ania1719508426 25.08.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Plan miejscowy jest - przecież nie dostałabym pozwolenia na budowę, i jest tam napisane, że mam włączyć się do instniejącej i planowanej sieci kanalizacyjnej problem w tym, że ta sieć nie istnieje!!! i nie mam się do czego włączyć a o szmbie nigdzie nie ma mowy. . Przejrzyj jeszcze raz cały tekst Uchwały. Na samym końcu, w przepisach przejściowych i końcowych powinien być zapis, że "w okresie przejściowym, do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej buduje się szambo, którego właściciel ma obowiązek przełączyć się do kanalizacji w terminie pół roku od jej uruchomienia." To co robią u ciebie jest ewidentnym bezprawiem. Podaję jeszcze jeden kontakt do walki z bezprawiem: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.08.2005 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 jak przy Ustawie o Ochronie Danych Osobowych mam zdobyć dane właścicieli działek skoro stoją one puste i nie mam kontaktu z właścicielami Ostatnio brałem w Wydziale Geodezji wypis z ewidencji gruntów do wydania zezwolenia na budowę przyłacza elektrycznego. W tym wypisie mam pełne dane osobowe właścicieli działek przez które ma przechodzic mój kabel. Trzeba tylko podać numery działek. Na moim wypisie z ew gruntów pełne dane to imię i nazwisko - szukając w książce telefonicznej znalazłam jedno nazwisko i w dodatku telefon był nieczynny. Adresów nie ma!!! i nikt ich mi nie poda. A poza tym ci ludzie mogą nie mieszkać w Trójmieście, działki mogli kupić i zapisać na dzieci a dzieci w książce tel nie ma. W dobie komórek wogóle nie mają telefonu itp..... A poza tym Urząd zrzuca swoje obowiązki na mnie !!! To Urząd posiadając adresy właścicieli powinien wystosować pismo o możliwości przyśpieszenia budowy infrastruktury jeżeli właściciele będą partycypować- nie ja. I choćbym bardzo chciała to nie mam takich możliwości a w dodatku budowa sieci pod koniec 2006 mnie nie urzadza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 26.08.2005 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Plan miejscowy jest - przecież nie dostałabym pozwolenia na budowę, i jest tam napisane, że mam włączyć się do instniejącej i planowanej sieci kanalizacyjnej problem w tym, że ta sieć nie istnieje!!! i nie mam się do czego włączyć a o szmbie nigdzie nie ma mowy. . Przejrzyj jeszcze raz cały tekst Uchwały. Na samym końcu, w przepisach przejściowych i końcowych powinien być zapis, że "w okresie przejściowym, do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej buduje się szambo, którego właściciel ma obowiązek przełączyć się do kanalizacji w terminie pół roku od jej uruchomienia." To co robią u ciebie jest ewidentnym bezprawiem. Podaję jeszcze jeden kontakt do walki z bezprawiem: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46182 Dzięki za namiar na radio- na pewno skorzystam A o jakiej Uchwale mówisz?? bo nie za bardzo wiem czego mam szukać, w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu nie mam nic o przepisach przejściowych i końcowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.08.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Przejrzyj jeszcze raz cały tekst Uchwały. Na samym końcu, w przepisach przejściowych i końcowych powinien być zapis, że "w okresie przejściowym, do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej buduje się szambo, którego właściciel ma obowiązek przełączyć się do kanalizacji w terminie pół roku od jej uruchomienia." Ja też uważam, że jeśli nie dopisali na dole to musisz wprost zadać pytanie.Zmuś ich do konkretnej odpowiedzi - na pytanie co masz zrobić w okresie przejściowym, kto za to płaci, podstawa prawna i możliwości dotacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.08.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A o jakiej Uchwale mówisz?? bo nie za bardzo wiem czego mam szukać, w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu nie mam nic o przepisach przejściowych i końcowych. Pozdrawiam Nie w warunkach! Weź z gminy tekst uchwały wprowadzającej Plan. Wygląda to tak: U C H W A Ł A Nr ......../......../..... Rady Miasta ............(nazwa twojego miasta) z dnia ........................r. w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego rejonu ulic .......................... Liczy zazwyczaj kilkadziesiąt stron i ma duuuży załącznik w postaci mapy. Zajrzyj tutaj: http://www.bip.pruszcz.pl/?cid=26&bip_id=140 Może tu odnajdziesz swój plan, a jak już go będziesz miała w garści - wal do mnie jak w dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.09.2005 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 mały problem bo to biuletyn gminy Pruszcz gdzieś w kujawsko-pomorskim - a ja mieszkam w Pruszczu Gdańskim w pomorskim - ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 30.09.2005 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 A tak wogóle to MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ SZAMBA tymczasowo na okres dwóch lat a potem mam się włączyć do kanalizacji - jeżeli takowa będzie czyli wizyty u Radnych, burmistrza, Rzecznika Praw Obywatelskich moze zdziałać cuda a gościu z działu inwestycji UM powiedział "po co tak brzydko pisać do Rzecznika" przecież można to było załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.09.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 TO SZKODA, ŻE GO NIE NAGRAŁAŚ....takich miłych urzędników należy tępić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts