Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniane zabawki ogrodowe dla dzieci - plany.

Cypek

Recommended Posts

nie wiem ile kosztuje porzadny sznur

ale wydaje mi sie ze najlepsze co moze byc ( oczywiscie jesli masz chlopcow, a chyba tak sadzac po tym wozie na scianie)

tu w niemczech na prawie kazdym placu zabaw sa zrobione takie pajeczyny z grubych lin

moge podeslac foto jesli jestes zainteresowany

jesli bym cos robil to na pewno takie cos-dosc prosta budowa a robi duza frajde (pamietam z czasow dziecinstwa)

Nie mogę znależź linku ale wiem, że albo tu albo w ogrodach był podobny wątek i tam wklejałam link do strony z różnościami z drewna do ogrodu.

Na bazie rysunków stamtąd robiłam i będę dalej robiłą plac zabaw dla młodego. Na razie wykańczamy statek ze stempli budowlanych z piaskownica i huśtawką.

Właśnie jestem w trakcie budowy zjeżdżalni dla dzieci - coś tam wymyśliłem i teraz strugam, maluję itp.

A problem w związku z tym mam taki: co radzicie zrobić pod takim domkiem / zjeżdżalnią?

Trawnik raczej odpada (zadepczą, a pewnie pod samą konstrukcją w cieniu nie wyrośnie...)... Czyli co? piasek? jakiś żwirek?

Jakie macie doświadczenia? Czy np. żwirek się nie będzie za bardzo rozprzestrzeniał na trawnik wokół?

Grzegorz

No, w końcu dorwałam kogoś z cyfrówką. Spróbuję wrzucić zdjęcie naszego statku. Tylko sie nie przestraszcie bo on wymaga jeszcze mnóstwa pracy. Ale z racji tego, że młody juz się tam bawi (no i mieliśmy najazd dzieci) niektóre elementy wykończenia są prowizoryczne :)

http://www.fotoblog.cc/cop/albums/userpics/10005/normal_4.jpg

będąc w Czechach trafiłem na fajny plac zabaw i zrobiłem kilka zdjęć banalnie prostych zabawek. jak tylko gdzieś odgrzebie zdjęcia postaram się je jakoś ulokowac na forum. A póki co polecam wycieczkę na jakieś nowe osiedla w większych miastach i pewnie się coś trafi do podglądania.

Zresztą te marketowe też można poogladać z bliska i zrobić podobne (a nawet lepsze ;) ).

Pozdrawiam

Tak prawę mówiąc to na tym zdjęciu wygląda strasznie :)

Na żywo jakoś tak solidniej. No i oprócz wykończenia barierek mamy tam jeszcze mnóstwo pracy-wyrównać, wyszlifować i pomalować drewno na kolory. A ja szykuję flagę piracką a nad piaskownicą będzie żagiel chroniący przy okazji dziecię przed słońcem.

Obawiam się jednak, ze efekty będzie widać dopiero w przyszłym roku bo teraz mamy nawał prac wykończeniowych :(