pawel_l 08.01.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 A co sądzicie o STOLBUD WŁOSZCZOWA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 08.01.2003 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Gebauer BARDZO ładne - tylko ta cena ! Ale u nas okna będą bardzo ważnym elementem domu. Jest taki producent - wybaczcie jeśli coś pokręciłam "Pomorska Fabryka Okien", zdaje się w Słupsku a z pewnością na wybrzeżu. czy ktoś ma doświadczenia z tymi oknami. Na wystawie u dealera z meranti - bardzo ładne i nieco tańsze niż u Gebauera. Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchatek 08.01.2003 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Pierwszego Humdrexa kupilem z 6 lat temu, w miedzyczasie kolejnego, ostatnio jeszcze 7 szt. (tym razem meranti). Milo tak przeczytac, ze firma, z ktorej jestem zadowolony ma jeszcze jakis certyfikat... Tyko z tym przecieranie co dwa tygodnie sie zaniedbuje i malowac tez teoretycznie moze powinienem, choc najmniejszej potrzeby nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.01.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 pchełek - myslę że OPEL Vectra jest w sam raz dla mnie :grin: A to dobra wiadomosć dla mnie że ktos zna ktak dobrze FERNO. Kiedy wstawiałes ich okna i jak się sprawują? KarinaZ - M&S pomorska fabryka okien - ich okna podobaja mi się również, jednak lepszą ofertę cenową dostałam od Ferno i tak już przy tym pozostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.01.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 KARINA okna sa oki..mają znajomi juz druga zimkę i sa zadowoleni.Sama sie przymierzam do okien z tej fabryki:smile:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 09.01.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Myślę, że okna drewniane przetrwają 100 lat - właśnie przeglądam artykuły o zabytkowych oknach i najstarsze z nich mają ponad 100 lat. FERNO było wstawiane dwa lata temu - sprawuje się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.01.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Pchełek, czy możesz powiedzieć coś o Dziadku? Jak się mają do Gebauera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.01.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Pchełek,jeszcze dwa pytania:Czy wiesz coś na temat okien UNILUX (niemieckie, drewniano-aluminiowe) sprzedawane przez firmę Komalux z Łodzi? Czy słyszałeś o oknach firmy Stolar?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.01.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 pchełek - dzięki za odpowiedź.maluszek - myslisz o firmie Stolar z Wrocławia (dokładnie z Żurawiny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bary 09.01.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Do Maluszka i innych - kiedy kupujecie okna? Może razem się po nie wybierzemy? Mnie też interesują Stolar, M&S, Stolbud. Ale po firmach będę jeździł dopiero jak się cieplej zrobi:smile:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 09.01.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 U moich rodziców są wstawione okna URZĘDOWSKI od 4 lat (na wiosnę będzie) i nie mam do nich żadnych uwag. Sprawują się dobrze. Raz na rok przesmarowuję okucia. Malowali (teraz chyba też) je farbami SIGMA, które miałem przyjemność kiedyś sprzedawać, naprawdę dobre powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.01.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Ivonesca - chodzi mi o firmę Stolar z Żurawiny. Wiesz może coś na ich temat? Na wystawie ich okna wyglądają dosyć dobrze.Bary - okna będę zamawiać w styczniu (bo teraz można dostać duże upusty). Mnie najbardziej interesuje Gebauer (proponuje 15% rabatu). Zastanawiam się jeszcze nad Stolarem i Dziadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 09.01.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 TRAS daje mi w tej chwili 25% rabatu (na okna drewniane). Cenowo wychodzi to naprawdę bardzo przyzwoicie. Ktoś coś wie o nich złego zanim się zdecyduję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.01.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Odświeżam temat. Może Pchełek przeczyta i coś skrobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.01.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Maluszek - Stolar niestety znam również tylko z wystawy u nich w salonie. Były na mojej liscie, nawet mi się podobały, ale nie znam nikogo kto je użytkuje i jakos do końca nie jestem do nich przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Pchelek, Lunatyk odezwijcie się. prosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 10.01.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Maluszek - GEBAUER i potem DZIADEK Ivonesca - słyszałem o nich plusy - mała firma ale z tradycjami Franek F Tras - 25 % upustu [od jakiej ceny] - ciekawe na czym oszczędzają AŻ tyle - raczej z daleka. W drewnie nie da się tyle przyoszczędzić. UNILUX jaki to przekrój aluminiowo-drewniany czy drewniane z aluminiowymi nakadkami od zewnątrz [jako osłony]. To ważne [ Ta wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2003-01-10 14:47 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.01.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Pchełek - dzięki Unilux to przekrój drewniano - aluminiowy. Wg. przedstawiciela okna sprowadzane są z Niemiec. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Maluszek dnia 2003-01-10 14:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 10.01.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 odpuść sobie te okna i kup np. ELIT FENSTER albo każde inne drewniane DJ-68 z aluminiowymi osłonami nakładanymi od zewnątrz - robi je wielu producentów np. HUMDREX, ADPOL, INSBUD z Mławy Do tych "niemieckich" okien nie mam zaufania. To może być jakiś wyrób okonopodobny - musiałbym obejrzeć przekroje i sposób łączenia naroży. Są niemieckie firmy co łączą naroża w drewnianych oknach na śruby - to tak jakby w samochodzie były drewniane koła. Musi być połączenie czopowe - tradycyjne polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Pchelek, czyli Dziadek jest spoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts