AMMK 19.07.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Czy ktos moze zna te farby, czy sa dobre, jakie macie doswiadczenia z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 19.07.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 mam na zew. miała być taka, co to sama się czyści i deszcz po niej łatwo spływa - chyba tak jest, bo za nic nie chce się do niej przyczepić żadne pnącze, które żona zasadziła pod domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 19.07.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 witam:) Jakość za cenę, jedno wyokie, drugie wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margen 19.07.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 chyba też bede miał, opinie ma dobre nie wiem zobacze w praktyce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.07.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ..mam pomalowaną na biało elewacje od 2 mcy,45 l + 20 l grunt wystarczyły na ponad 200 m2 elewacji.Jak na mój gust jest OK.Farba polecona przez człowieka zarządzającego, jednym z droższych apartamentowców w Wwie.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yareckey 19.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 sam sie zastanawiam nad zakupem, ciekawi mnie jaka jest rzeczywista wydajnosc z litra farby - na tynk mineralny i czy wystarczy jedno czy potrzebne jest dwukrotne malowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.07.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ..na "wyjściowo" - gładka elewacja.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yareckey 19.07.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 rozumiem, ze na wyjsciowo oznacza, ze 45l + 20l wystarczylo na 200 m2 na tynku mineralnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.07.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 jak napisałem : "na gładko" - bez tynku mineralnego Pozdro J ..na mineralny to razy 2, 2 i 1/2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 19.07.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja mam od roku i jestem bardzo zadowolona.Polecam jeszcze te wątki: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1400&highlight=efekt+lotosu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30131&postdays=0&postorder=asc&highlight=sto&start=0 Do wnętrz też wzięłam STO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.07.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dobre farby , ale przedrożone. Polecam Huma, Caparol, też dobre, a taniej. Wydajność dobrych farb, przy malowaniu wałkiem z długim włosem to 0,3 l/m2 przy 2x malowaniu. Tynk mineralny można pomalować 1 raz , o ile kolor farby jest zgodny z kolorem podłoża - to tzw. "egalizacja", jak nie trzeba malować 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.07.2005 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 czy te farby można stosować na tynk cem- wapienny i czy przed malowaniem trzeba szpachlować "pajęczynki" widoczne po deszczu, jezeli trzeba to jaka szpachla PS. Czy "pajęczyny" na tynku to normalka czy jakiś błąd w wykonastwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.07.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ja też mam pomalowaną elewacje tą farbą kolor RAL 1015. Jest super, ale trzeba malować dwukrotnie. Po pierwszym malowaniu kolor nie ma głębi, a poza tym widać połączenia malowanych powierzchni (dwukrotne pociągnięcie wałkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.07.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 czy te farby można stosować na tynk cem- wapienny i czy przed malowaniem trzeba szpachlować "pajęczynki" widoczne po deszczu, jezeli trzeba to jaka szpachla PS. Czy "pajęczyny" na tynku to normalka czy jakiś błąd w wykonastwie To typowa wada dla tynku kręconego na budowie, zły skład, albo wysychała zbyt szybko w za wysokiej temperaturze. Można malować tynk cementowo-wapienny. Pajączki można zwalczać na dwa sposoby - 1. farba elstyczna , akrylowa lub akrylowo-silikonowa z dodatkiem włokien zbrojących, mostkują pęknięcia do 0,3 mm 2. przeszpachlować białą szpachlówką do ociepleń i pomalować według wyboru. 3. przy szerszych rysach niż 0,3 mm konieczność uzycia siatki ociepleniowej. W polskich realiach obie technologie kosztują ca. to samo - pierwsza drogie materiały, niskie wykonawstwo, drugie odwrotnie. Skłąniałbym się raczej do metody 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.07.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Sp5es, dzięki za info, przyczyną na 100% jest temp. bo znalazłem miejscew którym fragment tynku jest odparzony, a "pajączki" występują na ścianie płd-zach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Jako najprymitywniejsze rozwiązanie , zlej scianę dobrze wodą, szlauchem, parę trazy, aby cały przesiąkł. Tam gdzie nie trzyma się ściany to i tak mogiła (lepiej od razu ponaprawiać). Reszta z której zwiała za szybko woda, dostanie ją ze szlaucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.07.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Pajączki można zwalczać na dwa sposoby - 1. farba elstyczna , akrylowa lub akrylowo-silikonowa z dodatkiem włokien zbrojących, mostkują pęknięcia do 0,3 mm 2. przeszpachlować białą szpachlówką do ociepleń i pomalować według wyboru. Ad.1 czy może być Lotusan? Ad.2 jaka szpachlówka ( producent, nazwa), ścianę mam JW i ocieplenia nie przerabiałem Nadrabiam zaległości Ad.2 cap-elast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 24.07.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Czy ktos moze zna te farby, czy sa dobre, jakie macie doswiadczenia z nimi? farby ogolnie b. dobre ale i tak wole caparole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.07.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Pajączki można zwalczać na dwa sposoby - 1. farba elstyczna , akrylowa lub akrylowo-silikonowa z dodatkiem włokien zbrojących, mostkują pęknięcia do 0,3 mm 2. przeszpachlować białą szpachlówką do ociepleń i pomalować według wyboru. Ad.1 czy może być Lotusan? Ad.2 jaka szpachlówka ( producent, nazwa), ścianę mam JW i ocieplenia nie przerabiałem Nadrabiam zaległości Ad.2 cap-elast 1) Lotusan nie jest elastyczny - to farba o niskiej zawartości spoiwa i tylko silikonowego - z założenia sztywna powłoka. ispo miało farbę Isposan Elast - nie wiem czy jeszcze robią, Sto napewno ma taki produkt, lub nawet dwa. Zobacz na stronie www Sto. Na pewno to też ma Caparol, Brillux, Alsecco. 2) Capatect 190 wystarczy - uważaj napewno będą Cię namawiać na inne droższe, przy rysach do 0,3 mm jest ok i nie za drogo. Analogicznie nadaje się ispos Nr 1 - Sto/ispo. lub innych producentów - zaprawa na białym cemancie z dodatkami lekkimi. Gęstość zaprawy po zaschnięciu poniżej 1,3 g/cm3 = 1,3kg/l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.07.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 dzięki za info, idę sobie poczytać, w razie wątpliwości znowu się odezwę Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts