Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto uzytkuje dwufunkcyjnego Junkersa?? ewentualnie innego

Gość

Recommended Posts

Użytkuję 12 lat Pregom Termet (oczywiściedwu funkc.). Jest zamontowany w łazience, a mimo totrzeba spuszcać wodę 15 sec. aby była ciepła. W zimie jest lepiej, bo ma wbudowany 5-cio litrowy zasobnik. Do kuchni wcale go nie podłaczałem,ponieważ przy odległ. ok.8m czekałbym 3-4 minuty na ciepłą wodę.

Przy braniu prysznica temp. skacze, może nie drastycznie, ale jednak.

Prawdopodobnie teraz są dużo bardziej dopracowane tego typu urządzenia, ale do nowego domu zdecydowałem się na jednofunkcyjny z zasobnikiem.

Ja mam Junkerska dwufunkcyjnego od 8 lat. Mieszkanie małe ale mimo wszystko jak się korzysta z wody w łazience to naczyń w kuchni nie można myć bo leci zimna woda. Poza tym trzeba długo czekać jak się odkręci kurek na ciepłą . Na awaryjność nie narzekam , najlepiej się sprawdza przy ogrzewaniu bo mamy sterownik pokojowy i grzejemy wtedy kiedy chcemy.

Pozdrawiam

Fakt błąd paskudny aż w oczy kłuje ale poza tym , to klucznik spadaj z polityką do innego forum -jeden lubi zielonych inny czarnych , czerwonych czy innych żółtych . Mnie na tym forum nie interesuje twoja chęć do Kaczoró czy niechęć do Cimoszewicza. Spadaj na drzewo - pewnie dużo sie uczyłeś bo zostałeś klucznikiem.

Pablo - ja ma Vaillanta AquaPlus dwufunkcyjny z 20-litrowym zasobnikiem warstwowym. I mam dwie łazienki i ... nie mam cyrkulacji.

Nie ma problemu przy dwóch prysznicach, o myciu naczyn nie wspomnę, bo to żaden problem. I ma funkcje ciepłego startu, którą mogę programować czasowo z programatora pokojowego.

I jak 4 osoby pod rząd chcą wziąć prysznic, to nie musimy czekać na ciepłą wodę. Użytkujemy od września ub.r. i jestesmy bardzo zadowoleni.

Aha, łazienki są jedną nad drugą, a kuchnia przez ścianę. Wisi sobie taka szafka w kuchni (otwartej) i zupełnie nie przeszkada. I jest cichy.

za byka przepraszam ale gdybyscie wiedzieli w jakich warunkach pisze....

male dziecko i komp przy jego łózeczku

ale poprawilem sie

ania daj dokladna nazwe pieca i ile cie kosztował i gdzie kupilas