julcik 19.07.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Trochę czasu minęło,ale jestem ciekawa co sądzicie na taki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 19.07.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 No co?Dobrze,ze przynajmniej dziecko wie o co w zyciu biega.I do tego niezaklamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.07.2005 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 To są jaja pełna kultura, full wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.07.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Rośnie nam takie społeczeństwo, ale to wina rodziców... Moją mamę zaproszono - łaskawie - na kawę dzień po uroczystości komunijnej, dała młodemu kwiatki i pamiątkę z pieniążkami, ten kwiaty w kąt i szybko rozdrał kopertę wydobywając z ogromną satysfakcją i krzykiem YESSSS banknot - a kwiaty leżały i marniały, bo matka młodego nie raczyła się nimi zainteresować, o dziękuję oczywiście nie było mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawinia 20.07.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Byłam na komuni na której dziewczynka zabrała koperty do swojego pokoju, powyciągała z kopert pieniądze i schowała do skarbonki. Rodzice byli zawiedzeni bo nie wiedzą kto ile dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 20.07.2005 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Czyli jak widzę ,Wy też sądzicie,że było to nie na miejscu.Już myślałam,że może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 20.07.2005 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja myślałam,że może tylko ja się tak dziwnie czułam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 20.07.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Moim skromnym zdaniem nie na miejscu jest dawanie pieniędzy zamiast prezentu wogóle a w szczególności dziecku.Jezeli już to dyskretnie (najbliższa rodzina)i nie w kartce z życzeniami.Publiczne odczytanie życzeń i podziękowanie jest jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 20.07.2005 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Odczytanie życzeń było,ale podziękowania tylko krewnym z zagramanicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 21.07.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 dla mnie to było zerokultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 No co? Dobrze,ze przynajmniej dziecko wie o co w zyciu biega. I do tego niezaklamane. heheh wlasnie. I dzieki tej wiedzy nie zginie w zyciu - przebojem, przebojem do przodu ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Muszę przyznać,że mała jest coraz bardziej podobna do mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 22.07.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Matka - taka gafa!!! - brak kultury A córeczka - bez kindersztuby. W moim przekonaniu sytuacja kompromitująca rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Myślę,że matka chciała chyba postąpić kulturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A ja mysle ,Julcik,ze jestes nadwrazliwa.Bije z Twojej wypowiedzi zal,za to zagladanie przy wszystkich.No i co sie takiego zlego stalo?No i co w tym nieladnego ?Co Ty masz do euro?Taka sama waluta,jak inne.Ze prezenty oglada sie przy wszystkich?To taki mily zwyczaj,majacy rozruszac dretwa atmosfere uroczystosci.Otwiera sie prezenty uroczyscie.Zeby wszyscy radowali sie radoscia obdarowanej.I mogli sie cieszyc jej radoscia.No chyba,ze ktos dal/wreczyl prezent nieszczerze.Wtedy ma ( wreczajacy )podstawy do niepokoju.Jaka jest wina obdarowanej,ze komus wiedzie sie niespecjalnie?Coz to moze ja interesowac?Malo tego.Ona nie robi z czyjegos ubostwa problemu.Ona zaprasza go/ja do siebie,na wazna w jej zyciu uroczystosc.Dajac tym samym dowod,ze pomimo sytuacji,jest akceptowana.Reasumujac:Julcikmasz chyba problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz co ,raczej nie mam problemu,bo wcześniej też kilka osób tutaj się wypowiedziało ,że był to brak kultury.Gdyby oglądała tylko prezenty i czytała życzenia-to jak najbardziej byłoby o.k.Ale ona po kolei otwierała koperty,wyciągała na górę pieniądze i czytała życzenia,często już i tak nadrukowane na kartkach,a mała cieszyła się przy większych kwotach.Mamusia zaś była wybitnie niezadowolona ,gdy była mniejsza kwota- i o to mi chodzi.Oczywiście możesz mieć swoje zdanie na ten temat,ale ja też mam swoje i chciałam sprawdzić czy inne osoby też myślą to co ja.Jak widać z powyższych wypowiedzi nie jestem odosobniona w swoim przekonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Jedna z osob wypowiadajacych sie w temacie,nalezy do mnie.Moze pokus sie o komentarz do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Więc już się pokusiłam.Możesz mieć własne zdanie,ale ja też .Oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Julcik Nigdy,przenigdy nie negowalem prawa do wlasnego zdania.Ani Twojego,ani kogokolwiek.Zwroc uwage jednak,ze Ty posunelas sie do oceny.A to zmienia optyke zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Koniec końców uważam,że jest przegięciem oglądanie kopert z pieniędzmi na takiej uroczystości jak komunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts