fotofox 17.07.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 w projekcie rury kanalizacyjne mam wyprowadzone poza obrys domu pod ławami fundamentowymi.majster proponuje mi ze wzgledu na to,że ławy mamy posadowione na skale,aby się nie wkuwać ponizej ław i wyprowadzic je przez ściany fundamentowe.Pozwolic mu na to,czy jednak lepiej zrobic to tak jak w projekcie?otwory na rury bedę miał wtedy w posadzce a nie w fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 mozesz je bez problemu wyprowadzic przez sciany fundamentowe. Jest to jak najbardziej poprawne rozwiazanie. Tylko pamietaj aby zastosowac specjalny kolnierz do przejscia rury, przez izolacje pionowa fundamentu. otwory na rury bedę miał wtedy w posadzce a nie w fundamentach. przeciez jak bys rury kanalazacyjnej z budynku nie wyprowadzal, to i tak musisz miec podejscia w posadzce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 17.07.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Mozesz spokonie rury wypuscic przez sciany fundamentowe. Ja tak zrobilem u siebie i wiem ze to jest tez poprowane rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotofox 17.07.2005 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 dzieki,wiem co powiedzieć mojemu budowlancowi a jutro zaczynam czwarty tydzien budowania,plan:strop nad piwnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts