Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy ocieplać poddasze?

Recommended Posts

Witam,

Spółdzielnia buduje mi szeregowiec. Poddasze jest w/g standardu nieużytkowe, więc nie ocieplają dachu. W rzeczywistości wszystkie segmenty mają poddasza użytkowe, a ocieplenie dachu spada na tzw członków.

Pytanie kiedy to ocieplać. W chwili obecnej mam od miesiąca tynki wewnętrzne, wstawione okna i właśnie co zrobione wylewki (również na poddaszu). Ocieplać teraz czy czekać do października/listopada.

Pozdrawiam

My mamy zrobione tynki i wylewki na poddaszu, ale decyzja jest prosta - czekamy bo i tak nie mamy na to pieniędzy. Ocieplenie podłogi będize dla nas jedymym od góry pomijając 2 baloty wełny które rozłożę na regipsach zamykających otwór w stropie na przyszłe schody na które też nie ma pieniędzy.

My mamy zrobione tynki i wylewki na poddaszu, ale decyzja jest prosta - czekamy bo i tak nie mamy na to pieniędzy. Ocieplenie podłogi będize dla nas jedymym od góry pomijając 2 baloty wełny które rozłożę na regipsach zamykających otwór w stropie na przyszłe schody na które też nie ma pieniędzy.

I takie ocieplenie w stropie jest wystarczające. Pod te baloty nad otworem schodowych można by dać jeszcze folie- będzie bardziej szczelnie.

No i jeśli są już rurki od CO na górze wypuszczone ze ścian pod grzejniki, to tam też można by postawić po balocie (nie wiem jak masz rozwiązane zasilanie CO).

No i jeśli są już rurki od CO na górze wypuszczone ze ścian pod grzejniki, to tam też można by postawić po balocie (nie wiem jak masz rozwiązane zasilanie CO).

Wystaje po kilka cm z ocieplonej podłogi i wg zapewnień hydraulika powinno być zapowietrzone razem z pionami czyli powinno być bezpiecznie.