jaadamek 19.07.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Komin w moim domu jest wymurowany z nowej czerwonej cegły.Niestety po5-ciu latach eksploatacji zaczął się kruszyć.Zaczął odpadać tynk i zaczęły się kruszyc cegły. Czym go zabezpieczyc na zewnątrz aby nie dopuścić do takiej sytuacji. Myslałem żeby pokryć go klejem ATLAS doradźcie czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vangrego 19.07.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 usuń luźne fragmenty i pomaluj komin jakimś wodouszczelniaczem aby cegła nie chłoneła wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaadamek 20.07.2005 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Pomalowałem komin unigruntem i uzupełniłem ubytki. Mam jednak obawy czy to wystarczy aby nie chłonął wody i nie pękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Czym ogrzewasz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaadamek 21.07.2005 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ogrzewam głównie drewnem ale wegla też trochę dosypuję ja są duże mrozy. Mam standardowe ogrzewanie C.O. na miedzi z pompą tłoczącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 21.07.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Więc żaden problem, bo spaliny mają dość wysoką temperaturę i nie wnikają w strukturę komina tak jak przy opalaniu miałem, ale nie mają aż tak wysokiej temperatury, by nie można było zagruntować tego unigruntem-plus i położyć styropian 3cm, na to klej siatka i klej. Możesz to pomalować lub położyć jakiś pasujący kolorystycznie ciemniejszy tynk.Zamiast styro może być wełna, albo bez ceregieli zrobić zacierkę z kleju i siatki bez warstwy ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaadamek 21.07.2005 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dziękuję za radę zrobię tak jak mówisz powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts