Seba91 23.06.2013 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Jeśli lamperia trzyma się tak że bez młotka nie podchodź to nie ma potrzeby jej zbijania moim zdaniem i robienia niepotrzebnego bałaganu. Wszyscy producenci klejów do glazur mają takowe do trudnych powierzchni. starych plytek lub lamperii wlasnie ja pod tynk gipsowy gruntowalem cm17. na to tynk gładź i malowanie a w łazience odtluszczenie cm17 klej najtańszy do glazury i jazda Pozdrawiam Dokładnie, mało tego ludziska czy nikt z Was nie słyszał o ATLAS CERPLAST???? tudzież GRUNT PLAST?? na cholere bawić się w skuwanie tego ustrojstwa jak można to zagruntować? ten drugi można kłaść nawet na stare płytki i na to kłaść co się zechce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba91 23.06.2013 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam wszystkich! Do usunięcia lamperii użyłam opalarki i bardzo dobrze się sprawdziła. Jednak gdy suwałam farbę z futryn drewnianych, niestety została bardzo cieniutka warstwa, której opalarką nie da się jednak ściągnąć... Stąd moje pytanie: Czy znacie jakiś preparat, który rozpuści pozostałości na drewnie, nie uszkadzając go??? Z góry dzięki za odpowiedzi! pewnie juz po czasie, prawdobodobnie masz to co ja czyli farbę podkładową(u mnie w kolorze zgniłej zieleni i niestety nawet magiczne środki do usuwania farb z drewna nie chcą mi tego chwycić, pozostaje szlfierka detaliczna i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 23.06.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ja używam Bemixol. Tylko jest jedna zasada. Trzeba nałożyć grubą warstwę, tak przynajmniej 3 mm i poczekać około 45 minut. jak się da za małą warstwę, to preparat nie działa. Stąd własnie opinie o środkach typu Scansol, że nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilanaw 03.09.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Witam, ja miałam w kuchni lamperie jajeczno-żółta, ale pożegnalnym sie z nią bez trudu. Wystarczyło zmatowienie papierem sciernym, cekolowanie i farba, na połowie ścian nawet zwykła biała i ani śladu po żółci. Jak mi sie uda m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilanaw 03.09.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Jak mi sie uda wyrzuce zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts