Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna drewniane

raxal

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gebauer BARDZO ładne - tylko ta cena ! Ale u nas okna będą bardzo ważnym elementem domu. Jest taki producent - wybaczcie jeśli coś pokręciłam "Pomorska Fabryka Okien", zdaje się w Słupsku a z pewnością na wybrzeżu. czy ktoś ma doświadczenia z tymi oknami. Na wystawie u dealera z meranti - bardzo ładne i nieco tańsze niż u Gebauera.

Karina

Pierwszego Humdrexa kupilem z 6 lat temu, w miedzyczasie kolejnego, ostatnio jeszcze 7 szt. (tym razem meranti). Milo tak przeczytac, ze firma, z ktorej jestem zadowolony ma jeszcze jakis certyfikat...

Tyko z tym przecieranie co dwa tygodnie sie zaniedbuje i malowac tez teoretycznie moze powinienem, choc najmniejszej potrzeby nie widze.

pchełek - myslę że OPEL Vectra jest w sam raz dla mnie :grin: :grin: :grin: A to dobra wiadomosć dla mnie że ktos zna ktak dobrze FERNO. Kiedy wstawiałes ich okna i jak się sprawują?

KarinaZ - M&S pomorska fabryka okien - ich okna podobaja mi się również, jednak lepszą ofertę cenową dostałam od Ferno i tak już przy tym pozostanę.

Ivonesca - chodzi mi o firmę Stolar z Żurawiny. Wiesz może coś na ich temat? Na wystawie ich okna wyglądają dosyć dobrze.

Bary - okna będę zamawiać w styczniu (bo teraz można dostać duże upusty). Mnie najbardziej interesuje Gebauer (proponuje 15% rabatu). Zastanawiam się jeszcze nad Stolarem i Dziadkiem.

:grin: Maluszek - GEBAUER i potem DZIADEK

Ivonesca - słyszałem o nich plusy - mała firma ale z tradycjami

Franek F Tras - 25 % upustu [od jakiej ceny] - ciekawe na czym oszczędzają AŻ tyle - raczej z daleka. W drewnie nie da się tyle przyoszczędzić.

UNILUX jaki to przekrój aluminiowo-drewniany czy drewniane z aluminiowymi nakadkami od zewnątrz [jako osłony].

To ważne

[ Ta wiadomość była edytowana przez: pchelek dnia 2003-01-10 14:47 ]

:grin: odpuść sobie te okna i kup np. ELIT FENSTER albo każde inne drewniane DJ-68 z aluminiowymi osłonami nakładanymi od zewnątrz - robi je wielu producentów np. HUMDREX, ADPOL, INSBUD z Mławy

Do tych "niemieckich" okien nie mam zaufania.

To może być jakiś wyrób okonopodobny - musiałbym obejrzeć przekroje i sposób łączenia naroży.

Są niemieckie firmy co łączą naroża w drewnianych oknach na śruby - to tak jakby w samochodzie były drewniane koła.

Musi być połączenie czopowe - tradycyjne polskie.