SIAJKO 19.07.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś z was podwyższał kwotę kredytu w banku i jakie macie doświadczenia w tym temacie. Dodam, że kredyt mam w PKO bp. Z góry dziękuję za wszystkie posty. pozdrawiamSiajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 19.07.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Jestem klientem BPH.Kiedy jesienią brałem kredyt, aby dofinansować zakup działki obiecywano mi, że nie będzie problemu z podwyższeniem kwoty w momencie rozpoczęcia budowy. Jednak okazało się, że podwyższyć nie można, bo zmienił się cel kredytowania (że się zmieni było wiadomo już w monencie zawierania pierwszej umowy; ale ja nie przemyślałem wszystkiego, a bank nie poinformował mnie). Musiałem zawrzeć kolejną umowę, co oczywiście dodatkowo kosztowało. Zalecam ostrożność. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 19.07.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja podwyższalem 2-krotnie - w BPH. Byl prosty aneks i po sprawie. Jednakże mi pomogl wysoki wklad wlasny, wysoko wyceniona wartosc budynku w operacie szacunkowym wykonanym przed uruchomieniem kredytu, wiec generalnie bank sie nie mial czego przyczepic - bo bylem w stanie udowodnic, że po tych pieniądzach od banku juz zamieszkam. Byla to w sumie bzdura, bo jeszcze do rodzicow po 50.000 musialem sie zglosic, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 19.07.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 a jak jest w PKO BPbo niestety tez mnie to czeka pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 19.07.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 a jak jest w PKO BPbo niestety tez mnie to czeka pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrt69 20.07.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 WitamWłaśnie pytałem o to w oddziale w Katowicach i poinformowali mnie że nie ma problemu. wystarczy napisać podanie z powodem dlaczego chcemy podwyższyć, a potem zapłacić prowizję od podwyższenia zgodnie z tabelą opłat. Też się będę starał bo od zeszłego roku CHF spadły a PKOBP dał kredyt wg kursu uruchomienia czyli w moim przypadku po 3pLN a uruchamiałem ostatnio transzę po 2,55 i to mnie nieźle szarpło w sumie na ponad 15 tysiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 20.07.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja za kilka dni idę rozpoczynać procedurę podwyżesznia kredytu - PKO BP. Jak będę więcej wiedział to się podzielę uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 08.10.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Podwyzszylem o 16 tys CHFOplaty: prowizja, weksel, ubezpieczenie kred. Gdyby nie uproszczona procedura wzialbym w np. BOŚ na 1,5% w CHF (byla promocja) nowy kredyt konsolidacyjny pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 09.10.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 a jak jest w PKO BP bo niestety tez mnie to czeka pozdr Brałem kredyt w PKOBP w połowie wakacji. Drugą (ostatnia) transze wziąłem dwa tygodnie temu. Gdybym chciał podwyższyć kwote kredytu, to musiałbym przechodzić całą procedure od nowa (pytałem się o to w piątek). Kredyt wziąłem w wysokości 70tyś, a przydałoby się wziąść jeszcze z 10tyś. Dla tak drobnej kwoty nie opłaca mi się w to bawić i wykorzystam kredyt odnawialny w ROR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts