Darpiot 26.09.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witajcie, właśnie wczoraj byłem trochę "porzucać" na Sanie. Lipienie biorą ze hej. Złowiłem ok. 30szt. , miałem natomiast tzw dzień "no kill" i wszystkie wróciły do wody. 2 tygodnie temu złowiłem ok. 30 lipieni, 3 wziąłem dla "moich dziewczyn" (żona i córa) bo lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 29.09.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam moczył ktoś kija ostatnio w Narwi w okolicach zapory w Dębe,Zegrza, jak gryzą sandały i zębate..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 14.10.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 nikt ostatnio nie moczy kija.............? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 16.10.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 byłem wczoraj na Narwi w okolicach Dębe , trafiłem 3 okonki na małą wirówkę , i dwie rapki na "boleniówkę" całkiem przyzwoite... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 13.12.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Kiedy ja pojadę na ryby ??? .Zaczynam mieć dość budowy .Zwariować mozna To już końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 17.01.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 No to dołączam do grona wędkujacych babek Ja łowiłam do tej pory na stawach hodowlanych w Lublinie na Liwcu, ujsciu Liwca do Buga, na Bugu na Narwii, ale nazwy miejscowości nie pomnę... Na wiosnę ruszam na Świder i Rokolę. W końcu budujemy się 40 metrów od rzeki Łowię na spławik, na rzece na wolną przepływankę, próbuję na spinning czasem, ale że tak powiem nie za bardzo lubię. Łowimy we trójkę, ja, mąż i nasza pięcioletnia córka też uklejki i małe płotki wyciąga Wiem, że martwy sezon jest teraz... ale dzisiaj na Wiśle tłum wędkarzy podlodowych, brrr... Nikt dawno nie pisal tutaj bo wiadomo zimno, ale może ktos sie skusi co by o rybkach poplotkowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 10.03.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Właśnie rozpocząłem sezon pstrągowy na Bobrze. Pierwsza rybka (32 cm) wróciła do wody.Kocham spining na Bobrze chyba bardziej niż muchę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 17.04.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Nikt nie łowi?Wszyscy na budowach? Pochwalcie się proszę, bo jak sie nie wędkuje to miło chociać poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 23.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Cześć wędkarze - też czasem lubię kija pomoczyć - ot tak żeby pobyć z przyrodą za pan brat - niestety ostatnia wyprawa majowa na mazury to kompletna klapa - jeszcze w kwietniu na wodzie był lód .Ale fajnie było poczytać - ja od niedawna na forum i jeszcze wielu rzeczy o budowaniu nie wyczytałem . Przerywnik sportowy w końcu też mi się należy .Z pewnością jeszcze tu zawitam - dla tych co na wodzie :połamania kija - tym co tęsknią za wodą : pojedziemu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 30.06.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 A teraz wiadomość z pogranicza wędkarstwa i ...filmu grozy(?). W komercyjnym stawiku, niedaleko mojego miejsca zamieszkania, metrowy szczupak pogryzł nogi dwudziestokilkuletniej dziewczyny, która trafiła do chirurga. Jej koleżanka (to nie jest potwierdzone) musiała chwile później uciekac przed bestią. A więc kto na kogo poluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 04.07.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Kilka razy próbowałem wędkować, za każdym razem okazuje się, że to nie dla mnie. Poza jednym wyjątkiem. Absolutnie wciągnęło mnie wędkarstwo morskie, z kutra. Polecam każdemu popróbować, dobry szyper to gwarancja obfitych połowów. No i wyciągnięcie dużej ryby z kilkudziesięciu metrów to super przeżycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 06.07.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ja też łowie ,ale mam taki problem 2 lata temu wpuściłem do stawu (200 m2) parę okoni a teraz zjadają mi narybek małe rybki czasami widać jak polują . Jak się pozbyć okoni ze stawu ,wody nie da się spuścić czy wypompować zawsze będzie 70 cm ponieważ staw jest blisko rzeki .Jak ich wyłapać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 16.07.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 wyłap wszystkie siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Wyłapanie siatką to całkiem niezły pomysł .Niestety zawsze zostaną te co są mniejsze niż oczka siatki .Pospininguj - biała ryba nie weźmie , okonia masz szansę upolować .A tak serio to po kilku latach sama natura sobie z tym poradzi - jak okonie wyjedzą drobne rybki to powyjadają się same i zostaną tylko większe okazy - te z kolei z powodu braku pokarmu złowisz na dowolną przynętę .Myślę jednak że równowaga biologiczna ustali się sama tak że zostanie zarówno biała ryba jak i okonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 17.07.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Siatką spróbuje a okoni nie będzie ubywać bo przecież białe ryby(a mam ich dużo) co roku składają ikrę i wszystko co się wylęgnie jest pożerane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Okonie rozmnażają się tak samo jak biała ryba i ich narybek też jest pożerany . Może się tak zdarzyć że zostaną tylko duże okonie i okazy białej ryby - unikniesz w ten sposób skarłowacenia .Jeżeli masz zarośla w wodzie to prawdopodobnie część narybku ocaleje - będzie miała się gdzie schronić , jeżeli nie to pomyśl nad stworzeniem czegoś co może dać narybkowi schronienie ( wypłycenia , szuwary itp ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrus3101 23.08.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam bardzo serdecznie wszystkie Panie i Panów wędkarzy.Ja o ile czas pozwoli łowie w Zaubicach Starych ,jakies 15 km. za Radzyminem ,na rzece Bug.Piekna okolica i piekna rzeka,trudno o rekordy ale trafiaja się ładne 2 a nawet 3 kg.leszcze,można zapolować na sandacza i ładnego suma.Zdarzają sie tylko brudasy ,którzy zaśmiecają to bardzo malownicze miejsce.Pozdrawiam i zyczę połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 29.08.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam. Jak nie ma wędkarzy ) Są i wędkarze a zarazem instalatorzy w jednym ). Zapraszam do odwiedzenia linku z moją glerią : http://foto.rybieoko.pl/galerie_prywatne/tomek_sulej_moje_odrzanskie_lowiska Pozdrawiam Tomasz Sulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrus3101 29.08.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Może Panie wędkarki ,których na forum jest sporo ,opiszą króciótko swoje wrażenia z łowisk.To by była ciekawa lektura ,Panie postrzegają wiele zjawisk których mężczyżni -wędkarze nawet nie zauważają.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 12.09.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A teraz wiadomość z pogranicza wędkarstwa i ...filmu grozy(?). W komercyjnym stawiku, niedaleko mojego miejsca zamieszkania, metrowy szczupak pogryzł nogi dwudziestokilkuletniej dziewczyny, która trafiła do chirurga. Jej koleżanka (to nie jest potwierdzone) musiała chwile później uciekac przed bestią. A więc kto na kogo poluje To chyba na potrzeby reklamy tego stawiku. Krąży legenda, że węgorze wychodzą w deszczowe dni na plantacje grochu. Wzięło się to stąd, że wędkarz zgubił złowione przez siebie węgorze w pobliżu działki z grochem. Są to bardzo żywotne ryby i ten kto je znalazł puścił plotkę, że węgorze gustują w grochu. I tak jest do dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts