Grzes z Krakowa 15.11.2002 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Chcialbym zainstalowac w swoim domu kominek z plaszczem wodnym. Czy ktos z was ma juz taki zainstalowany i moze podzielic sie swoimi uwagami na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 15.11.2002 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Był tu taki temat, poszukaj gdzieś niżej. Generalnie na ile mogę to ocenić będąc tu od września - nie jest to rzecz powszechnie stosowana. Tutaj: http://www.arka.eip.pl/kominkiimenu.htm jest firma która takie coś robi, a do której dogrzebałem się przeszukując internet w poszukiwaniu informacji o kominkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterg 15.11.2002 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Rozmawiałem z gościem montującym kominki, generalnie nie radzi. Płaszcz wodny ochładza kominek i powoduje, że drewno pali się w otoczeniu o niskiej temperaturze, co powoduje nieefektywne spalanie. W wyniku tego powstaje dużo więcej sadzy i takich tam innych. Zresztą czytałem w necie, że piece na drewno pracują w ten sposób, ze jeżeli woda powrotna ma mniej niż 60*C to musi być mieszana z wodą wychodzącą z pieca dla poprawy warunków spalania. Patrz np. http://www.atmopol.pl/instalacja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterg 15.11.2002 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Przepraszam: http://www.atmopol.pl/instalacja.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.11.2002 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 NO, no, co też opowiadacie Może instalator nie umiał takiego kominka podłączyć i dlatego was zniechęca. My taki kominek mamy. Informacje znajdziecie w dawniejszych wątkach. Użyjcie "szukaj" - prawy, górny róg ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 19.11.2002 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 czesc MajkaSkoro masz taki kominek to pochwal sie jakiej firmy i jaka jest jego obsluga. czy duzo spalasz drewna sezonie grzewczym jaki to jest koszt i jak czesto nalezy do niego dokladac?Ile m2 ogrzewa twoj kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.11.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Dużo chciałbyś od razu się dowiedzieć. O wszystkim pisałam na forum. W wymianie doświadczen i w dzienniku budowy. Najpierw poszukaj tam, a potem zadaj szczegółowe pytania. Jak będę znać odpowiedzi to chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts