m.dworek 18.07.2005 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 o sprzedarzy dzialki nie mysleza to mysle o poddasz a´la cypekczyli skosy z zelbetu, aby mozna bylo w miare spokojnie spac na poddaszucypku moglbys mi cos poradzicczy na moim etapie bedzie mozliwe jakos doprojektowanie takich zelbetonikow skosowile kosztje taki projekcik?i czy musze go jakos dodatkowo pokazywac w urzedzie?albo wystarczy go zalaczyc do dokumentacji?+wpis kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.07.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ale za to F22 są (prawie) niewidoczne dla radaru... Leon, Ty tę działkę kupowałeś korespondencyjnie? Pocieszające jest to, że coraz mniej pociągów jeździ. Może kiedyś i tęlinię zamkną. Skąd dokąd ona prowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.07.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ale za to F22 są (prawie) niewidoczne dla radaru... Leon, Ty tę działkę kupowałeś korespondencyjnie? Pocieszające jest to, że coraz mniej pociągów jeździ. Może kiedyś i tęlinię zamkną. Skąd dokąd ona prowadzi? a co? chcesz sie przejśc po torach, aby odkryć, gdzie Leon buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 18.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Leon, strop wylewany doprojektował mi gość przy okazji adaptacji projektu. Wraz ze zmiana tego stropu uległa zmianie więźba dachowa, zasosowanli tzw. wilka i stolec, cokolwiek to jest Pozwolenie na budowę zostało wydane ze amianami czyli na ten strop także. Myślę, że teraz też mozesz go sobie doprojektować bez potrzeby zmiany pozwolenia na budowę, w końcu kto to sprawdzi. Byle Ci sie na głowę nie zawalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.07.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Tak. Lubię chodzić po torach. Przy okazji trafię na Leona i połączę przyjemne z pożytecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 18.07.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 za to mysle o poddasz a´la cypek czyli skosy z zelbetu, aby mozna bylo w miare spokojnie spac na poddaszu cypku moglbys mi cos poradzic czy na moim etapie bedzie mozliwe jakos doprojektowanie takich zelbetonikow skosow, ile kosztje taki projekcik? i czy musze go jakos dodatkowo pokazywac w urzedzie? albo wystarczy go zalaczyc do dokumentacji?+wpis kierownika budowy? Leoś, uprzedzam: twoje potencjalne pieriepały urzędasami, koniecznośc modyfikacji projektu itp. zabiegi obliczone na stwarzanie problemów i na kolejne pogaduchy nie zmieniają warunków zakładu ! Czasu masz coraz mniej, ja ci radzę: zacznij już oszczędzać na tą beczkę piwa, bo ten zakład miał charakter zobowiązania publicznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 taki upał, a tu wizje zimnego browca.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.07.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 taaa i to nie ważne który wygra zakład. Ważne by nas zaprosili na degustację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 18.07.2005 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 z gory zapraszam czy bedzie piwko czy tez wodka - czas pokaze ja bym sie jednak nastawil na niezla popijawe polskiej dobrej wodeczki, ktora na stol postawi leon, a na dzialke leona przywiezie Tomek_J w tym milym klimacie koncze na dzis prace zapraszam rowniez innych forumowiczow z okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.07.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mam nadzieję, ze Płock też do okolic sie zalicza. Choc dalszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 19.07.2005 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 sie rozumie samo przez sie po prostu nie sadzilem ze bedzie popyt na taka popijawke z tak dalekich stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 19.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 no nie moge! kupłeś działkę z zamiarem postawienia domu niemalże na torach a teraz chcesz aby PKP cos zrobiło z hałasem ? to tak jakby pobudować się przy autostradzie a potem wymóc aby kierowcy wyrzucali przy tym domu na luz aby ograniczyć hałas - chyba coś kombinujesz ale skoro już tak masz to postaw solidny wysoki mur + jakieś drzewa / krzaki aby ograniczyć ten hałas. mi swego czasu tez podobała się działeczka - poprostu piekna kilka starych dębów itp. ale tez była jakies 50m od torów - przeszło mi w momencie gdy przejechał pociąg pośpieszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 19.07.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mam nadzieję, ze Płock też do okolic sie zalicza. Choc dalszych Płock całkiem fajne miasto. Zwłaszcza skarpa nad Wisłą i startowisko dla paralotni Zapraszam tym chętniej, że wiem, iż na koszt Leona ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 19.07.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Oj szaleją Ci u nas paralotniarze szaleją.Aż im zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 19.07.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Leon, pamiętaj że pociągi to nie tylko hałas, ale i drgania. Było w którymś MURATORZE opisane, jak te drgania eliminować. Pomyśl o tym, jak będziesz budował mur, bo może uda się zlikwidować te dwie niedogodności za jednym razem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.07.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ..... jesli m.dworek udowodni, ze poziom hałasu jest wiekszy niz przewiduje norma ... Marne szanse.... przypuszczam, że hałas nie przekracza granic dozwolonych dla pracy maszynisty tego pociagu bez konieczności zakładania na uszy wygłuszaczy.. Ponadto by skład pociągu był dopuszczony do eksploatacji winien posiadać atest. Sądzę, że taki atest ma zarówno lokomotywa jak i każdy wagon z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja mam blisko tory, i za to kocham moja dzialke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 21.07.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 nie za bardzo się na tym znam, ale trochę poczytałam przepisy nt. ochrony środowiska, i z nich wynika, że PKP ma obowiązek przeprowadzania pomiarów poziomu hałasu (co jakiś czas), i nie może przekraczać norm ustanowionych w rozporządzeniu Ministra Środowiska. Dla linii kolejowych dla obszarów zabudowy jednorodzinnnej dopuszczalny poziom hałasu to 55 dB dla godz. 6-22., a od 22.00 do 6.00 - 50 dB. W tej sprawie można chyba się zwrócić do PIOŚ (inspekcja ochrony środowiska), ale co do tego nie jestem pewna, bo zmieniły się znacznie przepisy o kompetencjach poszxczególnych organów. Ważna jest za to informacja, że w razie stwierdzenia przekroczenia dopuszczalnego poziomu hałasu muszą być podjęte działania, żeby doprowadzić poziom hałasu do wymaganego poziomu. Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 19.08.2005 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 czy wie ktos gdzie moge niedrogo zakupic taki miernik halasu, aby wiedziec czy mam szanse no i jedna sprawaczy ten halas np 55 decybeli to mierzony u mnie na dzialce, czy tez w lokomotywie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 19.08.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Leon, by napić się piwa nie trzeba browaru kupować , zleć pomiar hałasu firmie, na pewno będzie Cię to mniej kosztować. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts