Gerion 15.07.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Powiedzcie mi co o tym myślicie. Buduję w technoligii dwuwarstwowej (Solbet 24cm + styropian 12 cm) Na ścianę fundamentową użyłem bloczków betonowych M6. W poinedziałek mi chłopaki kładą izolacje na górę ścianki (2x papa na izolbecie) i potem rozpoczynają stawianie ścian konstrukcyjnych z Solbetu.... Górna powierzchnia ściany fundamentowj jest gładka, na nią przeciez poszła siatka przyciskająca styropek (ocieplenie fundamentów) i do zatarcia Styrlep Kreisla.... I teraz tak. Mój kierownik budowy upiera się, by pod pierwszą warstwę Solbetu wymurować najpierw warstwę z pełnej cegły (ceramicznej)....Przyznam się, że nie spotkałem się dotąd z czymś takim, no ale to mój pierwszy dom a on już postawił ich kilkadziesiąt. W dodatku to młody facet, otrzaskany z technologiami... No ale nikomu tak nie ufam jak sobie Powiedzcie więc, czy sesnownie wydam te 630 zł na cegły no i jakie to ma uzasadnienie (techniczne? ekonomiczne? czort wie jakie?). Jutro z rańca musze potwierdzić w hurtowni i cały czas się łamię... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierownik 15.07.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 zasad Ci nie zdradze, ale to co mówi Twój kierownik ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 15.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 zasad Ci nie zdradze, ale to co mówi Twój kierownik ma sens Dobry jesteś, pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 15.07.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Uważam,że Twój kierownik chce "błysnąć" i pokazać,że na tej budowie bierze pieniądze nie tylko za wpis do dziennika budowy.Jeśli chodzi o warstwę z pełnej cegły to stosuje się ją ewentualnie przed zalewaniem wieńca i płyty stropowej.Jeśli chcesz ostatecznie rozwiać swe wątpliwości to skontaktuj się z producentem pustaków.Teraz każdy porządny producent na swojej stronie internetowej podaje adresy pod które można pisać w razie jakichkolwiek wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 15.07.2005 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 NO jeszcze jutro spróbuję pogadać z jakimś fachmanem od Solbetu. Nie żebym nie wierzył kierownikowi, albo się wymądrzał. NIe o to chodzi. te 600zł to tez pal czort - pod warunkiem, że będą to sensownie wydane pieniądze. Kierownik (forumowy) mowi tajemniczno, że ma to sens...cóż może mam, ale mój kiero od środy jest na urlopie i wraca za tydzień, a ja chciałbym zasięgnąć wcześniej opinii - po co to mam robić. Tak to już jest z fachowcami wiedzą lepiej i nie chcą się wiedzą podzielić.... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts