Klaus 08.08.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Konkretnie: jakie tworzywo przewodzące masz na myśli? I nie rozumiem pojęcie "rozpraszanie ładunków elektrostatycznych". PE lub PVC z domieszką węgla. rozpraszające=zapobiegające gromadzeniu w praktyce też przewodzące tylko dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 08.08.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Dodam jeszcze, że popularna rura kanalizacyjna z PCV ma wspólczynnik przewodzenia ciepla 6 razy mniejszy niż Awadukt Rehau. Wymienik powinien być 6 razy dluższy. Warto ? Pozdrawiam widac ze masz duuuze pojecie o wymianie ciepla zycze dalszych sukcesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 08.08.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Działa ale to nie jest dobry pomysł. Zapominacie o elektryczności statycznej. Ranyyyyy boskie!!! Klaus, Ty napisz mi coś więcej bo muszę koniecznie siostrę ostrzec przed nadchodzącą katastrofą Od 15 lat ma GWC rurowy (kanaliza 8 mm grubości) i nie wie na jakiej bombie żyje. Ma świeże powietrze latem (lakutko chłodne), zimą leci jej powyżej zera, dzieci zdrowe, rodzice też - a tu jakaś straszna katastrofa może się stać. Pomóż Ma wentylację mechaniczą, bez odzysku ciepła (strasznie żałuje) i prawie pełen komfort wentylacji w domu. Sąsiedzi mają, też prawie 20-letnia, instalację z odzyskiem i działa idealnie. Sam nie wiem co myśleć A na poważnie - wiem i to bardzo dokładnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_k 02.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam,Wskrzeszam umarłego wątka.. nurni Czy Twoja siostra poważnie od 15 (piętnastu) lat ma i użytkuje ten GWC rurowy?I żadnych problemów zdrowotnych? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts