Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak usun?? star? lamperi????

Snowdwarf

Recommended Posts

Jeśli lamperia trzyma się tak że bez młotka nie podchodź to nie ma potrzeby jej zbijania moim zdaniem i robienia niepotrzebnego bałaganu. Wszyscy producenci klejów do glazur mają takowe do trudnych powierzchni. starych plytek lub lamperii wlasnie

ja pod tynk gipsowy gruntowalem cm17. na to tynk gładź i malowanie a w łazience odtluszczenie cm17 klej najtańszy do glazury i jazda

Pozdrawiam

Dokładnie, mało tego ludziska czy nikt z Was nie słyszał o ATLAS CERPLAST???? tudzież GRUNT PLAST?? na cholere bawić się w skuwanie tego ustrojstwa jak można to zagruntować? ten drugi można kłaść nawet na stare płytki i na to kłaść co się zechce...

Witam wszystkich!

Do usunięcia lamperii użyłam opalarki i bardzo dobrze się sprawdziła. Jednak gdy suwałam farbę z futryn drewnianych, niestety została bardzo cieniutka warstwa, której opalarką nie da się jednak ściągnąć... Stąd moje pytanie: Czy znacie jakiś preparat, który rozpuści pozostałości na drewnie, nie uszkadzając go???

Z góry dzięki za odpowiedzi!

pewnie juz po czasie, prawdobodobnie masz to co ja czyli farbę podkładową(u mnie w kolorze zgniłej zieleni i niestety nawet magiczne środki do usuwania farb z drewna nie chcą mi tego chwycić, pozostaje szlfierka detaliczna i jazda...

• 2 months później...