Luc Skywalker 22.07.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ...uważam,że jest przegięciem oglądanie kopert z pieniędzmi na takiej uroczystości jak komunia. A to dlaczego? Wyjasnienia. Prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dlatego,że JA UWAŻAM takie zachowanie za brak kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Czyli wrocilismy do punktu wyjscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 23.07.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Julcik, to BYŁO bardzo nietaktowne i już. Niezaleznie od kwot i waluty. Tak to odczuwasz? Ja także. Oczywiście, niektórzy uważaja, że to naturalne zachowanie. Będą otwierać koperty i liczyć pieniądze. A co! Nie wolno? Ustawa nie zakazuje. Nie zakazuje tez pokazywać palcem, machać widelcem przy stole itp. Jeden uzna to za nietakt, drugi zdziwi się, o co chodzi. To są te niuanse Savoir vivre po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 24.07.2005 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Poza tym ,pierwszy raz spotkałam się z czymś takim jak otwieranie kopert na forum przy stole.Może matka dziecka nie miała złych zamiarów,a chciała właśnie wykazać się obyciem.No,nie wiem.Przy czym jak mała oglądała prezenty tzn.biżuterię itp.co tam podostawała - wszyscy się interesowali i było o.k.W momencie jak mama zaczęła otwierać koperty,atmosfera przy stole naprawdę zrobiła się dziwna.Nie tylko ja to tak odczułam,bo rozmawiałam z innymi osobami,które też to tak odebrały.Byłam ciekawa,czy Wy spotkaliście się z czymś takim na przyjęciu komunijnym- dodam ,że było to w restauracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.07.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 i to jest wlasnie hipokryzja przyjac zaproszenie rzucic dzieciakowi jakis ochlap potem razem z innymi obrobic d..e zapraszajacym wcale nie uwazam zeby ogladanie prezentow przy gosciach bylo jakims nietaktem dziecka nie zmusi sie do czegokolwiek, np udawanej radoscijak sama zapraszasz to tez oczekujesz prezentow nie wydaje mi sie , zeby zapraszajacy w tych czasach liczyli na zlote gory w kopertachpoza tym jak nie pasuje Ci towarzystwo to po co chodzisz nastepnym razem zastosuj zeby jezyk gietki powiedzial wszystko to co pomysli glowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 24.07.2005 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Rrmi dla mnie oglądanie prezentów jet o.k.,ale nie pieniędzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.07.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 moze i masz racje , tyle , ze Julciu , problem raczej w tym , ze dalas malo i bylo Ci zwyczajnie glupio i zaczelas szukac usprawiedliwienia moim zdaniem , zaznaczam , ze moim ,zupelnie niepotrzebnie kazdy daje tyle na ile go stac usprawiedliwianie sie nie ma tu sensu nikt przy zdrowych zmyslach nie odbierze sobie i swojej Rodzinie tylko po to zeby sie pokazac bo to by bylo niedorzeczne powinnas wyjsc moim zdaniem z zalozenia , ze jak sie nie podoba to albo nie zapraszac , albo nauczyc dzieciaka jak sie ma zachowac a zapraszaja raczej znajomi lub rodzina i powinni wiedziec kto jest w jakiej sytuacji tyle chcialam wyjasnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 24.07.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 ... dla mnie oglądanie prezentów jet o.k.,ale nie pieniędzy! to po co dajecie pieniadze na prezent? dajcie jakies przydatne przedmioty,to nie bedzie halasu o kase. dajac kase i bedac na tym tle wrazliwym,sami stwarzacie sytuacje,ktora sie gotuje od emocji. chyba,ze to bylo nieswiadome,tzn.wreczajacy nie zdawal sobie sprawy z napiecia,jakie kasa wprowadza w zyciu czlowieka. tylko to stawia wreczajacego w jednym rzedzie z osobami,jakby to delikatnie,zeby nie obrazic,ujac - wyalienowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dla mnie takie zachowanie było również nietaktowne- może dlatego, że ja nigdy bym tak nie postąpiła- właśnie z powodu tego ,aby tym co dali mniej nie było przykro i żeby piękna uroczystość mojego dziecka nie "odbijała się im czkawką" ale żeby wspominali ją dobrze. Może za bardzo zależy mi na dobrym samopoczuciu innych, ale to byliby moi goście i byłby to mój obowiązek jako gospodarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 26.07.2005 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dokładnie ,zgadzam się.Poza tym tyle się mówi ,również na tym forum,że komunia to sakrament .Są oczywiście jak widać osoby,które uważają takie zachowanie za jak najbardziej na miejscu.Matka dziecka też do takich należy.Nie wyobrażam sobie takiej porównywalnej sytuacji jak np.na ślubie,który też jest sakramentem,państwo młodzi po zjedzeniu torta siadają i zaczynają otwierać koperty z pieniędzmi.Czy to też byłoby na miejscu?Pewnie znowu znajdą się tacy,którzy powiedzą ,że tak.No cóż...Widać różnie kultura jest pojmowana.Jak wszystko zresztą.Dla jednego takie zachowanie to nietakt,dla innego nie.Ja tylko byłam ciekawa,czy ktoś podziela moje zdanie.Okazało się ,że nie jestem odosobniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.07.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 oj julcikjakie sakramenty?w jakim swiecie zyjesz?nie wiesz,co w zyciu parafianina i proboszcza sie liczy?obudz sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 26.07.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Moglas wiecej dac do koperty . Podejrzewam ze bardzo cienko wypadlas i dlatego to cale zamieszanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 26.07.2005 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dałam tyle ile chciałam,nie widzę związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 26.07.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dajcie spokój. Świat idzie z nami razem na psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.07.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dałam tyle ile chciałam,nie widzę związku. zwiazek zawiera sie w twoich wypowiedziach w temacie. no wiesz,te oburzenie,ze zajrzano do kopert przy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 26.07.2005 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 On tez jest ciekawy ! SHOW ME THE MONEY http://the-alist.org/TomCruise/bg2.jpg w tej kopercie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 oj julcik jakie sakramenty? w jakim swiecie zyjesz? nie wiesz,co w zyciu parafianina i proboszcza sie liczy? obudz sie. Luc co ty wypisujesz, nie oceniaj ludzi własna miarą- uwierz, że sa ludzie zwłaszcza młodzi którzy wiedzą co to sa sakramenty i o co w tym chodzi. Na pewno pamiętasz jak wielu ludzi poruszyła śmierć papieża. Gdyby to było faktycznie tak mało ważne na pewno nie ryczelibyśmy jak umarł. A tak na marginesie twoje odpowiedzi odczuwam jako zaczepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 27.07.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 gorgu wybaczale many to nie moja miara.otaczaja Ciebie ,mnie ,proboszcza i wszystkich parafian tej planety - pieniadze.dosc zabawnie brzmia gromy,na swiat zmaterializowany,poprzez pryzmat zakupu oliwy do wiecznego swiatelka.zycia nie oszukasz gadajac,ze many to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.07.2005 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Poza tym ,pierwszy raz spotkałam się z czymś takim jak otwieranie kopert na forum przy stole.Może matka dziecka nie miała złych zamiarów,a chciała właśnie wykazać się obyciem.No,nie wiem. Przy czym jak mała oglądała prezenty tzn.jakieś medaloniki,biżuterię itp.co tam podostawała - wszyscy się interesowali i było o.k.W momencie jak mama zaczęła otwierać koperty,atmosfera przy stole naprawdę zrobiła się dziwna.Nie tylko ja to tak odczułam,bo rozmawiałam z innymi osobami,które też to tak odebrały. Byłam ciekawa,czy Wy spotkaliście się z czymś takim na przyjęciu komunijnym- dodam ,że było to w restauracji. a moze Ci sie te medaloniki z balonikami pomylily , skoro to w restauracji bylo bardzo istotne w calej sprawie , ze dodalas o tym , taka atrakcja chyba , ze chodzilo ci o medalik , taki np.z krzyzykiem bardzo dobry prezent na komunie swoja droga to co teraz ludzie daja na bierzmowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts