bilbo 19.11.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Ale zobacz gdzieś uszek, te drzwi typu HS !Są niesamowite! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 19.11.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Ja mam takie, ale szerokie na bez mala 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 19.11.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Ale ja nie wiem jak one wyglądają, podajcie mi jakiś link. Zreszta teraz to juz za późno bo okna mam wstawione, ale może jak będę budował drugi dom !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 19.11.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 link: http://www.pinus-okna.com.pl ale tam nie ma zdjęcia okna typu HS są za to adresy salonów, w Krakowie jest to, uszek, na: ul. Krzywda 17E Jak masz po drodze, to zajrzyj. Chociaż nie wiem, czy tam akurat takie okno będzie stało, we Wrocku jest. Może dobrze dla Ciebie, że 'już za późno'. My zachorowaliśmy na to okno. Niestety cena jaką dzisiaj dostaliśmy nie jest mała. 7,8tys. + 7% VAT - 10% rabatu, czyli 7,5tys. Za okno o szer. 2,7m i wys. 2,3m. Z tego, co pisze Mis Uszatek (8tys. za 3,6x2,2m), to nam sporo policzyli, albo takie podwyżki w ciągu roku. Będziemy się jeszcze targować, ale... te ceny z Pinus'a są w ogóle chyba nieco wyższe niż cennikowe od Urzędowskiego. Z drugiej strony, trochę tu niektórzy na Urzędowskiego najeżdżają... Ktoś słyszał jeszcze o oknach typu HS w innych firmach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 20.11.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 [Ktoś słyszał jeszcze o oknach typu HS w innych firmach? Nazwa HS okna wzięła się od systemu okuć stosowanych do produkcji tych okien, w tym przypadku okucia firmy SIEGENIA HS PORTALZ możliwymi rozwiązaniami przy zastosowaniu tych okuć można się zapoznać ( niestety po niemiecku) tutaj:http://www2.siegenia-aubi.com/servlet/PB/show/1005047/HS_PORTAL_250.pdfNa dzień dzisiejszy w Polsce sprzedawane są okucia tego typu tylko do okien drewnianych.Praktycznie każdy producent okien drewnianych , jeżeli wyrazi taką chęć jest w stanie zrobić poszukiwane przez was rozwiązania.Musi jedynie zakupić okucia , które w Polsce sprzedawane są przez Firmę VBH.Tutaj można sprawdzić gdzie mają oddziały:http://www.vbh.pl/oddzialy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 20.11.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Wielkie dzięki za namiary. Spróbuję jeszcze popytać w VBH o producentów korzystających z tych okuć. W Pinusie bowiem chwalili się, że całe to ich okno pomyślane jest pod względem tych sporych rozmiarów. Ponoć odpowiednio kleją całą ramę, by miała właściwą sztywność itp. Pewnie coś prawdy w tym jest, bo taki Portal to niezłe wyzwanie dla producenta. Pinus podobno robi takie okna nawet o szerokości 6m, gdzie jedne skrzydło ma wtedy 3m! Dlatego nie chciałbym trafić do producenta, który po raz pierwszy dla mnie robi okno na okuciach HS. Zresztą wcale nie rezygnuję z Pinus'a, firma sprawia dobre wrażenie, a ich okno oszołamiające Ceny są niestety jakieś 20-30% powyżej Urzędowskich, ale o tych ostatnich mnóstwo złych opinii, więc może takie ceny muszą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 08.09.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 ja mam HS-sy z firmy (link poniżej) proponuję zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts