piacho2 18.07.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam! Czy ktos z Was budowal lub buduje dom wedlug tego projektu?Jakie dostrzegacie minusy tego projektu?Ile kosztowaloby wybudowanie takiego domu w stanie gotowym do zamieszkania i wykonczonego w przywoitym standardzie (okolice Warszawy)? Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
x paweł x 28.04.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Czy ktos z Was budowal lub buduje dom wedlug tego projektu? Jakie dostrzegacie minusy tego projektu? Ile kosztowaloby wybudowanie takiego domu w stanie gotowym do zamieszkania i wykonczonego w przywoitym standardzie? podbijam temat mam podobne pytania odnosnie tego projektu z gory dzieki za jaka kolwiek odp xpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagag 18.07.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 I co nikt nie buduje? Przecież jest naprawdę niezły. http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=277&IdKolekcji=20 Też chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na jego temat. Na którymś wątku znalazłam o nim parę słów: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=17670&highlight=wolanowski Ale to niewiele. Być może wybiorę się pod Sieradz zobaczyć ten dom i porozmawiać z właścicielami. Nie mam aż tak daleko, bo mieszkam w tym samym województwie. Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Też kiedyś byłam zachwycona Cynoberem pana Wunscha i Wolanowskiego, ale jak dla nas parterówka odpada, ponieważ nasza działka nie jest zbyt duża. Ten domek jest prosty i bardzo ładny. Jedyna wada to trochę mały salon.Zobaczcie sobie też jedną z moich ulubionych parterówek Zimorodka:http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=241&IdKolekcji= Pozdrawiam Mrssquirrel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.07.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Też kiedyś byłam zachwycona Cynoberem pana Wunscha i Wolanowskiego, ale jak dla nas parterówka odpada, ponieważ nasza działka nie jest zbyt duża. Ten domek jest prosty i bardzo ładny. Jedyna wada to trochę mały salon. Zobaczcie sobie też jedną z moich ulubionych parterówek Zimorodka: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=241&IdKolekcji= Pozdrawiam Mrssquirrel A jaki by mial byc ten salon w 93m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Jak dla mnie to minimum 25 m. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.07.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Jak dla mnie to minimum 25 m. Pozdro 25m salonu w domu 93m przy trzech sypialniach......czy to wlasciwe proporcje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Pewnie to niewłaściwe proporcje, ale ja szukałam projektu takiego aby spełniał moje podstawowe założenia. Jednym z nich był właśnie salon powyżej 25 m2 i tego się trzymałam. Np. taki Zimorodek ma salon 29 m, a jest tylko trochę większy od Cynobera. Pozdrawiam miłośników Cynobera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.07.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Nie chce polemizowac z toba w tej sprawie.Najwazniejsze,zeby tobie to pasowalo i bylo tak jak ty chcesz. I tego nalezy sie trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramka 24.08.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czy ktoś buduje? http://www.wuwo.home.pl/project.php?cat=2&project=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 24.08.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 ramka WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1177988&highlight=cynober#1177988 A tak osobiście to ci powiem że domek super Będe budować barrrdzo podobny, tylko większy o osobną jadalnię i muszę się zmeścic się z dzialką i wykończeniem absolutnie wszystkiego w pól milona zl - ale to ceny warszawskie (działka z mediami - 200tys, dom pod klucz + ogrod - 300tys) Na razie szukam działki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramka 24.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Szukałam tej odpowiedzi, ale tamten wątek jakiś taki rozmyty... no, niech będzie, że jako początkująca na forum nie wiedziałam... Możesz wkleić Swój domek? My jeszcze rozważamy http://www.wuwo.home.pl/project.php?cat=2&project=30 , na razie z wiatą. I wolałabym dach dwuspadowy, tylko nie wiem, czy tak można. Co do cen w Warszawie... bałabym się deptać po tak drogiej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 24.08.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Może uda ci się nawiązac kontakt z kims z tego wątku, kto buduje lub wybudował Cynobera. Podobny gabarytowo jest też dom "powszechny" muratora, wiec też dość dobry do porównania kosztów. Kilka osób buduje ten domek. I wolałabym dach dwuspadowy, tylko nie wiem, czy tak można. Oczywiście że mozna: - koszt dachu (więźba i pokrycie) będzie wtedy niższy - konieczne bedzie zaprojektowanie ściany szczytowej- murowana +wieniec lub drewniana szkieletowa z podbitką drewnianą na zewnątrz Mojego domku nie wkleje bo dopiero mam go w glowie, bedzie to projekt indywidualny. Narazie skupiam się na szukaniu działki i coraz bardziej sie przerażam cenami. Marwię sie,ze od wiosny to już będzie rozmowa 300tyś za 10a działkę, takie jest mniej wiecej tempo wzrostu cen - 50% w skali roku... Zważywszy jednak na ceny mieszkan w wawie to budowanie domu nawet na tak drogiej działce i tak jest tansze niż mieszkanie w o metrażu 100m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopar 22.12.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 witajmy właśnie skończyliśmy budowę cynoberka i mieszkamy w nim od miesiąca, jak na razie nie widać większych minusów, a salon 25 m wydaje się być rozsądnym rozwiązaniem w relacji do kosztów całej inwestycjipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopar 22.12.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 my wybudowaliśmy ten domek w ciagu ostatniego roku, zaczynaliśmy od pola i do wykończenia i zamieszkania wyszło razem 360 tyśpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morcin 11.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 czy ktoś go buduje lub wybudował?jakie rozwiązania wewnątrz,jakie koszty budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Koziarska 15.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 buduje w mazowieckim c97 chętnie odpowiem na pytania przez maila [email protected] -zapraszam też do obejrzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts