mario_pab 18.08.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 A dlaczego NIESTETY? To po pierwsze. Po drugie: gdzie można znaleźć jakieś informacje na ten temat? Ostatnia informacja na temat ustawy jaką widziałem dotyczyła senackich poprawek. Po pierwsze Dlatego że nie jestem górnikiem i większość uczciwie pracujących ludzi w tym kraju też nie są górnikami. Wstępne wyliczenia specjalistów mówią o tym, że przeciętnie każdy z pracujących zapłaci miesięcznie około 30zł więcej na ZUS z powodu wcześniejszych emerytur dla górników. Uważam, że to chyba średnia przyjemność płacić na coś/kogoś na co się nie ma ochoty płacić, ani nie widzi się takiej potrzeby. Po drugie Sam chętnie przeczytałbym teks ustawy, jak ktoś ma namiar to proszę podać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 18.08.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 No tośmy się nie zrozumieli - mi chodziło o to, czy prezydent podpisał ustawę o zwrocie VAT dla budujących. Ale z ostatnich informacji - ma na to jeszcze tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 19.08.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ostatni komentarz do ustawy: http://www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1334322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 19.08.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 No tośmy się nie zrozumieli - mi chodziło o to, czy prezydent podpisał ustawę o zwrocie VAT dla budujących. Ale z ostatnich informacji - ma na to jeszcze tydzień. No faktycznie, nieporozumienie z tego wyszło. Co do zwrotu VATu budującym i remontującym to znalazłem tekst na ONECIE, że prezydent ma wątpliwości czy podpisac, czy nie. http://podatki.onet.pl/1150410,1,0,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 19.08.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Oj Mario, i znów nie czytasz uważnie Rano podałem link, w którym mowa o tych "prezydenckich wątpliwościach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.08.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Te wątpliwości polegają na tym, że elektroat w masie dajmy na to zaplecza politycznego o charakterze robotniczo-chłopskim z natury w masie swej się w dzisiejszych czasach nie buduje. Na dodatek on nie stara się myśleć samodzielnie w związku z tym podpis pod taką ustawą to jest utrata cennych głosów, kosztem wyborczych gruszek na wierzbie. No bo czy budujący się elektorat zagłosuje na partie brzydzące się z natury własnoscią prywatną. Nie on pomyśli, a TV mu podpowie, że taka ustawa to jest mniej pieniędzy w budżecie, które w postaci dotacji miałyby doń trafić. I tak wyborcza kiełbasa dla klasy średniej z coraz większej oddali pokazywana jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 19.08.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Taaaak. A Gronickiemu nagle podskoczyło z 3 do 18 miliardów zwrotów: http://www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1334413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.08.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Ludziska serca nie mieli, za tyle faktur nabrać. Same developery w tym kraju budują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.08.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Kiedy w końcu będzie wiadomo co z tym zwrotem vatu? Dzień już znamy czy zna ktoś może godzine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.08.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Najdalej w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.08.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Najdalej w piątek. dlaczego w piątek? czy nie dziś przypadkiem upływa termin??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.08.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 dzisjaj w zasadzie w ciągu najbliższych minut, może godzin wszystko będzie jasne, może nawet już jasne, ale Cimoszewicz to musi ogłosić w swojej kampanii wyborczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 23.08.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Właśnie dziś jest termin, rozumiem, że jeżeli Cimoszka bedzie ogłaszał to będzie zwrot, w końcu trzeba jakoś pozyskac wyborców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.08.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 No to się rąbnąłem, bo myślałem że termin jest w piątek. Jak dziś, to nawet lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.08.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 NIE PODPISAŁ zwrotu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.08.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 NIE PODPISAŁ zwrotu nie będzie A komuch Cimoszko zapowiedział, ze nie zwoła posiedzenia Sejmu, aby weto odrzucić. Czyli znowu straci troche punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 23.08.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Oj kochani Forumowicze, z tym zwrotem to się tak nienapalajcie. Prezio podpisał ustawę dot. wcześniejszych emerytur dla górników. Przecież ktoś musi za to zapłacić bo ZUS cienko przędzie, a budżet cały czas ma deficyt. Możemy pogratulować naszemu "kochanemu prezydentowi" doskonałej kiełbasy wyborczej, szkoda tylko, że za tę kiełbasę zapłacą wszyscy, a zjedzą ją nieliczni. Pozdrawiam No i.... stało się. Moje słowa sprawdziły się - niestety. Prezydent woli zabrać budującym i dać górnikom. Ze zwrotu VATu na razie nici, ale nie wyrzucajcie faktur. Coś mnie się wydaje, że nowy prezydent i nowy parlament uchwalą ustawę o zwrocie VATu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 23.08.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Oj kochani Forumowicze, z tym zwrotem to się tak nienapalajcie. Prezio podpisał ustawę dot. wcześniejszych emerytur dla górników. Przecież ktoś musi za to zapłacić bo ZUS cienko przędzie, a budżet cały czas ma deficyt. Możemy pogratulować naszemu "kochanemu prezydentowi" doskonałej kiełbasy wyborczej, szkoda tylko, że za tę kiełbasę zapłacą wszyscy, a zjedzą ją nieliczni. Pozdrawiam No i.... stało się. Moje słowa sprawdziły się - niestety. Prezydent woli zabrać budującym i dać górnikom. Ze zwrotu VATu na razie nici, ale nie wyrzucajcie faktur. Coś mnie się wydaje, że nowy prezydent i nowy parlament uchwalą ustawę o zwrocie VATu. ..... optymista czy naiwny? Na górników pójdzie tyle kasy, że dla budujących nie starczy. Niestety. Chyba że parę tysięcy budujących weźmie kilofy i zrobi w W-wie parę razy zadymę tak jak górnicy.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 23.08.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 ..... optymista czy naiwny? Na górników pójdzie tyle kasy, że dla budujących nie starczy. Niestety. Chyba że parę tysięcy budujących weźmie kilofy i zrobi w W-wie parę razy zadymę tak jak górnicy.?Teraz nie ma po co bo w Sejmie urlop = pojedziemy jak wrócą do roboty. Nie wyrzucajcie połamanych suporeksów czy cegieł - przydadzą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 23.08.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 mario_pab jeżeli nowym prezydentem będzie Tusk, to na pewno nie będzie tej ustawy (bo już to zapowiedział). A Kwachu taki cichociemny, nic nie mówił, żeby nie narobić rabanu, i ciach... no comments No cóż, jestem w plecy o roczną średnią pensję (albo miesięczną prezydenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts