Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kabina dla wysokiej osoby

milimetr198

Recommended Posts

Wczoraj po raz pierwszy zacząłem się zastanawiać nad wyborem kabiny i zaczęły się schody. Mam 198 cm wzrostu a większość kabin to 185 cm. Bardzo dziwnie się w takiej kabinie stoi jak trochę się wystaje ;)

Srzedawca zaproponował kabinę 185 cm i brodzik głębokości 15 cm czyli razem juz 200 cm i tyle wystarcza tylko taki brodzik troche dziwnie wygląda. Prosze o porady czy jest jeszce jakiś inne rozwiązanie tego problemu. Murowanie ścianek raczej nie wchodzi w rachubę.

Witaj

Jesli przy Twoim wzroscie masz kabine o wymiarach min. 100x100 to nawet gdybys mial 205cm wzrostu, taka kabina bedzie od biedy

spelniala swoje zadanie i problemem bedzie raczej wysokosc zamocowania drazka prysznica :lol:.Wyglada to troche dziwnie ale prysznic typu deszczownia juz rozwiazuje ten efekt. . Zajrzyj do Koralle/nie tylko ,takze Huppe,Dusholux/ tam sa kabiny o wysokosci 195cm + 5 cm brodzika i juz sie caly chowasz we wnetrzu :lol:Calkowicie efekt takiej lilipuciej klatki niweluje nisza prysznicowa .Moze miec wowczas drzwi wysokosci 185 i nie wyglada to dziwnie.

pozdrawiam

PS wspolczuje Ci , gdyz przemysl nie bierze ludzi o tak slusznych wymiarach wcale pod uwage.Przerabialem ten temat, kiedy bracia mojej zony budowali sie /po 203cm kazdy :lol: /to byl horror, wszystko poprzerabiane o 10cm wyzej i 5 cm szerzej.

• 7 years później...
Można też kupić szkło hartowane odpowiednio przycięte i nawiercone, są w necie sklepy, które oferują wszystkie elementy potrzebne do złożenia kabiny luzem (zawiasy, uszczelki itd) - tylko potem trzeba się z tym pobawić (albo komuś zlecić). Nie patrz tylko na wysokość - przy tym wzroście masz też większy zasięg rąk i kabina powinna być odpowiednio duża.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...