zgudi 19.07.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 witammam pytanie ...czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada taki piec gazowy vaillanta --jest on zintegrowany z 20 l zasobnikiem...moc 28 kwjak zapewnia producent mimo małego zasobnika dostarcza on podobno dzięki podgrzewaniu wody w wymienniku płytowym ( a nie węzownicy)taką sama ilosc jak z 60 litrowym zasobnikiem... czy lepiej wybrać podobny piec vaillanta ,ale z zasobnikiem osobno...tyle ,ze zasobnik jest z wieksza pojemnością ,ale przy mocy pieca 24 kw.. sam juz sie pogubiłem jest do wyboru jeszcze junkers i weissman mój hydraulik odradza mi junkersa ze względu na słaby serwis ... wszystkie one kosztują w granicach + - 6000 mam do ogrzania 130 m2 pobór wody 2 łazienki i kuchnia w niewielkiej odległości od siebie mam juz lekki mętlik w głowie pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37241-vaillant-aqua-plus-czy-to-dobry-wyb%C3%B3r/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts