Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[b]Czy ktoś podwyższał kwotę kredytu ?[/b]

SIAJKO

Recommended Posts

Jestem klientem BPH.

Kiedy jesienią brałem kredyt, aby dofinansować zakup działki obiecywano mi, że nie będzie problemu z podwyższeniem kwoty w momencie rozpoczęcia budowy. Jednak okazało się, że podwyższyć nie można, bo zmienił się cel kredytowania (że się zmieni było wiadomo już w monencie zawierania pierwszej umowy; ale ja nie przemyślałem wszystkiego, a bank nie poinformował mnie). Musiałem zawrzeć kolejną umowę, co oczywiście dodatkowo kosztowało.

Zalecam ostrożność. Maciek

Ja podwyższalem 2-krotnie - w BPH. Byl prosty aneks i po sprawie. Jednakże mi pomogl wysoki wklad wlasny, wysoko wyceniona wartosc budynku w operacie szacunkowym wykonanym przed uruchomieniem kredytu, wiec generalnie bank sie nie mial czego przyczepic - bo bylem w stanie udowodnic, że po tych pieniądzach od banku juz zamieszkam. Byla to w sumie bzdura, bo jeszcze do rodzicow po 50.000 musialem sie zglosic, ale... :oops:

Witam

Właśnie pytałem o to w oddziale w Katowicach i poinformowali mnie że nie ma problemu. wystarczy napisać podanie z powodem dlaczego chcemy podwyższyć, a potem zapłacić prowizję od podwyższenia zgodnie z tabelą opłat. Też się będę starał bo od zeszłego roku CHF spadły a PKOBP dał kredyt wg kursu uruchomienia czyli w moim przypadku po 3pLN a uruchamiałem ostatnio transzę po 2,55 i to mnie nieźle szarpło w sumie na ponad 15 tysiaków.

• 2 months później...
a jak jest w PKO BP

bo niestety tez mnie to czeka

pozdr

Brałem kredyt w PKOBP w połowie wakacji. Drugą (ostatnia) transze wziąłem dwa tygodnie temu. Gdybym chciał podwyższyć kwote kredytu, to musiałbym przechodzić całą procedure od nowa (pytałem się o to w piątek). Kredyt wziąłem w wysokości 70tyś, a przydałoby się wziąść jeszcze z 10tyś. Dla tak drobnej kwoty nie opłaca mi się w to bawić i wykorzystam kredyt odnawialny w ROR.