Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na jakiej wysokości manipulatory i sterowniki?

Recommended Posts

A jak kupujesz sobie spodnie czy koszulę to też pytasz na forum ubraniowym ?

Sorry ale nie mogłem się oprzeć.

Przecież każdy jest innego wzrostu i co z tego, że Ci powiem, że ja mam na 1,20m jak Ty masz np.: 1,90 wzrostu.

Będziesz miał klawiaturę w ręku, poproś o podłączenie zasilania instalatora i się przymierz. Ważne jest to, że oprócz tego, że musi Ci się wygodnie "klikać" to jeszcze powinieneś swobodnie widzieć co Ci wyświetla klawiatura. Oczywiście mówimy o wysokości od docelowej podłogi a nie od chudziaka od którego będzie na początku za wysoko.

Pozdrawiam

Wyłączniki świateł mam na wys. 130cm. Manipulatory i sterowniki na tej samej wysokości - w jednej linii, ładniej by wyglądały, ale czy będą wygodne do obsługi? Dlatego pytam jak jest u innych. Czy różne wysokości włączników i manip. nie powodują nieładu na ścianie.

Pozdr.

Witam,

Manipulator do alarmu należy montować na wysokości twarzy. Jeśli w domu są osoby wyższe i niższe, to lepiej dostosować do tej wyższej (lub do tej, która najczęściej będzie obsługiwać alarm). Wyświetlacz jest bardziej czytelny, jak jest widziany z dołu.

Jak zamontujesz na wysokości włączników, to później będziesz kucał, żeby przeczytać komunikat na wyświetlaczu. Przecież manipulator można zamontować nad włącznikiem oświetlenia (w osi) i też ładnie wygląda.

To samo dotyczy monitora od videofonu.