Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AHA no i rura z woda jest na mojej działce,mam być wredna???

AGNIESZKA31

Recommended Posts

No i właśnie okazało sie,że moja granica biegnie inaczej niz sie wszystkim wydawało :D Mam działke ogrodzona tujami,wredny sasiad nożem :o :o :o wyścinał mi gałązki twierdząc ,że mu wychodza na jego parcele.Pokaleczył te tuje obrzydliwie ,az sie mamuśka popłakała,no i teraz okazało sie że granica biegnie 45 cm od tych niby wystajacych gałezi.Czyli wlazł mi na działke i dokonał szkody.W miedzyczasie okazało sie,że sąsiedzi niby w granicy pociagneli wode,a teraz to właściwie ta rura która zasila w wode 10 domów to przechodzi przez moja działke.Jak sie ogrodze,a napewno zrobie to w granicy , :evil: :evil: to ciekawe co szanowni sasiedzi zrobia ,własciwie to z zemsty mogłabym sobie odkopac rure i założyc zaworek hihihi.Oczywiscie cała ta spółka wodna zrobiona jest na dziko bez zadnych pozwoleń i mapek.

No i jak myślicie --być wrednym czy nie być -oto jest pytanie :wink:

Juz dochodza mnie słuchy o planowanej delegacjii do mnie.A może zażądać pozwolenia na przyłączenie sie do wodociągu,zawsze to szybciej niż wykopanie studni(co i tak bedzie robione)

Napewno samowolka, :D nawet kopali w nocy :o :o ,jakby nie mozna było przyjść i pogadać po ludzku.Nie rozumiem czemu ludzie tacy sa durni,chodziło o to żeby mnie nie podłączyć.A tak pytanie do znajacych sie na rzeczy-taka wodna linia to nie jest przypadkiem samowola budowlana??

Co do rekompensaty,a zniszczono 35m żywopłotu,to tez sie zastanawiam ,ale moja propozycja bedzie tylko jedna-mają mi usunąc od południowej granicy te 35 modrzewiowych sadzonek.Bo za pare lat utone w igłach i będe miała zacieniona parcele.

Czekam cierpliwie na ruch z ich strony ,i zaczynam zwozić słupki na ogrodzenie 8)

Agnieszko - dyplomacja, dyplomacja.

Trochę kija, trochę marchewki. Jak przyjdzie delegacja potaktuj ich chlodno, acz zyczliwie. Ty nie zakablujesz rury, oni usuną modrzewie i wspólnie zrobicie ogrodzenie.

To będa twoi sąsiedzi na długie lata :-?