rchmielewski 16.11.2002 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 W czasach licealnych ineresowałem sie lepideptereologią czyli nauką o łuskoskrzydłych. Teraz gdy skończe budowę domu chcę wykorzystać część ogródka na rośliny "motylkowe" czyli takie do których chętnie te owady zalatują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 28.02.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.02.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 wymiękam w przypadku dalszej dyskusji bardzo bym prosił o jakiś słowniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 28.02.2003 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Lepitoptera - to motyle, diptera to muchówki. Takie hobby związane z owadami można "uskuteczniać" we własnym ogródku,na wycieczce wczasach itp. Koszty niewielkie, a jak ktoś juz złapie bakcyla to radość z rozpoznania samicy zorzynka rzerzuchowca od samca jest wielka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.03.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 04.03.2003 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Można tez wabić motyle mieszaniną miodu piwa i wody. Smaruje sie tym specyfikiem pnie drzew. polecam szczególnie, gdy w ogródku nie kwitnie jeszcze wiele kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 05.03.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aesacus 10.04.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Jak ktoś ma pytania na temat motyli, to chetnie pomogęZawodowo zajmuję się entomologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 10.04.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 zorzynek rzerzuchowiec - urocze Kiedyś miałam przyjemność obserwować takiego "koliberka". W pierwszej chwili pomyślałam, że to niemożliwe, że mam jakieś omamy. To naprawdę niezwykłe stworzonka. Tak pięknie opowiadacie o swojej pasji, że chyba jednak założę kawałek łąki z polnymi kwiatami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts