leszek2307 24.01.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Przepraszam, ale nie dostałem powiadomienia o wpisie i dlatego teraz dopiero odpowiadam. U mnie są szprosy "prawdziwe", czyli nie jakieś tam naklejane, tylko fizycznie szyba zespolona jest podzielona szprosem na części. Mam okna z firmy http://www.eurocolor.com.pl/. Nie wiem jak teraz, ale jak ja zamawiałem to była tylko taka szerokość szprosu. Po jakimś czasie użytkowania mogę powiedzieć, że szpros mógłby być trochę cieńszy, ponieważ zabiera jednak część światła, a okien nie powiększyłem. Efekt wizualny jednak jest inny, niż przy naklejanych. Spotkałem się już z producentem okien, który ma cieńsze szprosy w ofercie, ale nie pamiętam już jaki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ost19 25.01.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam!Nie ma sprawy dziekuję za odpowiedź i podpowiedź. Mnie też te naklejane szprosy nie przekonują, tym bardziej, że nie dają na nie gwarancji użytkowania. Poszukam jeszcze po firmach i popytam o szprosy prawdziwe. Leszku jak byłbyś tak miłty to poproszę jeszcze o jakieś foty tych okien i szprosów Jeszcze raz dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 25.01.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Kurcze, też chciałbym już takie rozmowy prowadzić na forum Póki co skończyła się adaptacja projektu, a teraz muszę poczekać na badania geologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ost19 25.01.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Na Ciebie też przyjdzie por(spokojnie), a póki co mozemy słuzyc radą w miarę możliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 25.01.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Ost19 fotek moich okien znajdziesz na forum dużo, a podobne ma też trabi. Moje szprosy to jest dodatkowy kawałek ramy wstawiony w podzieloną szybę zespoloną. Minęło już prawie 6 lat od zakupu moich okien, to i techologie się zminiły trochę . Ja wstawim zwykle dość duże zdjęcia. Wystarczy skopiować na kompa i powiększyć. Jakby Cię interesowały jakieś konkretne szczególy tych okien, to podaj maila, no chyba, że masz w profilu to zrobię i wyślę. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 25.01.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 ost19 u nas nie są pełne dzielenia a na środku jest stały słupek.Producent mnie od tego odwodził twierdząc, że zabiera to światło itd. Być może, ale wygląd nam pasuje a ilość światła jaką przepuszczają jest wystarczająca.Od zewnątrz wygląda to tak:http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Budowa/2008-11-10002.jpg a tak od środka: http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Budowa/2010-07-28001.jpg Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 03.02.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ile metrów kwadratowych tynków mieliście w środku? Staram się jakieś kalkulacje porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 06.02.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ile metrów kwadratowych tynków mieliście w środku? Staram się jakieś kalkulacje porobić 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 06.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No to zaczynamy się starać o kredyt na dokończenie budynku. Załatwiam instalacje. Sprzątam ogólnie i przygotowuje się do chudziaka i zakładania okien. Praca zaczyna się rozkręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ost19 11.02.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam!Dziękuję wszystkim za info i fotki. Teraz spływają oferty z firm okniarskich i pojawia się nowy dylemat okno dwu lub trzy szybowe - sprawa do przemyslenia. Do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekan1702 12.02.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Prezentuje sie fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 12.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Bardzo ładne te Wasze domki,co jeden to ładniejszy :yes:pooglądałam,poczytałam i powiem że bardzo fajny i funkcjonalny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 15.02.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A ja mam pytanie ile was wychodzi aktualnie ogrzewanie waszych Nastek? Czym ogrzewacie? Jaki piec? ile macie ociepleń na ścianach i dachu? Jestem przed wyborem pieca i na prawdę nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Jakub 16.02.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 witam ! Do 17.01 1250 zł gazem i to jest co +woda, ale z gazu juz chyba zrezygnowałeś z tego co pamiętam jak rozmawialismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 17.02.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Coraz więcej czytania robi w głowie coraz większy mętlik. Koledzy z pracy namawiają na gaz. Faktycznie jest bezobsługowy, pod warunkiem że jest serwis pod ręką. Ekogroszek już mnie prawie całkowicie zniechęcił, ale mam producenta i serwis na zawołanie. To przemawia z eko. Kotły gazowe mam pod ręką jedynie Wulf-a. Pellet też nie jest złym rozwiązaniem, ale nie mam w okolicy serwisu.. I tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 17.02.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 witam ! Do 17.01 1250 zł gazem i to jest co +woda, ale z gazu juz chyba zrezygnowałeś z tego co pamiętam jak rozmawialismy. Ale od kiedy liczysz? Bo chyba nie od 1.01.2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 17.02.2013 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam po dłuższej przerwie. Jak zwykle szwankują powiadomienia, a tu tyle się dzieje i nowe osoby witam ! Do 17.01 1250 zł gazem i to jest co +woda. Jak to miło stwierdzić, że są takie osoby, które po wybudowaniu jeszcze zaglądają na nasze forum. Wpis to dodatkowy prezent Odnośnie tego zużycia, to też mam prośbę żeby, to zużycie gazu opisać trochę bardziej szczegółowo. Jak wiecie ja też mam gaz, dom bez ocieplenia, tylko Ytong 36,5 z tynkami i ogrzewam głównie gazem, a dogrzewam (jak mi się chce ) kominkiem. Teraz jak gaz potaniał i ta tendencja się będzie utrzymywać, to może pozostanę tylko przy gazie . rob_7 co do serwisu, to bym się nie martwił, bo z reguły jest to serwis pieca, a jak wybierzesz znaną markę, to masz na każdym kroku. Ja mam piec De Dietrich i miesiąc temu po 6 latach nawalił mi automat palnikowy. Serwisant z firmy, która mi zakładała instalację i cały czas go doglądał skasował mnie na 850 zł, tak jak kosztuje w De Dietrichu. Podzwoniłem trochę po autoryzowanych serwisantach i okazało się, że mogę od nich kupić za 650 zł. Teraz już nie będę korzystał z jednego serwisanta, bo to tylko usypia, a cały czas trzeba trzymać rękę na pulsie, a i wszystkie wątpliwości łatwiej rozwikłać znając opinię kilku ludzi. Na dachu do wysokości stropu na poddaszu i w podłodze poddasza mam 25 cm wełny, a w szczycie 20cm. Zimą utrzymuje się tam temp. w granicach powyżej zera i z tego też względu przy wykańczaniu skosów (jeszcze jest folia chcę dołożyć 5cm i na to boazerię z drewna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_7 17.02.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 No ale kasa, kasa, kasa Jakie macie rachunki w poszczególnych miesiącach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 17.02.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) No ale kasa, kasa, kasa Jakie macie rachunki w poszczególnych miesiącach? Jakie rachunki to trudno powiedzieć, bo to zależy od kilku czynników, ale tu masz zestawienie mojego zużycia gazu za rok 2012 http://img201.imageshack.us/img201/2112/gazm.jpg A tu przykładowa faktura, to możesz sobie przeliczyć. Ceny są z 2012, a od 2013 są niższe. Tu znajdziesz cennik http://www.pgnig.pl/ Co prawda ceny zmalały, ale ze względu na wysokość zużycia >1200m3 przeniesiono mnie do taryfy 3.6 gdzie ceny gazu są jeszcze niższe, ale opłaty stałe są dużo wyższe, co przy zużyciu gazu w dolnej granicy tej taryfy powoduje, że nie ma oszczędności, bo zużycie gazu jest za małe i nie rekompensuje wzrostu opłat stałych. Może to trochę skomplikowane, ale jak się wgryziesz to spoko http://img853.imageshack.us/img853/5986/fakp.jpg Ewa i Jakub co z Waszym dziennikiem, taki ładny początek i nagle kicha Powodzenia Edytowane 17 Lutego 2013 przez leszek2307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Jakub 20.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 witam. Zaglądają i to często . Dziennik ma być dokończony z wiadomych przyczyn zostal zawieszony. Jest to kwota za za cztery miesiące odkąd działa ogrzewanie. Za wodę za 2 mie to koszt 100 zl. Z servisem nie ma problemu jeśli kupisz normalny kocioł. Jestem sam serwisantem i wyjazdy mam aż za Wadowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts