Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JEST OK :-)

anekri

Recommended Posts

Plan miejscowy jest - przecież nie dostałabym pozwolenia na budowę, i jest tam napisane, że mam włączyć się do instniejącej i planowanej sieci kanalizacyjnej problem w tym, że ta sieć nie istnieje!!! i nie mam się do czego włączyć a o szmbie nigdzie nie ma mowy. .

Przejrzyj jeszcze raz cały tekst Uchwały. Na samym końcu, w przepisach przejściowych i końcowych powinien być zapis, że "w okresie przejściowym, do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej buduje się szambo, którego właściciel ma obowiązek przełączyć się do kanalizacji w terminie pół roku od jej uruchomienia."

To co robią u ciebie jest ewidentnym bezprawiem.

Podaję jeszcze jeden kontakt do walki z bezprawiem:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46182

jak przy Ustawie o Ochronie Danych Osobowych mam zdobyć dane właścicieli działek skoro stoją one puste i nie mam kontaktu z właścicielami

Ostatnio brałem w Wydziale Geodezji wypis z ewidencji gruntów do wydania zezwolenia na budowę przyłacza elektrycznego. W tym wypisie mam pełne dane osobowe właścicieli działek przez które ma przechodzic mój kabel. Trzeba tylko podać numery działek.

Na moim wypisie z ew gruntów pełne dane to imię i nazwisko - szukając w książce telefonicznej znalazłam jedno nazwisko i w dodatku telefon był nieczynny. Adresów nie ma!!! i nikt ich mi nie poda. A poza tym ci ludzie mogą nie mieszkać w Trójmieście, działki mogli kupić i zapisać na dzieci a dzieci w książce tel nie ma. W dobie komórek wogóle nie mają telefonu itp.....

A poza tym Urząd zrzuca swoje obowiązki na mnie !!! To Urząd posiadając adresy właścicieli powinien wystosować pismo o możliwości przyśpieszenia budowy infrastruktury jeżeli właściciele będą partycypować- nie ja. I choćbym bardzo chciała to nie mam takich możliwości a w dodatku budowa sieci pod koniec 2006 mnie nie urzadza.

Pozdrawiam

Plan miejscowy jest - przecież nie dostałabym pozwolenia na budowę, i jest tam napisane, że mam włączyć się do instniejącej i planowanej sieci kanalizacyjnej problem w tym, że ta sieć nie istnieje!!! i nie mam się do czego włączyć a o szmbie nigdzie nie ma mowy. .

Przejrzyj jeszcze raz cały tekst Uchwały. Na samym końcu, w przepisach przejściowych i końcowych powinien być zapis, że "w okresie przejściowym, do czasu wybudowania sieci kanalizacyjnej buduje się szambo, którego właściciel ma obowiązek przełączyć się do kanalizacji w terminie pół roku od jej uruchomienia."

To co robią u ciebie jest ewidentnym bezprawiem.

Podaję jeszcze jeden kontakt do walki z bezprawiem:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46182

Dzięki za namiar na radio- na pewno skorzystam :wink:

A o jakiej Uchwale mówisz?? bo nie za bardzo wiem czego mam szukać, w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu nie mam nic o przepisach przejściowych i końcowych.

Pozdrawiam

Ja też uważam, że jeśli nie dopisali na dole to musisz wprost zadać pytanie.Zmuś ich do konkretnej odpowiedzi - na pytanie co masz zrobić w okresie przejściowym, kto za to płaci, podstawa prawna i możliwości dotacji.

pozdrawiam

A o jakiej Uchwale mówisz?? bo nie za bardzo wiem czego mam szukać, w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu nie mam nic o przepisach przejściowych i końcowych.

Pozdrawiam

Nie w warunkach!

Weź z gminy tekst uchwały wprowadzającej Plan. Wygląda to tak:

U C H W A Ł A Nr ......../......../.....

Rady Miasta ............(nazwa twojego miasta)

z dnia ........................r.

w sprawie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego rejonu ulic ..........................

Liczy zazwyczaj kilkadziesiąt stron i ma duuuży załącznik w postaci mapy.

Zajrzyj tutaj:

http://www.bip.pruszcz.pl/?cid=26&bip_id=140

Może tu odnajdziesz swój plan, a jak już go będziesz miała w garści - wal do mnie jak w dym :wink:

• 1 month później...

A tak wogóle to MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ SZAMBA tymczasowo na okres dwóch lat a potem mam się włączyć do kanalizacji - jeżeli takowa będzie :wink:

czyli wizyty u Radnych, burmistrza, Rzecznika Praw Obywatelskich moze zdziałać cuda :lol:

a gościu z działu inwestycji UM powiedział "po co tak brzydko pisać do Rzecznika" przecież można to było załatwić :evil: