anecia 18.07.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mój mąż, będąc w Kanadzie, podpatrzył tam pomysł na zsyp na brudną bieliznę. Zrobiliśmy taki u siebie, tzn. na razie jesteśmy na poziomie parteru, ale ten zsyp pójdzie aż na piętro a na dole zostanie umieszczony kosz, do którego będzą wpadać brudne rzeczy. Z niego już tylko krok do pralni umieszczonej w piwnicy. Wlot na piętrze będzie w pokoju syna. Miał być w łazience, ale nie udało się zgrać pionu. Zobaczymy, jak się sprawdzi. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 18.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Przerabialam - bardzo dobre rozwiazanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.07.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 nic nowego już jakis czas temu przetestowane przez forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 19.07.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mam to samo - prowadzę wojnę o mój zsyp bo teściowej i mężowi pod jej wpływem to się nie podoba, uważają to za zbędne badziewie . Teraz zalewali mi strop i okazało się że w miejscu dziury leci belka teriwy. Walczyłam jak lew i mam zsyp. Przede wszystkim dla mojej własnej satysfakcji i wygody. Zawsze drażniły mnie szmaty leżące w łazience, a jak ma się pralnię w piwnicy to po co biegać ze szmatami? Założę się że gdyby nie zsyp toby nikomu nie chciało się nosić za każdym razem po 1 koszuli czy parze skarpet. Czy macie jeszcze jakieś ciekawe rozwiązania ułatwiające życie? U mnie to jeszcze - odkurzacz centralny, - podwieszane kibelki i umywalki (łatwiej posprzątać) - w kuchni planuję pełną zabudowę żeby nie zbierało się na szafkach i pod nimi - zero dziur i prześwitów - jak najmniej szmat w oknach - firan i zasłon, dywanów, chodniczków i innych atrakcji - pozbywam się zbędnych gratów i dekoracji jak się przeprowadzę, sporo podróżowałam ale pamiątki kolekcjonuję powściągliwie, głównie mają tą zaletę że magazynują kurz. - książki w jednym dużym zamkniętym regale/szafie - czymś. - osobna garderoba, gdzie wszystko będzie gotowe do użyku a nie jak psu z gardła w ciasnej szafie. - schowek - graciarnia na parterze - podręczne przybory czyszczące, odkurzacz, kubły i zmiotki itp. Teraz mieszkamy w małym pokoiku zagraconym doszczętnie, kurz osiada dosłownie po godzinie od starcia, już mnie szlag trafia. może ktoś ma jakieś pomysłowe rozwiązania na utrzymanie porządku? pozdrawiam, Capra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 19.07.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Capra nawet nie wiesz, jak bardzo Cie rozumiem w wypadku firanek i tych innych 'szmat w oknach' z innych ciekawych pomyslow do domu / mieszkania, to polecam wszystkim hustawke w pokoju dziennym - nieduzo kosztuje, mocuje sie szybko i sprawnie, poza tym kto powiedzial, ze dorosli nie moga sie czasem pobujac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 19.07.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Fajne - właśnie mam w brzuchu MIKROBA, który pojawi się na świecie w listopadzie/grudniu. Pewnie będzie zadowolony z takiego rozwiązania. Są takie fajne bujaki w IKEI mocowane do sufitu. A propos szmat, to u mnie jest rodzinna tendencja , nie tylko w oknach. Babcia musi mieć "swoje szmaty" do podłogi, wycierania naczyń, na wycieraczkę, nawet naczynia myje gazą a nie myjką. Przez lata tak znienawidziłam te szmaty że moja podłoga jej chyba nie zobaczy. Wolę nowocześniejsze rozwiązania. Tak samo szmaty w oknach, chodniki na których się można zabić, dywaniki i szmatki w łazience i kibelku, brrr, mam już szmatofobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 19.07.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 AAAAA!!!!! I NAJGORSZE, CZYLI TAKIE FUTERKO NA KLAPIE SEDESOWEJ!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 20.07.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 A wyobraż sobie-samochody wyściełane w środku sztucznym futrem z tygrysa w kolorze czarno - czerwonym, na to obowiązkowo koc - np brązowy we wzory, także z futerka-bo to takie ładne i trzeba chronić tygryska żeby się nie pobrudził, duże poduchy na tym, z tyłu na serwecie siedzi piesek kiwający główką. Jak widzę coś takiego to mnie przejmuje groza. Połowa biedy jak to jest duży fiat czy polonez, ale ja widziałam taką szmaciarnię w bmw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 20.07.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 o mamma mia trudno mi to sobie wyobrazic i jeszcze plyta CD zawieszona pod lusterkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 20.07.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 I może serwetki białe dzierzgane ręcznie jako zagłówki . Ja mam w samochodzie taki wiejski pasiak który kładę na siedzenie jak coś wożę na budowę - np. ceramikę kominową, tak się czasami zastanawiam czy nie zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 20.07.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 he heee kiedys w sprawach zawodowych bylem w mieszkaniu jednej pani dyrektor. mieszkanie urzadzane fajnie, troche starych mebli z klasa, obok nowoczesny komplet wypoczynkowy z jakims futurystycznym stolikiem, wszystko fajnie, cacy i OK nagle patrze w bok, a tam juz kurde jakis relikt dizajnu, kolumienka slupek na kwiatek, na nim paprotka, a pod doniczka biala, haftowana serwetka z koronkowymi brzegami AAA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 21.07.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 kwiaty we wnętrzu - to mógłby być kolejny temat. moja babcia jako doniczek używa kubków po śmietanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts