tomki2 18.06.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam! Zdjęcia można dodać np. na stronie http://foto.onet.pl/albumy/. Ja na razie walczę z prądem. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 23.06.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=51085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 23.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 link chyba niewłaściwy....pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 24.06.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51085&grupa=0&kat=2&a=TRASEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika S 13.07.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Jak tam idzie budowa Jedraszko . U mnie powoli do przodu z przygotwaniami .Plany , mapa są , prad podłącza mi w tym tygodniu -mam taka nadzieje . Jestem na etapie wyrównywania działki a mam z tym troche kłopotow poniewaz działaka była czesciowo zalesiona . Njagorsza robota juz za mną korzenie powyrywane ziemia zgarnieta . w przyszłym tygodniu postawia mi budynek gospodarczy i moze zdąze ogrodzic działke . Z budowa musze jeszcze poczekac czekam na pozwolenie na budowe . W tym roku chyba tylko fundamenty i moze jak pozwoli pogoda mury i zamkne . Czekam na zdjecia z twojej budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaczek 01.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Zauroczyła mnie ta Kometa. Niestety, jestem kompletnie zielona w sprawach budownictwa. Czy ktoś z Komeciarzy może mi podać przybliżony koszt budowy takiego cudeńka razem ze wszystkimi ustrojstwami (instalacje wodne, elektryczne, kominkowe i jakie tam jeszcze)? Czy znacie jakieś firmy budowlane godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika S 01.08.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 jeszcze nie zaczęłam budowy ale do planu dołaczono kosztorys . Według projektantów bedzie to kosztowało około190 tys ale mysle że może trochę mniej , w zależności od materiałów . Moze Jędraszko będzie mógł cos na ten temat powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 07.08.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam ! 190 tys ? Chciałbym żeby ten dom tyle kosztował co w kosztorysie. Wszystkie kosztorysy projektów gotowych są zaniżone do minimum, bo nie było chętnych do kupowania projektów . Oczywiście jest szansa na wybudowanie KOMETY za 190 tyś , ale ja nie chciałbym w takim domu mieszkać. Płace ekipie budowlanej 52 tyś za wykonanie stanu surowego zamkniętego plus podbitka dachowa wykonanie fikuśnych scian działowych wykonanie kanalizacji przypór oraz tarasów z donicami, to jest sama robocizna . Ekipa jest bardzo znana i chwalona za solidność terminowość i co najważniejsze za uczciwość.Mają rezerwacje na cały 2007 rok a budują 5-7 domów w roku.Zapomniałem dodać ze nie budują 119 m2 ,tylko około 200m2 użytkowego (z poddaszem użytkowym) Licze wstępnie 250 tys na stan deweloperski(białe tynki) Materiały które używam do budowy są uznawane za najlepsze na naszym rynku.Zaopatruje się w jednej hurtowni, przedtem długie negocjacje cenowe (poroterm38 zakładkowa z 4,8 na 4,4 bloczek betonowy 3,8 na 3.3 strop wienaberger -20% dachówka milera kasztanowa angoba podstawowa z 3,6 na 2,9 wszedzie z transportem 17 km beton b20 184 zl za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika S 08.08.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 ZGADZAM SIE Z TOBA ŻE KOSZTORYSTY SĄ ZAWSZE ZANIŻONE . U MNIE WYJDZIE TO CHYBA TROCHĘ TANIEJ NIŻ U CIEBIE . MÓJ MĄŻ TEŻ MA TAKA FIRMĘ BUDOWLANĄ WIĘC KOSZTY ROBOCIZNY BEDĄ ZNACZNIE NIŻSZE . A JAK U CIEBIE Z REALIZACJĄ PROJEKTU ? MOŻE MASZ JUŻ JAKIEŚ ZDJECIA Z REALIZACJI PROJEKTU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 08.08.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zdjęcia możesz zobaczy na stronie http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51085&grupa=0&kat=2&a=TRASEK realizacja do polowy czerwca, teraz jestesmy na etapie zalanego stropu i budowy wienca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara1981 10.09.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 witam wstepnie zdecydowalismy sie na ten oto projekt: http://www.dobredomy.pl/?id_project=50&infopage=1&lustro=1bardzo interesuje mnie Wasze zdanie o nim:przede wszytskim czy jest tani w budowie i praktyczny jesli chodzi o rozklad pokoi.a moze zaproponujecie jakies zmiany ktore spowoduja obnizenie kosztow budowy albo zwieksza jego funkcjonalnosc.ja poki co chce zrezygnowac z drugiej lazienki (tej przy sypialni)na rzecz powiekszenia tego wlasnie pokoju.bardzo prosze o komentarze.z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 11.09.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Czy jest tani w budowie ???? HmmmmmmmmTaniośc to pojęcie względne. 400 tyś w bardzo przecietnym standardzie powinno wystarczyc.Tylko pytanie, czy możesz tyle przeznaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara1981 11.09.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 nie tyle napewno nie.mam 150 tys i dzialke wiec musze budowac skromnie;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika S 11.09.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Dzięki za zdjęcia , chciałabym byc na tym etapie co ty . Jak daleko juz jestes ? Jeśli masz jakies nowe fotki to przeslij kilka , bardzo jestem ciekawa jak to wyglada . Ja wreszcie doczekałam się pozwolenia , jesli pozwoli pogoda to bedziemy chcieli jeszcze w tym roku zrobic fundamenty postawic i zamknąć jeśli nie to staniemy na fundamentach a reszta na wiosnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 12.09.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Za 150 tys wybudujesz stan surowy otwarty tego domu. sam dach to 70-80 tyś. Za 150 tyś wybudujesz 70 -80 m2 parterówka bez stropu, prostokat z 2 spadowym dachem, papa na dachu, najtańsze okna, pcv na podłodze itp.Bez ogordzenia, podjazdu, scieżki, i bezwzglednie bez garazu. Zdecydowanie musisz się obudzić i szukać projektu w innej bajce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 12.09.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 witam wstepnie zdecydowalismy sie na ten oto projekt: http://www.dobredomy.pl/?id_project=50&infopage=1&lustro=1 bardzo interesuje mnie Wasze zdanie o nim:przede wszytskim czy jest tani w budowie i praktyczny jesli chodzi o rozklad pokoi.a moze zaproponujecie jakies zmiany ktore spowoduja obnizenie kosztow budowy albo zwieksza jego funkcjonalnosc.ja poki co chce zrezygnowac z drugiej lazienki (tej przy sypialni)na rzecz powiekszenia tego wlasnie pokoju.bardzo prosze o komentarze.z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie To jeden z tych domów, które są drogie w budowie mimo swojej niewielkiej powierzchni. Skomplikowany dach-drogi jak cholera. 150 tys nie realne. Szukaj domów z jak najprostszym dwuspadowym dachem. prosta bryła bez udziwnień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmara1981 12.09.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 toscie mnie zalamali;(a taki ladny domek;(jedni pisza ze jest tani jedni ze drogi sama juz nie wiem.a znacie moze jakis tanszy w budowie domek ale o podobnym wygladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 12.09.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Małe , tanie i funkcjonalne:Czubatka- wersja bez poddasza - przy żelaznym budżecie i najtanszych materiałach 150 tyś powinno wystarczyć do zamieszkania (zakładając bardzo niski standard) http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_242_8.jpg pełna prezentacja:http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=242&IdKolekcji=39 Obejrzyj sobie projekty z kolekcji: Małe i taniehttp://www.projekty.murator.pl/kolekcja?IdKolekcji=38 A o kosztach wybudowania komety jest dyskusja w wątku "obok".Tam ktoś szacuje ten projekt 170 tyś stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 14.11.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 WitamWłaśnie odebraliśmy projekt Komety i teraz dopiero się zacznie!Planujemy zmianę konstrukcji dachu na tradycyjną, konsultowałem się z wujkiem, który buduje dachy i potwierdził to co pisał jedraszko, że z wiązarami może być problem zarówno cenowy jak i wykonawczy. Dach trzeba dostosować do 30st i będzie blachodachówka. W związku ze zmianą konstrukcji dachu prawdopodobnie będziemy mieli strop żelbetonowy oraz dodatkowe fundamenty. Planujemy również powiększyć łazienkę, jeśli będą możliwości techniczne to tylna ściana łazienki będzie pokrywała się z resztą budynku. Jeśli macie doświadczenia w ulepszaniu Komety to jestem otwarty na sugestie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.dejewski 28.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Szukam inwestorów, którzy zrealizowali projekt KOMETA z Pracowni DOBRE DOMY. Projekt wydaje się być interesujący, lecz praktyczne spojrzenie jest niezastąpione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts