Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jest nas już trzech, budujemy dom Nastka

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Widzę, że na forum cisza. To tak jak na naszej budowie,ciężko doprosić się majstra o dokończenie rozpoczętych prac. Pewnie czas na zmiany? Mam pytanie bo myślimy nad instalacją gazową a konkretnie jak ją ułożyć. Jak mówią przepisy czy w podłodze, czy na wierzchu, z jakich materiałów? Dajcie sygnał jak jest u Was.

Pozdrawiam

Ja miałem sprawę z gazem uproszczoną, bo z doświadczenia wiedzieliśmy, że chcemy płytę na prąd i ciągnięcie gazu do kuchni odpadło :).

W gospodarczym jakby co zrobiłem wyjście na giętki wąż do podłączenia awaryjnie kuchenki dwu-palnikowej, ale do dzisiaj jej nie ma :p.

Polecam takie rozwiązanie w kuchni :D

Rury muszą iść po wierzchu, chyba że są w miedzi to można zabudować płytą gipsową, ale nie jestem pewny.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Mam takie pytanko, czy ktoś mółby mi powiedzieć ile cegły należy zamówić na komin ten do kominka. Jest fajna oferta cegły klinkierowej drążonej za 1,29 zł i chcę kupić zanim się skończy bo to promocja. Z góry dzięki za odpowiedż, pozdrawiam

Mam takie pytanko, czy ktoś mółby mi powiedzieć ile cegły należy zamówić na komin ten do kominka. Jest fajna oferta cegły klinkierowej drążonej za 1,29 zł i chcę kupić zanim się skończy bo to promocja. Z góry dzięki za odpowiedż, pozdrawiam

W poście 263 i 264 masz opisane ile cegły na kominy poszło, ale tylko zew. warstwa klinkierowa :)

Wielkie dzięki, ale jeszcze trapi mnie jeden problem, zastanawiam się nad ostatnim stropem skośnym. Czy wylewać beton czy też układać wełnę i podbijać płytę gipsową. Słyszę różne opinie i sam nie wiem jak zrobić. Za wszelkie opinie będę wdzięczny. Pozdrawiam.