bendzamin 19.07.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Czy na działce rolnej mozna sie budować, co należy w takiej sytuacji zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 19.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 nie znam sie na tym, ale mozna. Wtedy trzeba kombinować i postarac sie aby przekształcic to pole na siedlisko... ( o wiele łatwiejsze niz na działke budowlaną ) niestety ale musi wtedy byc to dosc duza działka, bo jednoczesnie musisz cos tam hodować ( teoretycznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.07.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 duza nei musi byc bo mozesz zalozyc hodowle drzewek bonsai np albo slimakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.07.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 a jaki jest zapis w planie? to ze w wypisie gruntów jest rolną to mozna odrolnic. Ważniejsze tu sa zapisy planu miejscowego. Jesli tam też nie jest przeznaczona pod zabudowę to bedzie ciężko. Zmian planu trwa i kosztuje Minimalna wielkość działki siedliskowej jest okreslona przez Twoja gminę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 19.07.2005 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 robert działka była w poprzednim planie zagosp. z przeznaczeniem na budowe BP/R w 2004 uchylono plan zagosp. i na chwile obecna nie ma zadnego planu. W starostwie sprawdziłem figuruje teraz jako Rolna. Obok mnie jest sasiad który postawił dom w stanie surowym. Czy mam szanse na pozwolenie na budowe, nadmieniam ze działka jest 10 ar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.07.2005 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 robert działka była w poprzednim planie zagosp. z przeznaczeniem na budowe BP/R w 2004 uchylono plan zagosp. i na chwile obecna nie ma zadnego planu. W starostwie sprawdziłem figuruje teraz jako Rolna. Obok mnie jest sasiad który postawił dom w stanie surowym. Czy mam szanse na pozwolenie na budowe, nadmieniam ze działka jest 10 ar. jezeli dzialka obok jest zabudowana to powiniennes dostac pozwolenie bez wiekszego problemu pomimo tego ze nie ma planu miejscowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.07.2005 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Coby budować siedlisko to trzeba mieć ( tak przynajmniej było ) 1 ha przeliczeniowy...sorki, ale 10 a to zdecydowanie za mało !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Coby budować siedlisko to trzeba mieć ( tak przynajmniej było ) 1 ha przeliczeniowy... Tak było, rzeczywiście. Teraz jest tak, że budować siedlisko możesz na działce, której powierzchnia jest nie mniejsza niż średnia powierzchnia gospodarstwa rolnego na terenie Twojej gminy w hektarach rzeczywistych, nie przeliczeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRYŚ 20.07.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jeśli w sąsiedztwie Twojej działki są inne siedliska nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jeśli w sąsiedztwie Twojej działki są inne siedliska nie powinno być problemu. Owszem, nie powinno, ale przy odpowiedniej dla danej gminy powierzchni działki. Przerabiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 20.07.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jeśli w sąsiedztwie Twojej działki są inne siedliska nie powinno być problemu. Owszem, nie powinno, ale przy odpowiedniej dla danej gminy powierzchni działki. Przerabiałam. Albo jedno albo drugie. Polecam Ustawę o Zagospodarowaniu Przestrzennym. Albo masz zabudowane sąsiedztwo albo masz powierzchnię większą niż średnia w gminie i wtedy warunku zabudowanego sąsiedztwa nie stosuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Albo jedno albo drugie. Polecam Ustawę o Zagospodarowaniu Przestrzennym. Albo masz zabudowane sąsiedztwo albo masz powierzchnię większą niż średnia w gminie i wtedy warunku zabudowanego sąsiedztwa nie stosuje się.[/color] Ode mnie wymagali i jednego i drugiego, ponieważ spełniałam obydwa warunki, tematu nie drążyłam. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 20.07.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Wystąp do gminy o warunki zabudowy i tam określą Ci czy możesz się budować. My odebraliśmy warunki tydzień temu że możemy i jest tylko punkt że tereny te przed należy wyłączyć z terenów rolnych i leżnych czy jakoś tak. Teraz w starostwie złożyliśmy wniosek mapki wypis z ewidencji gruntów i w ciągu 2 tygodni maja to zmienić. Minus jest taki jak pani w urzędzie stwierdziła bedziemy płacić wyższy podatek. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 20.07.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Coby budować siedlisko to trzeba mieć ( tak przynajmniej było ) 1 ha przeliczeniowy... sorki, ale 10 a to zdecydowanie za mało ! Pozdro J witam niezupełnie. W każdej gminie powierzchnia nieruchomości umożliwiająca zabudowę siedliskową jest inna i zależy od średniej powierzchni gospodarstw rolnych w danej gminie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 20.07.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 jeśli obok ciebie ktoś wybudował,i miał na to pozwolenie to po wystąpieniu do urzędu z wnioskiem też dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.07.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ..dziekuję za aktualizację ( napisałem - było ) Pozdro J ..człek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 27.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jak zdążysz przed wejściem planów w życie.Bo inaczej to nic z tego.I jeszcze musisz spełnić odpowiednie warunki , przynajmniej jedna sąsiednia działka musi być zabudowana i mieć dojazd do tej samej drogi publicznej co twoja .Może coś poknociłem i lepiej to dokładnie sprawdzić tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts