millid 28.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 wydaje mi się, że chodzi o takie mokre chusteczki do czyszczenia, ja używam W5 z Lidla ale takich "uniwersalnych" do czyszczenia powierzchni w kuchni, blatów, klawiatury czy telefonów itp. chociaż toaletę też nimi przecieram, w paczce jest 80 sztuk i starczają na długo, fajnie pachną, a kosztują chyba 6 zł. Chociaż ostatnio w Lidlu chyba widziałam takie typowo do toalet, antybakteryjne, ale nie jestem pewna bo tak kątem oka tylko zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Dzięki, poszukam ich w Lidlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 17.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Słuchajcie, a jaki płyn do mycia naczyń mozecie polecic ? Taki zeby był wydajny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 18.05.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ja jestem pedant, ale nie krasnoludek. To znaczy, lubię, jak JEST porządek, ale niekoniecznie to JA mam go robić (bo niby dlaczego?). Bardziej ekonomiczne jest, jak robię co innego zresztą . A więc - zatrudniamy Panią do pomocy, poza tym istnieje grafik który głosi, kto danego dnia wykonuje Czynności Konieczne Acz Upierdliwe (Pani nie przychodzi codziennie). Grafik tworzyli wszyscy zainteresowani, więc jego wyroki są przyjmowane bez protestów ulicznych. Za stan włości dzieci odpowiadaja zainteresowani, ale oni spryciarze wolą brudzić w miejscach wspólnych. Gdzie też solidarnie usuwają skutki swojej działalności. I jest na tyle czysto, że mnie to zadowala - czyli czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 04.06.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Nie no porzadek musi być to oczywiste, tylko tez zeby az za bardzo sie przy tym sprzataniu nie napracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sjanek 09.12.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ja takie rzeczy biorę uwagę już na etapie budowy - planuję jak najmniej szmat w domu - firan, dywanów, obrusów i innych kurzołapów. Ponadto mam zamiar wprowadzić taki reżim że po każdym posiłku talerz się wyciera z tłuszczu papierowym ręcznikiem (nie cierpię zalepionego tłuszczem zlewu) i od razu mycie na bieżąco. No i odkurzacz centralny. Capra. Cieszę się, że ktoś w końcu dostrzegł to co jest najmniej ciekawe w mieszkaniu, jeżeli chodzi o utrzymanie go w stanie idealnym. Na pierwszy ogień idą firany i zasłony, zastąpione roletami na długo utrzymają pokój wolny od dręczącego kurzu. To samo cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusja 29.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Mój mąż mówi, że ja uwielbiam sprzątać, ale to nie tak ja lubię kiedy jest posprzątane - a tak jest kiedy sprzątam wyleczyłam się ze sprzątania po kimś tzn - jak mąż odkurzy to jest odkurzone, już tego nie muszę robić itd. wszystkie Panie, które miałam do pomocy ( zagrożona ciąża, bliźniaki, nawał pracy zawodowej) dokładnie najpierw poznają moje zwyczaje i to jak lubię mieć posprzątane i potem już wiedzą jak robić dobrze - czasami podpowiem po jak coś mnie kłuje w oczy ( a kłuje mnie dużo rzeczy ) i już następnym razem jest extra. Teraz jestem na wychowawczym to co dzień coś sprzątam, ale wszystko raz w tygodniu - tzn. 1szy dzień łazienka, 2gi dzień kuchnia, 3 dzień kurze, 4 dzień podłogi, 5 dzień coś co wypadnie nagle ( a zawsze coś wypadnie), poza tym codziennie mam pranie ( mąż, syn 7 lat i bliźniaki 9 mies) codziennie ( max co drugi) odkurzanie, co dzień podczas mycia rąk myję umywalkę ( samą wodą) i wycieram do sucha, z kabiny każdy kto bierze prysznic ściąga wodę ( o dziwo goście wiedzą bez gadania po co ściągaczka pod prysznicem) co 3 dni zlew i płyte grzejną cifem co dzień gąbką z płynem do mycia naczyń i do sucha. Okna, dywany kurze na szafach jak jest potrzeba - wg mnie 1 na miesiąc lub dwa. Jak chodziłam do pracy to robiłam to na raz lub 2 tyle, że wtedy z mężem ( każdy ma swoją działkę -ja kuchnia on łazienka, ja myje podłogi on odkurza, ja ścieram kurze on śmieci wynosi, a poza tym każdy swoje śmieci ogarnia) i pewnie tak będzie jak wrócę do pracy. Nigdy jednak nie robiłam tego w weekend ( piątek po pracy to już dla mnie weekend) tylko popołudniami, teraz też weekend mam wolny - od sprzątania Syna powoli wkręcamy w to wszystko, ale wyczuwam opór bliźniaki są po drugiej stronie barykady Nie prasuję - robi to moja mama jak przyjedzie ;D wyciąga z szafy niewyprasowane a wkłada wyprasowane bajka... chyba musi to lubic ok, zmykam wysprzątać łazienkę - jutro kuchnia Edytowane 29 Stycznia 2013 przez jusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jussta 17.09.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Na porządkowanie domu zawsze trzeba dużo czasu. Tak jak napisałas teraz jestes na wychowawczym, ale kiedyś trzeba bedzie wrócic do pracy i wtedy albo obnizysz swoje wymagania dotyczace tego co nazywasz czystością i porządkiem albo zatrudnisz kogoś kto ci pomoże. Edytowane 17 Września 2013 przez jussta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Wiktyński 02.10.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Edytowane 4 Października 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rentowna 18.11.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Ja najchętniej zainwestowałabym w profesjonalną pomoc w tym względzie, no ale nie mam za bardzo wyjścia i muszę sobie radzić sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajkaa3456 19.01.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z tym czasem to się nie zgodzę, ok sprzątanie trochę zajmuje ale tak samo jak np. zrobienie obiadu– trzeba;) dla mnie najważniejsza jest systematyczność i dobre sprzęty ściereczki i mop obrotowy z końcowką z mikrofibry to super sprawa, może nie mam jakiejś znanej marki – kupiłam z Yorka ale dobrze się wyciska wiec podłogi szybciutko schną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
door 19.01.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Eee tam pomoc domową troszkę można samemu sobie pomóc np. ostatnio kupiłam sobie myjkę ze spryskiwaczem, fajna rzecz spryskujesz z jednej, z drugiej zbierasz i jeszcze jest taka ściereczka do polerowania, takie cudo http://york.pl/start/products/view/084040/section/house Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.03.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ostatnio miałem problem z osadem po mydle i kamieniem na mozaice w łazience. Chciałem usunąć to bez szorowania i uwierzcię, probówałem wiele śródków i dopiero po wielu próbach trafiłem na jeden, który pomógł natychmiastowo. Niech zgadnę: ocet? U mnie w domu ocet do sprzątania to podstawa. Sam lub w połączeniu z sodą. Ekologiczny, tani, szybko działający, zabija grzyby i bakterie. Dodaję do niego kilka kropli naturalnych olejków eterycznych, żeby mieć ładny zapach. Używam go także do płukania tkanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaMat 25.06.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Przynajmniej raz na pół roku polecam wyprać dywany. Wydaje nam się zazwyczaj, że są one czysta, ale to właśnie tam jest zbiorowisko kurzy i bakterii, których nie usunie odkurzacz. Jestem zdania, że najlepiej wcale nie mieć dywanu, ale jeśli jest to trzeba o niego dbać. Nam dywany ostatnio czyściła firma z Wrocławia - Cleaninig Systems. Jak ktoś mieszka w okolicach tego miasta to śmiało mogę ją polecić. Znajdziecie ją wpisując w google pranie dywanów wrocław, albo klikając w link. A tak poza tym to w ogóle nie rozumiem dlaczego tak mało się mówi o tym co zamieszkuje nasz dywan. Pomijam już fakt sadzania dzieci na dywanie i rozsypywania im klocków czy tam czegoś do zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 25.06.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Przynajmniej raz na pół roku polecam wyprać dywany. Wydaje nam się zazwyczaj, że są one czysta, ale to właśnie tam jest zbiorowisko kurzy i bakterii, których nie usunie odkurzacz. Jestem zdania, że najlepiej wcale nie mieć dywanu, ale jeśli jest to trzeba o niego dbać. Nam dywany ostatnio czyściła firma z Wrocławia - Cleaninig Systems. Jak ktoś mieszka w okolicach tego miasta to śmiało mogę ją polecić. Znajdziecie ją wpisując w google pranie dywanów wrocław, albo klikając w link. A tak poza tym to w ogóle nie rozumiem dlaczego tak mało się mówi o tym co zamieszkuje nasz dywan. Pomijam już fakt sadzania dzieci na dywanie i rozsypywania im klocków czy tam czegoś do zabawy. A ja polecam pozbyć się firan i dywanów, generalnie niepotrzebnych szmatek i zbieraczy kurzu. Działa na terenie całego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lampo 09.10.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 No jakie tu rady-trzeba posprzatać i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start 09.10.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Regularne sprzątanie, regularnym sprzątaniem, ale jak ogarnąć mieszkanie po remoncie? Zdarzyło mi się to ostatnio i z dziewczyną postanowiliśmy wynająć firmę sprzątającą, bo nie uśmiechało się nam się doszorowywanie podłóg i okien po zaschniętych farbach Przyoszczędziliśmy na ekipie remontowej a później i tak wyrównaliśmy wydatkiem na ekipę sprzątającą... Jeżeli kogoś interesuje sprzątanie po remoncie warszawa jest miastem z całą masą firm świadczących takie usługi. Nam udało się dobrze trafić, ale szkoda, że nie ma jakiejś "porównywarki" tego typu usługodawców...albo serwisu, w którym można poczytać o nich opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 10.11.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Wkurzające są te posty reklamowe ... Mieszkam 3 rok; błogosławię jesionową podłogę w salonie i również jesionowe schody - bo nie widać na nich kurzu, a czego oczy nie widzą ... A wiem ile się musiałam nabiegać z odkurzaczem w poprzednim domu przy ciemnej podłodze;zdecydowanie wolę łazienkę z błyszczącą glazurą na ścianie niż tę drugą - z matowymi płytkami; te błyszczące myję tylko wodą z octem i są zawsze ładne, te matowe wymagają więcej pracy;na płytę indukcyjną - najlepiej działa również woda z octem i papierowy ręcznik, chociaż przetestowałam różne płyny;w łazience -na umywalkę i wc stosuję stary poczciwy CIF, jest wydajny, wystarczy kilka kropel;na płytki podłogowe również woda z octem, tak samo na okna plus specjalna ściereczka do szyb i luster - zaopatrzyłam się w nową, bo stara zaczęła zostawiać smugi mimo prania i płukania;jedynie z czym sobie nie radzę to plamki grzyba na sylikonie na podłodze w prysznicu,( tu chyba trzeba nowy sylikon założyć) i pożółkłe uszczelki na drzwiach kabiny ( też do wymiany); poza tym cieszę się z jasnych mebli, białej kuchni, braku otwartych półek - mało kurzołapów, szybkie odkurzanie zazwyczaj w sobotę i środę ( doraźnie kuchnię i wiatrołap - częściej), mycie podłóg mopem - raz w tygodniu; dodam,że nie mam już małych dzieci ,a ze zwierząt 2 koty, które i tak większość dnia spędzają na polu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termitek12 13.11.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 EDIT: (odnosnie #112)Tu nie ma żadnej reklamy tylko opis sprzątania mieszkania. Nie pozwalam na wybiórcza ingerencje w post gdyż jest to naruszenie moich autorskich praw. Albo uznajecie post albo nie. Na pewno nie zgodzę się na cenzurę jak za komuny. Jeżeli ktokolwiek zmodyfikuje post, może od razu wykasować konto, gdyż wypowiadanie się na takiej witrynie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 13.11.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 termitek12, a świstak siedział i w te sreberka ... coś tam ... Niczego nie wniosłaś do tej dyskusji poza reklamą; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts