misza 17.11.2002 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2002 Jeszcze w tym roku planuję przykryć dom dachem, z jednej strony mam łączone kołnierzem 6 okien połaciowych Velux. Nie chcę wstawiać okien na zimę, bo boję się kradzieży. Wiem, że opinie w sprawie wstawiania okien na zimę są podzielone, wiadomo że dach pracuje i lepiej by 'się uleżał' z oknami, ale.. minusy tez są. Miejsce na te 6 okien tworzy dużą 'dziurę' w pokryciu - jak to najlepiej zabezpieczyć do wiosny? Może wstawić jakiś drewniany stelaż? albo przykryć wszystko dachówką i potem ją zdejmować? poradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 17.11.2002 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2002 Po mojemu przykryć dachówką, a potem ją zdjąć. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.11.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Jesli chcesz montowac pozniej to zrob jak radzi Metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misza 18.11.2002 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 dzięki, jestem po rozmowie z cieślą, który namówił mnie do zamówienia za jednym zamachem okien razem z dachówką. Zamontujemy okna, wyjmiemy na zimę szyby i zakrywamy folią. Jednak dach pracuje i dobrze żeby układał się od razu z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 20.11.2002 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Mój kolega wstawił same ramy okien, które pokrył folią. Dach ma brazowy i czarna foli nie rzuca się w oczy, a złodziejowi z samych ram nic nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts