by ok. Powstałe pomieszczenie wystarczyło by teraz przedzielić na pralnie i garderobę . Czy warto? Zależy od priorytetów. Zyczę konstruktywnych przemyśleń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besob 21.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dawno mnie tu nie było. My już od półtora roku mieszkamy. W projekcie poza drobnymi szegółami ne zamienaliśmy nic. Szczególnie jeżeli chodzi o wykończenie zewnętrze, bo dlatego między innymi ten projekt nas urzekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besob 21.10.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besob 21.10.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 i jeszcze kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 21.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 (edytowane) Wow jaki ładny domek Besob, proszę daj jeszcze foto zewnętrznego grilla i napisz proszę jakiej wielkości jest ten telewizor -50 cali czy mniej. Chodzi mi o to czy 50-tka się tam zmieści. Farida, ja mam w planie garderobę u góry, ale z wejściem od sypialni.. Chcę przesunąć łazienkę w stronę pralni. Z pralni klasycznej chyba zrezygnujemy. Tylko nie wiem jak będzie dokładnie z ta garderobą bo tam wypada okno szczytowe. Co do łazienki to nad wejściem prawdopodobnie mala lukarna aby mieć tam okienko. Edytowane 21 Października 2012 przez cebulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.10.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Kurcze znowu nie dostaję powiadomień i myślałem, że tu cisza , a tu masz - takie cuda. No pięknie besob, no i w takim krótkim czasie, a jakie fajne drzewka. Wyglądają jakby rosły trochę dłużej Tylko małe wstawiłeś te pierwsze fotki, jaky można przynajmniej te z zew. trochę większe, to myślę, że wszyscy się ucieszą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besob 25.10.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam ponownie, Cebulka jeżeli chodzi o TV ma niecałe 50 cali ale i tak musieliśmy przedłużyć ścianę aby jakoś go wkomponować i nie robić zbyt dużej konkurencji dla kominka. A jeżeli chodzi o grila zewnętrznego i zdjęcia z jego realizacji są w moim dzienniku, który jeszcze kiedyć prowadziłem ). Leszku, drzewka pewnie rosły toszkę dłużej ale nie u mnie w ogródku ). Ogród zakładaliśmy w kwietniu 2012r. Zdjęcia rzeczywiście są jakieś małe ale tak się wkleiły. Sprubuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.10.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Besob dzięki za większe zdjęcia. Efekt natychmiastowy, bo teraz zauważyłem, że u Ciebie na sofach też takie dwie BESTIE leżą jak moja. Nie ma jak konkretny i czujny obrońca DOMU . Napisz coś, czy to parka i czy od razu mieliście dwa, czy najpierw jednego. Pytam, bo ten nasz jest taki smutny i samotny jak nikogo nie ma w domu, a jakaś "panienka" może mu osłodzi życie i kłopot niewiele większy Edytowane 26 Października 2012 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.10.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Besob - z pewnością masz jakieś zdjęcia z etapu wykonania ocieplenia pod drewnianą elewacją - mam na myśli przygotowanie rusztu, wypełnienie wełną i kręcenie desek.Będę wdzięczny jesli zechcesz się tymi szczegółami podzielić. My cały czas mamy nie ocieplone szczyty. W tym roku już pewnie nici z tego, ale w lecie już czas wielki. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 30.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Pytanie mi się nasunęło.. Mam deskowanie z OSB i przed układaniem wełny przydałoby się jakoś zabezpieczyć przestrzeń na wentylację między tymi warstwami. Jakoś wole nie zostawiać tego jedynie wierze w zapewnienia producenta wełny Tak więc jak to macie u siebie zrobione? Jakiś dystans? Zdjęcia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 30.10.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 A może ktoś ma wykaz materiałów użytych do budowy? Albo kosztorys który oferuje Archipelag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besob 06.11.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam, Leszku, odpowiadając na twoje pytanie: jest to parka. Piesek (ten jasny) był pierwszy i to już jest prawdziwy weteran (11 lat). Później była suczka (już ma 6 lat). Teraz jak jeden zostaje bez drugiego choćby na chwilę to strasznie tęskni. A wydaje mi się, że jak już jest jeden to drugi w domu nie stanowi większego kłopotu. Polecam . Trabi, załączam kilka zdjęć z wykonania szczytów. Jak widać na zdjęciach były one normalnie ocieplone, dopiero później został wykonany stelaż przymocowany na śruby do ściany, a do stelaża przywiercone deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.11.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dzięki besob ! pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ost19 12.11.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam!Też trochę czasu minęło od mojego ostatniego wpisu. U nas pooli pchamy budowę do przodu i na tym etapie zastanawiam się czym tak pięknie zabezpieczyliście wasze pergole? Konkretnie czym są pomalowane.Jeśli można poproszę o jakieś wskazówki bo to już ostatni moment przed nieuchronnie zbliżającą się zimą zimą.Pozdrowienia dla Wszystkich Nastkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts