MAK 16.07.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Buduję bliźniaka, po której stronie umieścić głośniki basowe ????? by zbytnio nie przeszkadzać sąsiadom???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 16.07.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Witam W podłodze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 17.07.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Niestety - bas dobrze przenosi się przez konstrukcję budynku. W miarę dobrze będzie tłumiony przez ściany warstwowe, oparte o ceramikę i wełnę (beton komórkowy tłumi słabiej, styropian prawie wcale, z wyjątkiem specjalnych gatunków). Czyli jak najgrubsza i przytomnie zbudowana ściana dzieląca Wasz dom i głośniki jak najdalej od sąsiadów [a propos - to ile masz tych gł. basowych ?]. pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 wylóż sciany platonkami od jajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 18.07.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Wykładanie ścian niewiele tu da, bo to tłumi głównie tony wyższe. Samo ustawienie głośników też niewiele zmienia. Dlatego subwoofer (np. kino domowe) można umieścić i pod kanapą bez dużego wpływu na ostateczny efekt. Natomiast sam materiał ściany ma znaczenie. Im bardziej zwarty, tym lepiej. Najlepszy silikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 18.07.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 No to sąsiedzi juz maja kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 18.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ja mam w domu komplet perkusji. Mogę pożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 18.07.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Buduję bliźniaka, po której stronie umieścić głośniki basowe ????? by zbytnio nie przeszkadzać sąsiadom???? nie ma to najmnijeszgo znaczenia, niskie tony i tak rozejdą sie w dookoólnie, wprzeciwieństwie do wysokich, które powinny byc skierowane bezpośrednio na twoją głowę, a w dodatku na jej wysokości to to już zboczenie dla audiofili, ale jeśli chodzi o subwoofer, to mój stoi pod schodami monolitycznymi i jest OK, basik wali w całym domu jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts