milimetr198 20.07.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Wczoraj po raz pierwszy zacząłem się zastanawiać nad wyborem kabiny i zaczęły się schody. Mam 198 cm wzrostu a większość kabin to 185 cm. Bardzo dziwnie się w takiej kabinie stoi jak trochę się wystaje Srzedawca zaproponował kabinę 185 cm i brodzik głębokości 15 cm czyli razem juz 200 cm i tyle wystarcza tylko taki brodzik troche dziwnie wygląda. Prosze o porady czy jest jeszce jakiś inne rozwiązanie tego problemu. Murowanie ścianek raczej nie wchodzi w rachubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 20.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Dlaczego dziwnie? Ja miałam w poprzednim mieszkaniu brodzik głęboki na 30 cm z wyciąganym wylewem, co by w razie czego zatrzymać ok. 25 cm wody. Z braku wanny można było w nim usiąść i się pochlapać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.07.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witaj Jesli przy Twoim wzroscie masz kabine o wymiarach min. 100x100 to nawet gdybys mial 205cm wzrostu, taka kabina bedzie od biedy spelniala swoje zadanie i problemem bedzie raczej wysokosc zamocowania drazka prysznica .Wyglada to troche dziwnie ale prysznic typu deszczownia juz rozwiazuje ten efekt. . Zajrzyj do Koralle/nie tylko ,takze Huppe,Dusholux/ tam sa kabiny o wysokosci 195cm + 5 cm brodzika i juz sie caly chowasz we wnetrzu :lol:Calkowicie efekt takiej lilipuciej klatki niweluje nisza prysznicowa .Moze miec wowczas drzwi wysokosci 185 i nie wyglada to dziwnie. pozdrawiam PS wspolczuje Ci , gdyz przemysl nie bierze ludzi o tak slusznych wymiarach wcale pod uwage.Przerabialem ten temat, kiedy bracia mojej zony budowali sie /po 203cm kazdy /to byl horror, wszystko poprzerabiane o 10cm wyzej i 5 cm szerzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.11.2012 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 sporo jest kabin o wysokości 200 cm, wychodzi prawie na styk http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/252325/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.11.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Można też kupić szkło hartowane odpowiednio przycięte i nawiercone, są w necie sklepy, które oferują wszystkie elementy potrzebne do złożenia kabiny luzem (zawiasy, uszczelki itd) - tylko potem trzeba się z tym pobawić (albo komuś zlecić). Nie patrz tylko na wysokość - przy tym wzroście masz też większy zasięg rąk i kabina powinna być odpowiednio duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.11.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ludzie! Patrzcie, gdzie się dopisujecie - pytanie padło 7 lat temu... Spamer odkopał watek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts