Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moczenie kija ;-)

Darpiot

Recommended Posts

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja uwielbiam rybki jeść. Te zwłaszcza złowione przed chwilą. Aż mi ślina pociekła na samą myśl :lol:

Rybka + świeży chlebek z masłem + piweńko :lol:

A tak na marginesie. Nie jestem mięsiażem (ż, czy rz?). Zabieram tylko tyle z sobą ile zjem ja i żona na kolację. No chyba, że jest to węgorz w mnogiej liczbie, którego zazwyczaj wędzę.

Kiedy planujecie pierwszy wypad na "fisze"i na jaki gatunek? Bo u mnie podobno straszna lipa na rzece"(ni cholery panie,nic)"- tekst gościa spotkanego nad wodą :lol:

Ja dopiero w czerwcu na Wigry. W czerwcu, gdyż od 01 czerwca można pływać łodzią.

A co będę łowił? Biała ryba i przy okazji może jakiś węgorek się trafi?

Może to się wyda komuś dziwne, ale lipiec i sierpień to spining. Też Wigry.

Niestety taki jest regulamin rygorystyczny w WPN. Może w tym roku przedłużą spining chociaż na wrzesień. Ale to tylko "może".

A co do sprawy spiningu,to nie wydaje się wam chore dopłacać po 15pln do opłaty "obowiązkowej" tylko dlatego,że ktoś jest miłośnikiem spiningu?

Na jakiej podstawie nałożona została ta dopłata,nikt w moim kole nie potrafił mi tego wyjaśnić :evil: .

Sam nie spiningowałem od kilku dobrych lat,ale to co wyprawia PZW to skandal.Banda "urzędasów" na których my płacimy :evil: :evil: :evil:

Gdyby nie to,że od ponad 26 już lat opłacam składki to olałbym tą "organizację".

Pozdrawiam mimo wszystko :wink:

Witam

Moj maz rowniez jest wedkarzem..........a przepraszam rybakiem :lol: (jak to on mowi: wedkarz przynosi do domu wedki a rybak ryby :lol: :wink: ) i w zwiazku z tym w sezonie lowieckim kazda wolna chwile spedza nad woda (czasami jezdze z nim) . Wczesniej bylam bardzo zdziwiona ze nie woli w niedziele posiedziec w domu i odpoczac teraz juz wiem ze najlepiej wypoczywa wlasnie nad woda. Mi troszeczke te bakcyl sie udzielil ale nie na tyle aby jedzivc na nocki :wink:

Maz lowi w okolicach Otmuchowa, Paczkowa i Mietkowa.

Pozdrawiam wszystkich zapalencow i zycze udanych lowow :D

A oto szczupak ktorego zlowil (Paczkow) w ubieglym roku

http://img256.imageshack.us/img256/9785/dscn0887ue8.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/3352/dscn0890px9.jpg

A co do sprawy spiningu,to nie wydaje się wam chore dopłacać po 15pln do opłaty "obowiązkowej" tylko dlatego,że ktoś jest miłośnikiem spiningu?

Na jakiej podstawie nałożona została ta dopłata,nikt w moim kole nie potrafił mi tego wyjaśnić :evil: .

Sam nie spiningowałem od kilku dobrych lat,ale to co wyprawia PZW to skandal.Banda "urzędasów" na których my płacimy :evil: :evil: :evil:

Gdyby nie to,że od ponad 26 już lat opłacam składki to olałbym tą "organizację".

Pozdrawiam mimo wszystko :wink:

Porzuciłem tę Organizację już nawet nie pamiętam kiedy. Łowię tylko na Wigrach, a to nie jest akwen PZW, a więc nie opłacam składek.

Witam

Moj maz rowniez jest wedkarzem..........a przepraszam rybakiem :lol: (jak to on mowi: wedkarz przynosi do domu wedki a rybak ryby :lol: :wink: ) i w zwiazku z tym w sezonie lowieckim kazda wolna chwile spedza nad woda (czasami jezdze z nim) .............

Chciałbym cos sprostowac.Skoro przynosi Ci ryby złowione wędka to jest wędkarzem czyli takim ludzikiem ,ktory wędkarstwo traktuje jako rodzaj hobby i sportu, polegający na łowieniu ryb na wędkę.

Natomiast rybak to osoba trudniąca się rybołówstwem, utrzymująca się z połowu ryb i innych owoców morza.Do połowu ryb rybacy używają zasadniczo sieci, choć niektóre gatunki ryb nawet przemysłowo odławia się z użyciem haków, co przypomina wędkarstwo.

pozdrawiam.

Znajde fotki to cos wkleje.