Klementyna 19.07.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 W domu nadal pełna wentylacja, nieobrobione okna i szczeliny, gdzie się tylko da a okna połaciowe pokrywają się parą. Proszę podzielcie się doświadczeniem i napiszcie, czy to normalne (mam poważne wątpliwości) czy to coś nie tak z oknami (Fakro)pozdrawiam i liczę na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 19.07.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A czy nie jest tak, że niedawno miałaś robione tynki? Ona mają masę wody. WIETRZYĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.07.2005 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 to mozliwe ze tam mieszka ktos inny . Nie a tak na powaznie masz zle wentylowane poddasze najprawdopodobniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Wietrzyć, wietrzyć..... okna gdyby były uchylone nie parowałyby.Jakie roboty i kiedy ostatnio były robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 21.07.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 kochani dzięki za pomysły, ale naprawdę chata przewiewna na przestrzał, ponieważ pod każdym oknem 10 cm szpary i jeszcze nie wszystkie pomieszczenia ocieplone od dachunie wiem co o tym myślećpomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 21.07.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Klementynka - może to głupie pytanie ale z której STRONY te okna połaciowe pokrywają się parą? Od zewnątrz czy od wewnątrz? Jeśli od zewnątrz - to wszystko jest w porządku - nocą szyby się wychładzają, osiada na nich rosa i wyglądają jak zaparowane. Całkiem normalne zjawisko. Jeśli od środka Ci zaparowują przy takich 10 cm szparach o których mówisz - to jest to rzeczywiście coś dziwnego. Kiedy wysępuje to zjawisko? Po nocy? W wilgotne dni? Znika w ciągu dnia? Wszystkie okna czy tylko np. te od północy? Może ostatnio była robiona wylewka? Albo tynki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 21.07.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Chyba za bardzo pospieszyliście się z tym ocieplaniem poddasza, wilgoć nie ma gdzie uciekać i wykrapla się na oknach połaciowych, ale napisz coś więcej na temat ostatnich robót i ich terminów.Te 10 cm szpary pod oknami to chyba na parterze a nie pod oknami połaciowymi, bo z tego co wiem to u was deszcze też czasami padają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 21.07.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 kochani dzięki za pomysły, ale naprawdę chata przewiewna na przestrzał, ponieważ pod każdym oknem 10 cm szpary i jeszcze nie wszystkie pomieszczenia ocieplone od dachu nie wiem co o tym myśleć pomóżcie Przestań sie tym przejmować skończ zamknij budynek usuń wszelkie nieszczelności zwlaszcza te 10 cm pod oknen. W ciągu dnia obiekt się ogrzewa od słońca w tym szyby a w nocy i nad ranem się schładza i para osadza się na szkle okien poddasza - miałem to samo. Szkło ma po prostu w nocy niższą temp. jak otoczenie To może powodować gaz zawarty w szybie zespolonej.Jak zamknąłem skończyłem wszelkie prace wewnątrz pojawiało się to samo jak zacząłem grzać zaczeło sie zmniejszać- oczxywiscie wietrzyłem ile się dało mam jedynie w zinie rano w łazience pasek około 1cm po 10 mm jak uchylę nie ma sladu. Kiedyś robiłem okna i miałem takie sytuacje w magazynie szkła jak popadał deszcz to rano szyby zespolone były zawilgocone mimo że były na przekładkach 5mm podobnie było jesienia i zimą przeniesienie z mag. do innego pomieszczenia powodowało ze skraplała sie na nich para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 21.07.2005 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Serdecznie dziękuję za porady i sugestiePokrzepiliście mnie zdeczko i mam nadzieję, że problem nie jest z tych poważnych i zniknie, jak zamieszkamDodaję szczegóły - okna parują od zewnątrz, nie było to po nocy, tylko w ciągu dnia, po deszczuwylewki zrobiliśmy miesiąc temubędę je miała na oku i zobaczymypozdrawiamklementyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 22.07.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Serdecznie dziękuję za porady i sugestie Pokrzepiliście mnie zdeczko i mam nadzieję, że problem nie jest z tych poważnych i zniknie, jak zamieszkam Dodaję szczegóły - okna parują od zewnątrz, nie było to po nocy, tylko w ciągu dnia, po deszczu wylewki zrobiliśmy miesiąc temu będę je miała na oku i zobaczymy pozdrawiam klementyna EEEEEeeeeeeee.... od zewnątrz , czym tu się martwić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Jak to zcym od tego namaczania szkło szybciej eroduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 22.07.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 No pewnie eroduje, najlepiej żeby w polsce deszcze i śniegi wogóle nie padały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts