yacq 19.07.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Chodzi o szerokość w stosunku do szerokości ściany. Mam ścianę 36cm, kupiłem folię fundamentową 40cm. Czyli będzie wystawać do wnętrza ok. 3-4cm. Czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruner 19.07.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 trochę mało powinno zostać z 10 cm póżniej ciężko będzie to połączyć z izolacją poziomą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacq 20.07.2005 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ale mam nadzieję, że jest to wykonalne. Mówiłem sprzedawcy, że potrzebuję folii do ściany 36cm - nic nie protestował, że to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.07.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ale mam nadzieję, że jest to wykonalne. Mówiłem sprzedawcy, że potrzebuję folii do ściany 36cm - nic nie protestował, że to za mało Ja z założenia nie ufam sprzedawcom. Im zależy wyłącznie na sprzedaniu towaru, nieważne, czy jest on klientowi potrzebny, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.07.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Chodzi o szerokość w stosunku do szerokości ściany. Mam ścianę 36cm, kupiłem folię fundamentową 40cm. Czyli będzie wystawać do wnętrza ok. 3-4cm. Czy to wystarczy? A jesteś pewny(a), że izolacja pozioma w środku będzie na tym poziomie, bo jeśli nie to tracisz kolejne cenne cm i diabli biorą połączenie izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 20.07.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Nie wiem na ile można wierzyć temu co piszą w gazetach typu Ładny Dom i Murator , ale właśnie ostatnio szukałam odpowiedzi na to pytanie i znalazłam, że izolacja powinna wychodzić do strony wewnętrznej budynku na 20 cm. (Rozwiązanie, gdy izolacja jest pozioma i nie jest zawijana do dołu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacq 20.07.2005 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 No to widzę, że mam problem. W tej chwili jest wylany chudziak. Izolacja wystaje sobie powiedzmy na te 3cm. Projekt przewiduje jeszcze 5cm styropianu i 5cm szlichty. Będzie coś z tego? Czy mam kombinować jak tu dokleić brakujące 15cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Zawsze możesz dać drugą izolację na poziomie podłogi. W niczym to nie przeszkadza. Koszt też nie jest ogromny.Ja dałem najpierw papę złożoną na trzy na lepiku, a na poziomie podłogi folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 20.07.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Cytuję dalej rozwiązania "gazetowe". Na całej powierzchni podłogi układasz folię i wywijasz ją do góry na ścianę do wysokości wylewki ( w twoim przypadku 10 cm= 5cm styropianu i 5cm szlichty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.07.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 3 cm bedzie trudno polaczyc izolacje. Ale jest to wykonalne. Troche starannosc i dokladnosci i napewno da sie zrobic. A co do izolacji podlogi to papa termo na chudym betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacq 20.07.2005 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 No mam taką nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dodam jeszcze, że izolacja pozioma to folia fundamentowa (taka we wzorki) niczym nie przyklejona (bo podobne jej sie nie przykleja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.07.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 nie doczytalem ze to jest folia. Bedzie napewno ciezej niz jak by to byla papa. latwiej polaczyc ze soba pape z papa, niz folie z papa. Trzeba przy tym jeszce wiekszej ostroznoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacq 21.07.2005 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 A może po prostu folię z folią? Czy nie będzie dobrze jak przed rozłożeniem styropianu dam folię tak aby zachodziła na ściany 20cm a poziomo leżało jej powiedzmy 100cm, do ściany przymocuję ją w jakiś sposób, na to w dużym uproszczeniu styropian a potem szlichta. Na koniec nadmiar tej dodatkowej folii utnę nożem przy krawędzi szlichty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.07.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 tylko ... zwykla folia budowlana nie jest najlepszym rozwiazaniem jako izolacja pozioma podlogi na gruncie przezciw kapilarnemu podciaganiu wilgoci. Znacznie lepsza jest papa. To tak delikatnie mowiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts