Ula S. 16.07.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 WitamJestem bliska sfinalizowania kredytu inwestycyjnego na zakup i remont nieruchomości na kwotę 230tys. zl + 46tys.z; środków własnych. Nieruchomość jest wyceniona w obecnym stanie na 227 tys. zl, a po remoncie na 370tys. zl. Bardzo ostrożny biznesplan prowadzonej przeze mnie od pięciu lat w wynajmowanym lokalu dzialalności wykazuje, że przy kredycie 230 tys. zl zaciągnietym na 15 lat, 1,5% prowizji i 7,5% odsetek - pozostanie czystego zysku co najmniej 24 tys. zł rocznie w pierwszym okresie. Kredyt ma być udzielony w dwóch transzach: I Transza 1 sierpnia - 55tys. zl na częściowe sfinansowanie zakupu nieruchomości, a II Transza 175tys. zl uruchomiona od 22 sierpnia na remont. Do II Transzy będzie zlozony wniosek o dofinasowanie z ZPORR 3.4. Staram się o kredyt w jednym z banków z grupy SGB, w którym mam rachunek osobisty i firmowy. Co o tm sądzicie? Czy mogę negocjować warunki i ew. o jakiej wysokości obniżki obsługi kredytu mogę pomarzyć?Dziekuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 16.07.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 W PKO BP złotówki aktualnie (i przy tej wysokości kredytu na 15 lat) jest marża 1% + WIBOR 3M (to ci daje w sumie ok 5,75% oprocentowanie) oraz 1,2% prowizji. Czyli dużo lepiej niż u ciebie. Nie wymagają faktur do rozliczania. Ale to jest kredyt BUDOWLANY HIPOTECZNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S. 16.07.2005 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Dziękuję remx. Będę negocjować warunki kredytu w moim banku. Dzięki Tobie wiem do czego mam zmierzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts