ania w 16.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 chcemy zachować starą żeliwną wannę, niestety dwa jej boki tkwiły w ścianie i zaczęły korodować - obrdzewiały, a chcemy odwrócić wannę, czyli te boki będą na wierzchu/ myślimy zresztą o renowacji całej wanny, ale obawiam się, że położenie nowej farby "emaliopodobnej" da efekt krótkotrwały - powierzchnia zażółci się albo będzie odłazić - czy ktoś już to robił i może się wypowiedzieć, jak to wygląda w praktyce? i czy najlepszy jest tylko beckers? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 16.07.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 chcemy zachować starą żeliwną wannę, niestety dwa jej boki tkwiły w ścianie i zaczęły korodować - obrdzewiały, a chcemy odwrócić wannę, czyli te boki będą na wierzchu/ myślimy zresztą o renowacji całej wanny, ale obawiam się, że położenie nowej farby "emaliopodobnej" da efekt krótkotrwały - powierzchnia zażółci się albo będzie odłazić - czy ktoś już to robił i może się wypowiedzieć, jak to wygląda w praktyce? i czy najlepszy jest tylko beckers? Pobielaniem wanien kiedyś zajmowali się cyganie może warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.07.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Chyba kotłów a nie wanien. I nie emalią a cyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 16.07.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Nie wiem skąd jesteś, ale ta firma gdzieś z Gorzowa Wlkp. Na maile odpowiadają opieszale, więc lepiej dzwoń. Też marzy mi się wielka, żeliwna, wolnostojąca i odrestaurowana. niestety nie mam takiego zabytku http://www.reno-wanny.pl/index_pl.php Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 18.07.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mam bardzo złe doświadczenia z renowacją: U mojej bylej narzeczonej też tak bylo: Remontowali łazienkę, ale z sentymentu pozostawili żeliwna wannę. Przyszedł pan fachowiec, zrobil renowację - no po prostu błysk. A po 2-ch latach ta nowa powłoka złuszczała się jak skórka z opalenizny. Wyglądało to ohydnie. Renowacja niestety odbywa sie na zimno, a prawdziwa emalia jest chyba wypalana w piecach. Myslę, że tu tkwi różnica w trwałości - więc raczej pozbądzcie się sentymentów i kupcie nową, blaszaną. Będzie na wiele lat. No chyba, że ma być wolnostojąca, niezabudowana - wtedy trzeba sie szarpnąć na nową. Kilka tysięcy Pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.07.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Farby Beckersa - to poliuretanowe farby chemoutwardzalne. . Koszt 160 pln.Zrobiłem taką renowację. Optycznie wyszło na 3 z plusem, może trochę więcej. Trzeba miec dobre , miękkie pędzle i bardzo czysto pracować. Najgorsze to zmatowienie powierzchni przed pomalowaniem. 2 dni głową w dół z wiertarką... Oczywiście wygląd lepszy niż starej wanny. Na koniec, żona postanowiła wymienić wannę, więc o trwałości niewiele mogę powiedzieć. Przy okazji pomalowałem z resztki farby blachę pralki Polara z przed 25 lat. Jak nowa... (blacha). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlosu 26.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 wanna w wannie ma akrylowe wkłady do starych wanien żeliwnych wykończonych na półokrągło, super wyglada jeśli wanna jest wolnostojąca, stara na nóżkach, mamy gładki środek a wannę retro. to jakby ktoś kiedyś miał jeszcze jakieś pytania co i czym odnawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts