Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam takie pytanie.

Chcę zlecić remont w mieszkaniu fachowcom ( zerwanie tapety natryskowej w kuchni i przedpokoju, położenie w to miejsce gładzi tynkowej, malowanie ścian oraz położenie terakoty w kuchni i przepdpokoju ).

Problem w tym, że chcę zlecić tą robotę podczas nieobecności mojej

i rodziny, gdyż wyjeżdzamy na wczasy.

Jak to załatwić, żeby potem nie mieć problemów.

Pozdrawiam.

https://forum.murator.pl/topic/37046-remont-a-brak-w%C5%82a%C5%9Bciciela/

Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że po powrocie z wczasów stwierdzisz, ze remont jeszcze nawet nie został rozpoczęty - i po problemie :wink:

Niestety ale z nierzetelnością i nieterminowością fachowców trzeba się liczyć.

Tak na poważnie to na Twoim miejscu zrezygnował bym z takiego rozwiązania. Rozumiem - taki bezstresowy sposób przeprowadzenia remontu jest szalenie kuszący. Niemniej pamiętaj - pańskie oko konia tuczy.

Rodzina niech oczywiście wyjedzie lecz Ty zostań i dopilnuj staranności wykonania. Położenie terakoty może rodzić wiele pytań. Na telefo wszystkiego nie uzgodnisz a i fachowcy mogą potem mieć słuszny argument - "przed wyjazdem Pan o tym nie mówił"

Innym wyjściem będzie upoważnienie zaufanej osoby do decydowaniu w Twoim imieniu.

https://forum.murator.pl/topic/37046-remont-a-brak-w%C5%82a%C5%9Bciciela/#findComment-739441