tomki2 05.04.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 chyba jednak nie umiem... to może wstawię link? http://foto.onet.pl/ipjmt,c09cbo80cc9c,ef05j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 11.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 No no .... Gratulacje Ładnie rosnie Widze ze powiekszyles sobie łazienke przy sypialnii Czekamy na kolejne zdjecia Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 16.09.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 A to nasza Komecina http://pl.fotoalbum.eu/madziar/a140998/00000001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 17.09.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam!Gratuluję wszystkim postępów! Widzę, coraz więcej Komet...Ja mam na razie stan surowy, prawie zamknięty (bez bramy garażowej). Instalację elektryczną i tynki gipsowe. Jeśli dopisze pogoda to w październiku ocieplenie i hydraulik. Obecnie kombinuję z ogrzewaniem.Ze względu na małą kotłownię i brak miejsca na składowanie opału, wybraliśmy ogrzewanie gazem płynnym. Rozważamy oferty Shella i Progazu - zbiornik podziemny.Pierwsza wersja zakładała ogrzewanie podłogowe w wiatrołapie, kuchni, salonie, przedpokoju i 2 łazienkach, pozostałe pomieszczenia - sypialnie i garaż - grzejniki. Wyceny hydraulików trochę nas przeraziły (ok 40 kpln!). Kombinuję teraz aby zrobic to tak:a: wiatrołap, kuchnia, łazienki - podłogówka, w przedpokoju będą pod posadzką rury ogrzewania do pozostałych pomieszczeń i może je wykorzystac zamiast podłogówki, pozostałe salon, sypialnie - grzejniki.b: wiatrołap, kuchnia, salon, łazienki podłogówka - reszta grzejniki.c: zrobic wg projektu tzn. wszędzie grzejniki......Podobno zmiejszając powierzchnię podłogówki mogę zastosowac tańszą wersję sterowania. (nie bardzo wiem o co chodzi). Chętnie poznam wasze rozwiązania. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 18.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 My mamy piec Hefa z podajnikiem na Eko Groszek ,tez nosilismy sie z zamiarem zakupu pieca na gaz zen wzgledu wygody ale w ostatnim momencie po wiliczenie kosztow przyszlismy po rozum do glowy.Bylo to rowniez spowodowane z adaptacja poddasza.W tamtym roku spalilismy 3,5 tony wegla , kuchnia ,jadalnia, wiatrolap, salon, komunikacja i lazienki oczywiscie podlogowka w domu jest bardzo cieplo 22-23 stopnie jak dla mnie za goraco poddasze przy nie wlaczonych kaloryferach 19 stopni 9poddasze mamy typowo rekreacyjne i dla gosci . Na dole w sypialniach kaloryfery. Budynek zbudowany z Phrothermu 36,ocieplenie styropian 10 cm , dach welna na przemian 10 z 15 i jeszcze na stropach parter styropian 10cm poddasze welna 10 cm. Mam nadzieje ze w jakims stopniu pomoglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 30.09.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Dzięki za info. Ja jestem raczej zmuszony do gazu bo w perspektywie 3-4 lat będę mógł podłączyć się do sieci, a z drugiej strony nie mam jak wygospodarować miejsca na opał.Nasze poddasze "zrobiło się" do użytku ze względu na konieczność zwiększenia kąta nachylenia dachu, ale na razie nie planujemy go zagospodarować. Swoją drogą piękne te Komety macie. Niebawem też coś nowego zamieszczę, ale ciężko będzie osiągnąć Wasz poziom.... Dzięki za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek40 03.10.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 WitamKometa lub zenit ale ze wskazaniem na komete.Transek czy powiększałeś kotłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek40 03.10.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Działkę mamy czekamy na przekształcenie, co niestety jeszcze potrwa .Czy jest ktoś z okolicy Świdnicy bo z miłą chęcią obejrzałbym kometę na żywo.Zmiany na pewno będą.Jako że jesteśmy tylko z żoną to pewnie zamiast małej łazienki będzie garderoba,i zapewne z tego co czytałem to konstrukcja dachu.Centralne podłogówka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek40 03.10.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 http://img523.imageshack.us/img523/3264/aparat066kv5.jpg Ato jest to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek40 03.10.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 I pani na włościach z córką.http://img82.imageshack.us/img82/4023/aparat081ax7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
transek 04.10.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witam Kometa lub zenit ale ze wskazaniem na komete. Transek czy powiększałeś kotłownie. Nie powiekszalem kotlowni, piec wszedl na styk , ale wylot z pieca byl przerobiony na lewa strone ,orginalnie jest z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek40 05.10.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Dzięki za odpowiedź, trochę mnie zmartwiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaiprzemek 25.10.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witamy Wszystkich Forumowiczów.Nas także urzekła Kometa z Dobrych Domów. Obecnie czekamy na projekt. Budowe rozpoczniemy w przyszłym roku. Czy ktoś z Was buduje lub juz mieszka w Komecie gdzieś w pobliżu Częstochowy. Jeśli to możliwe chcielibyśmy obejrzeć ten domek. Pozdrawiamy gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 02.11.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Jeśli Łódź jest w okolicy Częstochowy to zapraszam. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaiprzemek 06.11.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Bardzo dziękujemy za zaproszenie:) Miło wiedzieć, że sa jeszcze tak życzliwi i pomocni ludzie na tym świecie. Pozdrawiamy M i P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 17.11.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Bardzo dziękujemy za zaproszenie:) Miło wiedzieć, że sa jeszcze tak życzliwi i pomocni ludzie na tym świecie. Pozdrawiamy M i P Nauczyłem się tego od Ojca Założyciela Tematu! Najwazniejsze są dobre wzorce! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts