mercedes 18.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Rozwazamy zakup sprzetu AGD w salonie mebli kuchennych razem z meblami. Wybrallismy wspolnie z projektantka sprzet. Spisalismy modele urzadzen i udalismy sie do hurtowni, aby porownac ceny - i tu wielkie zdziwienie Modele podane przez projektantke sa dostepne tylko w salonach mebli kuchennych. Pytanie: Czy te modele moga sie od siebie roznic? Jezeli tak, to czym? Na jedna roznice zwrocila mi uwage sama projektantka: wybrana przez nas zmywarka miala miec 4 temperatury, pozniej okazalo sie, ze ma tylko 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 18.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 to pewnie Amica z programu SMK nie dostaniesz tego sprzetu...tylko studia kuchenne i sklepy wspolpracujece ze studiami...jezeli znajdziesz taki sklep to oczywiscie sprzet kupisz bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 18.07.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 z reguły są to specjalne linie produktów uboższych, często opartych na starych technologiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 18.07.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 z reguły są to specjalne linie produktów uboższych, często opartych na starych technologiach jestes starym wyga na tym forum....ale czasami opowiadasz tak ze..... linia SMK w Amice nie jest oparta na starych,czy ubozszych rozwiazaniach a calkiem przeciwnie...produkty praktycznie jedne z najlepszych w ofercie Amiki to wlasnie SMK tez sprzedaje sprzet i tez od kilunastu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercedes 18.07.2005 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 z reguły są to specjalne linie produktów uboższych, często opartych na starych technologiach nie ukrywam, ze wlasnie takie wrazenie odnioslam a zaproponowana zmywarka nie byla firmy AMICA (ta marka wyczerpala moj kredyt zaufania), tylko SIEMENS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 18.07.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 jesli chodzi o Siemensa to calkowicie zgadzam sie z mdzalewscy linia promocyjna.....Siemens myConcept Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 18.07.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 z reguły są to specjalne linie produktów uboższych, często opartych na starych technologiach jestes starym wyga na tym forum....ale czasami opowiadasz tak ze..... linia SMK w Amice nie jest oparta na starych,czy ubozszych rozwiazaniach a calkiem przeciwnie...produkty praktycznie jedne z najlepszych w ofercie Amiki to wlasnie SMK tez sprzedaje sprzet i tez od kilunastu lat wyga, nie wyga zwróć uwagę napisałem "z reguły", bo znam przypadki towaru który był tylko sprzedawany w salonach (zwłaszcza europy zachodniej) i miał "niespodzianki/ dodatki" i inne cudości, jak byłem a salonach w USA też widziałem specjalne modele salonowe dedykowana tylko dla danej sieci salonów, posiadały dodatkowe wyposażenie, a nawet zdobienia, w stylu "gold edition". Tutaj w kraju mamy trochę inaczej, chodziłem po salonach w weckend i szukałem kuchni i przy okazji przyglądałem się trochę AGD z reguły to stare, zapuszczone modele, które pamiętam z danych czasów, w tych wystawkach stoją już po 2 lata (tkz. pułkowniki) i są dobrze już wymacane, często są spotykane modele typu "whirpool for IKEA", są też modele bardzo ubogie, albo produkowane z myślą dla salonów (analogia do marketów). Ceny w mniejszych salonach są często stare, a więc drogie, bo nie stać ich na częste wymiany AGD i czekają do bólu, aż ktoś je kupi (jakiś łoś), Lodówki, aż mi pachniały średnowieczem, przecież tutaj tochnologia się posuneła, a oni nadal sprzedają standardy sprzed 20lat . Sprzedawcy proponowali mi taki towar według ich najlepszy, że aż śmiech mi buźkę wykrzywiał i ich wiedza kończyła się na doradzaniu termoobiegu i stwierdzeniu już coś jest najlepsze na świecie, bo akurat oni to mają. I jeśli dana osoba nie jest kumata to faktycznie je wcisną co się da i czego trzeba się pozbyć szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 18.07.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Studia mebli kuchennych poszły ostatnimi czasy w dziwne praktyki typu - jak u nas kupowany sprzet to za meble 10% taniej (pomijam fakt że ceny tego sprzetu są z reguły bardzo "atrakcyjne"), albo 10% drożej za meble gdy sprzet nie jest od nich Ja zrobiłem rozpoznanie w salonach, potem w większych sklepach, a kupuję w sklepiku wielkości może 30m2. Zaoferowano mi takie ceny za sprzet jak na allegro, więc uległem . Cena wyjściowa kompletu (cennikowa) - 13.200, salony meblowe - cena zblizona do cennikowej +- 5%, duże sklepy zaproponowały ok 11.500, małe sklepiki - 10.2 - 11.0 za ten sam sprzęt. No i sporo prawdy w tym co pisze mdzalewscy - sprzet, a "sprzęt" to czasami niebo a ziemia. Sztandarowym tego przykładem jest "Ikea Whirlpool" czesto goszczącyw serwisach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts