Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewki mixokretem, tynki gipsowe agreg.- Warszawa i okolice

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Chciałbym podzielić się spostrzeżeniami związanymi z tą firmą.

Co do wylewek to faktycznie robią sprawnie i w miarę fachowo - chociaż śladów po upadku cegły ze schodów już nie uzupełnili.

Większy problem jest z tynkarzami :

1. nie przychodzą w umówionym terminie

2. jakość ich robót pozostawia wiele do życzenia: odsłonięte przewody elektryczne, brak kątów(mimo kątów na ścianach bez tynków), fatalne obrobienie nadproży, obrobienie skrzynki elektrycznej w garażu to istny skandal

3. czystość nigdy nie była domeną tynkarzy ale to co pozostawili po sobie woła o pomstę do nieba : zniszczone puszki elektryczne zabryzgane wiąski przewodów tel,alarmowych itp , bajzel wokół domu , zniszczona cegła klinkierowa , która leżała w domu w ilości 55szt , zniszczona instalacja na poddaszu

Dlatego chciałbym wszystkich ostrzec przed tynkarzami z tej firmy natomiast wylewki owszem polecam.

:evil:

• 1 month później...

no cóż ja również nie polecam ale wylewkarzy

1. właściciel nie ma czasu na kontrolę tego co robia pracownicy, ponieważ cyt. " prowadzi sześć budów jednocześnie ". może o pięć za dużo

2. co do wykonania samych wylewek mogło być lepiej i dokładniej. Przy drzwiach balkonowych nierówności, niewygładzone powierzchnie ale to drobiazg.

3. schody... dwa stopnie do garażu. Jeden został powiększony o około 6 cm. i z wystającą rurą co ( podobno nie można jej schować pod wylewką gdyz ciężar betonu ją wypychał). Boki schodów nierówne i pod kątem ostrym.Zrobienie szalunku było zbyt praco i czasochłonne.

4. Postawa właścicieli firmy usłyszeliśmy, że mogą ale nie muszą poprawić winni są hydraulicy a my nerwowi i obrażamy ich zarzucając niesolidność.

5. Ekipa miała być dzisiaj o godz. 7 rano po kilku nieudanych próbach kontaktu przed 9 dowiedzieliśmy się że przyjadą "po fajrancie" Stawiam, że się już nie pojawią.

• 2 weeks później...

Ostrzegam wszystkich ,którzy chcieliby zatrudnić tą firmę.

Myślałem ,że te "uchybienia" które opisałem w poprzednim postcie to wszystko co można mieć do zarzucenia tej firmie.

Niestety im dalej w las tym........ Ekipa od wykończeniówki klnie w żywy kamień i próbuje coś z tymi ścianami zrobić a ja "płaczę i płacę".

Ściany nie trzymają kątów,pionów,płaszczyzn, na ścianach przy suficie i posadzce są garby. Struktura tynku jest taka jakby ekipa uczyła się na moim domu robić tynki ...strukturalne:(. Poprostu jeden wielki dramat a włąsciciel zachwalał fachowość swojej ekipy.

I ON I EKIPA nadają się do białkowania budynków gospodarczych a nie do tynkowania domów jednorodzinnych. Poprostu idealny WYŁUDZACZ pieniędzy.

Nawet nie jestem w stanie zlożyć mu reklamacji bo telefonu ode mnie nie odbiera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SKANDAL