nodi 20.07.2005 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Cześć, proszę o opinie nt tego projektu, co o nim sądzicie?Może widzicie jakieś wady? Propozycje zmian? Jak oceniacie koszty budowy?Mile widziane wszelkie uwagi http://www.wlasny-dom.pl/materialy/INTERNET_1475/internet_wiz.jpg http://www.wlasny-dom.pl/materialy/INTERNET_1475/index.html Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja rozpatrywałam kiedyś wersję II, projekt mi się generalnie podoba Ale: nieudane jest rozwiazanie schodów i dziwaczny hall (?) na górze miedzy ścianą a schodami. Ja bym chyba zamieniła schody na dwubiegowe z pomieszczeniem gospodarczym częściowo pod schodami. Lepiej by się wykorzystało przestrzeń. -Łazienka na poddaszu w "jaskółce"? Szkoda takiego miejsca i raczej trzeba by to okno zasłonic Te 2 lukarny z tyłu chyba bym zlikwidowała, ale rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 21.07.2005 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dzięki, weźmiemy te rady pod uwagę przy ostatecznym wyborze projektu. Obecnie wertujemy katalogi, te papierowe i te wirtualne ... i jest ciężko, bo jeśli nam się coś podoba z zewnątrz to zwykle nie podoba nam się coś w środku w rozkładzie pomieszczeń - i na odwrót. A może ktoś również zastanawia się nad tym projektem lub buduje ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 11.01.2006 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Dla zainteresowanych "zgrabnym" i jego klonami:na stronie http://www.mgprojekt.com.pl/mnu_l_15.html pojawily się niedawno fotki z realizacji niektórych projektów, jest m.in. kilka wersji "Zgrabnych" w tym wersje III i IV. Nasz sie bedzie adaptował Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 26.03.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Mi tez podoba się zgrabny III. Czekamy na warunki zabudowy, więc zakup projektu lada moment. Zastanawiam się jak by tu poszerzyć schody do 100 cm z 90cm. Janets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 11.04.2006 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witaj Aneta! Poszerzenie schodów najlepiej zlecić architektowi przy okazji adaptacji projektu (trzeba sprawdzić jak to wpłynie na inne elementy np. okno w kotłowni, układ belek stropowych, itp). Czy ktoś już buduje Zgrabny w tej lub innej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREK1234 11.09.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 DZIEŃ DOBRY. mam prozbę jeśli ktoś buduje ten dom zgrabny III lub go wybudował bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniem i spostrzeżeniami czekam mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 07.11.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Ja też mam zamiar kupić ten projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 08.03.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dalej się przymierzam do ZGRABNEGO III . Szukam tych co już wybudowali . Ciekaw jestem ich uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 20.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam! czy ktoś zamierza, jest w trakcie lub już wybudował któregoś ze Zgrabnych z Mg Projekt?? Czekam na odzew. Ja buduję Zgrabny III. Poglądowo wklejam fotki Zgrabnego III http://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabny3/images/zgrabny.jpghttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabny3/images/zgrabny_wid2.jpghttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabny3/images/rzut3.jpghttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabny3/images/rzut4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 24.02.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Cisza......................... Czy nikomu nie spodobał się ten projekt hmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 25.02.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 O mało nie spadłem z krzesła jak zobaczyłem że jeszcze ktoś buduje Zgrabnego III . Projekt urzekł mnie od pierwszego spojrzenia . Zaczynam budowę na wiosnę .Wprowadziłem pewne modyfikacje w środku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 25.02.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No to jest nas dwóch Wojtek opowiadaj jakie zmiany wprowadziłeś?? My przenieśliśmy kotłownie do pomieszczenia gospodarczego za garażem. Też czekamy na wiosnę, póki co dzisiaj znów śnieg napadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 25.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Nie wiem czy tak otwartym tekstem można . A niech to .Ja też przeniosłem kotłownie za garaż i zlikwidowałem drzwi . Wejście do sypialni z salonu .Do łazienki wejście tylko z sypialni . W korytarzu dodatkowy kibelek i garderoba . Kuchnia zamknięta . Zlikwidowałem wykusz .Na poddaszu nie będzie lukarn od strony tarasu . Do ogrzewania zastosuje pompę ciepła - odpada jeden komin . Będzie też POŚ .Mam dużą działkę 0.5h . Wody gruntowe na 6m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 25.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Wojtek. Napisałam ci wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 20.03.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Podbijam temat może się ktoś znajdzie ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 04.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nadal podbijam temat, może sie ktoś w końcu odezwie z inwestorów Zgrabnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 25.05.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Nadal z niecierpliwością czekam na inwestorów projektu Zgrabny III z MG projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 30.05.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witamy My tez zdecydowaliśmy się na budowę ZGRABNEGO tyle że w odmianie V. Podobnie jak Wy jesteśmy zdziwieni, że tak mało osób buduje taki fajny domek. Wcześniej byliśmy zdecydowani na projekt AGATKA z HB-studio a tu okazało się, ze ZGRABNY V ma wszystko to co chcieliśmy pozmieniać w AGATCE Najlepsze jest to że 90% inwestorów budujących AGATKĘ ( a jest ich masa - kilkaset wpisów na ich forum) zmienia ją tak, że robi się z tego ZGRABNY. My jesteśmy na etapie adaptacji projektu - wprowadziliśmy dwie zmiany. 1 - przeniesienie kotłowni na tył garażu - piec na eko-groszek 2 - powiększenie tarasu - ma mieć 8/3.5m Pytanie do Was - z czego budujecie? bo to dla mnie największy dylemat na dzień dzisiejszy. Na chwilę obecną stawiam na zwykły bloczek komórkowy 24cm + 20cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 07.06.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam! my budujemy z itonga. Co do zmian, to tez przenieśliśmy kotłownie na tył garażu. Ściankę kolankowa też podwyższamy. a wy?? pierwotnie tez mial być ZGRABNY V ale by sie nie zmieścił, więc jest ZGRABNY III z poszerzonym garażem . Macie może jakies fotki z realizacji Zgrabnego?? jak tak to z chęcią obejrzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts