Ula S. 16.07.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 witamNie mam w domu gazu. Gotować mogę na elektrycznej płycie, ale co z ciepłą wodą? Do domu jest doprowadzone miejskie C.O. Dowiedziałam się o wymiennikowych stacjach cieplnych Meibes /www.meibes.com.pl/.przewertowałam całe forum i nic nie znalazłam na ten temat. Może ktoś z Was to stosuje? Bardzo pliss o odp.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 18.07.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Kiedyś pracowałem przy wymiennikowinach dla domków jednorodzinnych. Sprawa utknęła bo nie można było zejść z kosztami poniżej ceny kotła gazowego. Tak więc na pewno jest wyższy koszt inwestycyjny.Eksploatacja też na pewno droższa niż kotła. Ale zaletą jest wygoda, płatność za energię zużytą, zaawansowana, niezawodna autmatyka, przy zastosowaniu wymienników płytowychsprawoność 98% ( i to nie jakieś oszukiwane 106 ale rzeczywiste 98). Mogę dać Ci adres, telefon, mail na priva.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts