agamon 16.11.2002 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 Jak wielu z was mam auto na gaz.Mam pytanie: Czy trzeba przystosować garaż do samochodów zasilanych na gaz? czy mozna miec kanał w takim garażu?garaz będe miał w bryle domu. wejście tylko od zewnątrz.garaż dwustanowiskowy. Czekam na opinię i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafcio555 16.11.2002 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2002 Najlepiej zapytaj o to firmę montującą gaz do samochodu.Miałem kiedyś auto na gaz ale sprzedałem i instrukcji już niemam, a tam to pisało.Z tego co pamiętam to gaz jest ciężki i musi być wentylacja przy ziemi,a jak będzie kanał to musi być w kanale odprowadzenie z wentylatorem ciągle pracującym.Bo tak to gaz będzie na dnie kanału i musi go wypchnąć wentylatro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Myslowice 17.11.2002 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2002 Garaż dla samochodu zasilanego gazem (instalacja LPG) nie może być poniżej poziomu gruntu, zaleca się wentylację (bierną - otwory wentylacyjne jak najniżej przy podłodze, w niektórych wypadkach zaleca się i wentylację wymuszoną - wentylator). Z powyższego wynika że raczej kanał w takim garażu odpada - tzn zrobić zawsze można ale niebezpieczne to może być jak cholera. Nie mówię już o tym że może przyczepic się straż itp. ale o bezpieczeństwie użytkowników.PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts