OlaK 19.07.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Podobno zdjecia mozna wydrukowac w duzym formacie (potrzeba mi co najmniej 1m x 1m; do dekoracji sciany) na folii samoprzylepnej w punkcie ksero. Gdzie w Warszawie mozna cos takiego zrobic? dzieki Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 19.07.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Tzn. chodzi mi o cos takiego ale wolalabym w Warszawie http://www.fototapety.com.pl/catalog/product_info.php?cPath=1_55&products_id=677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 19.07.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 http://www.profilab.pl - robia rozne rzeczy. nie wiem, czy akurat na folii samoprzylepnej, ale wyrduki maja naprawde profesjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 19.07.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Po powiekszeniu jakość sie gwałtownie pogorszy.Na ksero na folii nic Ci nie zrobią.Tu potrzebny jest druk sitowy lub solwentowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 19.07.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 duch07 jesli maja zdjecia w wysokiej rozdzielczosci, to nie ma problemu. takich rzeczy jak fototapety nie drukuje sie w rozdzielczosci 300 dpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 19.07.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Olak napisała że w punkcie ksero ! Tam można tylko kserować powiększając lub pomniejszając.Masz oczywiście racje.Mając zdjęcia wysokiej rozdzielczości mozna zrobić prawie wszystko ( ale nie na ksero ).Napisałem jeszcze jedno że na ksero na foli samoprzylepnej nic sie nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 19.07.2005 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mam fotki z aparatu 6mp. Ale jakosc chyba i tak nie bedzie miala znaczenia bo chce zdjecia przerobic na 'akwarelke' w programie do obrobki zdjec a potem z tego zrobic fototapete (czy jak to zwal). A na folii samoprzylepnej bo rozumiem, ze toto mozna bedzie zerwac bez szkody dla sciany jak sie okaze, ze wlasna produkcja na scianie to beznadzieja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 19.07.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 w punktach xero robia rozne inne cuda, niekoniecznie xerowanie, na przyklad drukuja i oprawiaja prace magisterskie i takie tam inne poligraficzne sprawy moze nawet w niektorych maja maszyny do drukowania na folii samoprzylepnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 19.07.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Żeby ksero robiło na foliach to musi być niezle wypasiony punkt.To o czym teraz napisałeś to już zakład poligraficzny a nie ksero........ Dobra kończe juz o tym.OlaK chciała sie cos dowiedzieć a my tu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.07.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 OlaK, popytaj tu: Copy General [4 punkty w Warszawie] Elbos [Jasna 10, ścisłe Centrum] Euro Office Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 03.10.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 OlaK - znalazłaś coś ciekawego ? Drukowałaś gdzieś ?Pytam, bo chcę wydrukować coś na całą ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.10.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Ja sie juz kiedys chwalilem . Mam takie cos w formacie, gdzies 250x140 .Uwazam , ze przy ciekawej grafice nie ma problemu z rozdzielczoscia czasem to wrecz zaleta . Druk 300x300 a nawet nizszy jest wystarczajacy . Ja nawet celowo rozwalalem ziarno. Druk np. czarno bialy jaki zastosowalem wyglada niezwykle plastycznie dopiero wowczas kiedy widac raster. Jesli ktos ma ochote robic ze zdjec slicznosci "ostra"fototapete , to rzeczywiscie lepiej skorzystac z offsetu . Dobrze jednak chyba pamietac ze duze druki dobrze wygladaja w duzych pomieszczeniach, gdzie zawsze jest pewna odleglosc ogladajacego od grafiki i niedoskonalosci sa niezauwazalne. Koszt w okolicach Poznania gotowej grafiki tzn zalaminowanej, przyklejonej na plyte mdf i oblistwowanej wynosi ok. 90 - 100 zl/m2 w zaleznosci od firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 03.10.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 2112wojtek !Jezeli bedziesz drukował na offsecie pojedyncze wydruki to zapłacisz majątek.Koszty dużych przygotowalni sa bardzo duże.Największy format jaki możesz wydrukowac offsetem to B-0,czyli 140 cm x 100 cm.Takie wydruki proponuje wykonywac drukarkami solwentowymi.Jakość dobra,cena również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 04.10.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 2112wojtek ! Jezeli bedziesz drukował na offsecie pojedyncze wydruki to zapłacisz majątek.Koszty dużych przygotowalni sa bardzo duże.Największy format jaki możesz wydrukowac offsetem to B-0,czyli 140 cm x 100 cm.Takie wydruki proponuje wykonywac drukarkami solwentowymi.Jakość dobra,cena również. witam W calosci sie z Toba zgadzam. Probowalem namowic jedynie do drukarek wielkoformatowych jako najtanszych i latwodostepnych , dajacych calkiem ciekawe efekty. 360x360 przy formacie 2mx2m, to juz znosna jakosc ,/ja drukowalem 2040x1024/a format "140cm"x"ile chcemy cm" to kuszaca propozycja. Offset, jak piszesz, to faktycznie moze przy 1000 szt. oplacalby sie /moze?/ A wiec pelen consensus. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts