stukpuk 18.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Jedna podstawowa zasada przy skrobaniu okoni to nie dopóścić aby wyschły!!!!! Wtedy to kaplica!!!!!Od głowy nie próbowałem!!!!A z flądry o tylko cała skóre zerwać inaczej nie da rady!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 18.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A ja nie mam problemu ze skrobaniem ryb,bo poprostu je wypuszczam Robię kilka fotek i wio do wody.Ale żeby było jasno nie biorę ryb do domu z tego względu,że nie lubię ich jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 18.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A ja uwielbiam rybki jeść. Te zwłaszcza złowione przed chwilą. Aż mi ślina pociekła na samą myśl Rybka + świeży chlebek z masłem + piweńko A tak na marginesie. Nie jestem mięsiażem (ż, czy rz?). Zabieram tylko tyle z sobą ile zjem ja i żona na kolację. No chyba, że jest to węgorz w mnogiej liczbie, którego zazwyczaj wędzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Też bym wciągnął wegorzyka na masę Ostatnio opychamy się dorszami, fląderkami!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 19.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Stuk to jak wyjedziesz to kto mnie po Pomorzu oprowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 20.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Stuk to jak wyjedziesz to kto mnie po Pomorzu oprowadzi? To poczekasz troszkę!!!! Łososie za ten czas podrosną!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 21.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 To co? Już po rybach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 To co? Już po rybach? Dopiero sie zaczyna sezon!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 22.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jak ma się taką pogodę za oknem to nie chce mi się myśleć o siedzeniu nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.03.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 [size=24]DLA WSZYSTKICH W NOWYM SEZONIE WĘDKARSKIM, POŁAMANIA KIJA!!!!!!!!!I JAK NAJWIĘCEJ DNI SPĘDZONYCH NA RYBACH!!!![/size] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 23.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kiedy planujecie pierwszy wypad na "fisze"i na jaki gatunek? Bo u mnie podobno straszna lipa na rzece"(ni cholery panie,nic)"- tekst gościa spotkanego nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 23.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ja generalnie nie wędkuję, z jednym wyjątkiem - a są nim bałtyckie dorsze. Pierwszy wypad w tym roku - weekend majowy we Władku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 23.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kiedy planujecie pierwszy wypad na "fisze"i na jaki gatunek? Bo u mnie podobno straszna lipa na rzece"(ni cholery panie,nic)"- tekst gościa spotkanego nad wodą Ja dopiero w czerwcu na Wigry. W czerwcu, gdyż od 01 czerwca można pływać łodzią. A co będę łowił? Biała ryba i przy okazji może jakiś węgorek się trafi? Może to się wyda komuś dziwne, ale lipiec i sierpień to spining. Też Wigry. Niestety taki jest regulamin rygorystyczny w WPN. Może w tym roku przedłużą spining chociaż na wrzesień. Ale to tylko "może". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 24.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A co do sprawy spiningu,to nie wydaje się wam chore dopłacać po 15pln do opłaty "obowiązkowej" tylko dlatego,że ktoś jest miłośnikiem spiningu? Na jakiej podstawie nałożona została ta dopłata,nikt w moim kole nie potrafił mi tego wyjaśnić . Sam nie spiningowałem od kilku dobrych lat,ale to co wyprawia PZW to skandal.Banda "urzędasów" na których my płacimy Gdyby nie to,że od ponad 26 już lat opłacam składki to olałbym tą "organizację". Pozdrawiam mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 24.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam Moj maz rowniez jest wedkarzem..........a przepraszam rybakiem (jak to on mowi: wedkarz przynosi do domu wedki a rybak ryby ) i w zwiazku z tym w sezonie lowieckim kazda wolna chwile spedza nad woda (czasami jezdze z nim) . Wczesniej bylam bardzo zdziwiona ze nie woli w niedziele posiedziec w domu i odpoczac teraz juz wiem ze najlepiej wypoczywa wlasnie nad woda. Mi troszeczke te bakcyl sie udzielil ale nie na tyle aby jedzivc na nocki Maz lowi w okolicach Otmuchowa, Paczkowa i Mietkowa. Pozdrawiam wszystkich zapalencow i zycze udanych lowow A oto szczupak ktorego zlowil (Paczkow) w ubieglym roku http://img256.imageshack.us/img256/9785/dscn0887ue8.jpg http://img256.imageshack.us/img256/3352/dscn0890px9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 24.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witamy kobietę na pokładzie wędkarskiego watku Szczupaczek bardzo fajny ,pozdrowienia Ps. nocne wędkowanie ma swoje uroki-wiem bo uwielbiam w nocy wędkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 24.03.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A co do sprawy spiningu,to nie wydaje się wam chore dopłacać po 15pln do opłaty "obowiązkowej" tylko dlatego,że ktoś jest miłośnikiem spiningu? Na jakiej podstawie nałożona została ta dopłata,nikt w moim kole nie potrafił mi tego wyjaśnić . Sam nie spiningowałem od kilku dobrych lat,ale to co wyprawia PZW to skandal.Banda "urzędasów" na których my płacimy Gdyby nie to,że od ponad 26 już lat opłacam składki to olałbym tą "organizację". Pozdrawiam mimo wszystko Porzuciłem tę Organizację już nawet nie pamiętam kiedy. Łowię tylko na Wigrach, a to nie jest akwen PZW, a więc nie opłacam składek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 25.03.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Czyli jesteś "wolnym" wędkarzem .Też bym tak chciał,jednak nie ma innej możliwości w moim przypadku jak płacic haracz co rok Ps. dzisiaj jest piękna pogda,więc po śniadaniu siadam na rower i śmigam nad rzekę obserwować przyrodę(wędkarzy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam Moj maz rowniez jest wedkarzem..........a przepraszam rybakiem (jak to on mowi: wedkarz przynosi do domu wedki a rybak ryby ) i w zwiazku z tym w sezonie lowieckim kazda wolna chwile spedza nad woda (czasami jezdze z nim) ............. Chciałbym cos sprostowac.Skoro przynosi Ci ryby złowione wędka to jest wędkarzem czyli takim ludzikiem ,ktory wędkarstwo traktuje jako rodzaj hobby i sportu, polegający na łowieniu ryb na wędkę. Natomiast rybak to osoba trudniąca się rybołówstwem, utrzymująca się z połowu ryb i innych owoców morza.Do połowu ryb rybacy używają zasadniczo sieci, choć niektóre gatunki ryb nawet przemysłowo odławia się z użyciem haków, co przypomina wędkarstwo. pozdrawiam. Znajde fotki to cos wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 25.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 niktspecjalny, ale to co napisalam to tylko taki zart. Wiem dokladnie czym trudni sie rybak i w jaki sposob lowi ryby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts