Xiff 20.03.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Aż strach się bać co to będzie jak pójdzie na swoje... Wiadomo, jest szansa, że znajdzie taką żonę co to będzie za nim ze ścierką latać, a co jak nie... Ja tam sie ciesze ze moja zona nie widziala mojego pokoju zanim w trakcie naszego poznawania... Mieszkalem z bratem i sprzatanie znaczylo odkurzenie raz na 2-3 tygodnie. Scieranie kurzy odbywalo sie raz na rok przed swietami chyba ze udalo nam sie zapomniec to wtedy czekalo do nastepnego roku... Generalnie lubilismy nasz bajzelek. Na moim biurku byla elektronika pod warstwa zeszytow pod warstwa elektroniki pod warstwa ksiazek pod warstwa... itd.... generalnie jakby archeologa zatrudnic to odtworzylby na podstawie warstw conajmniej rok mojego zycia A JEDNAK ZYJE I MAM SIE DOBRZE!!! Nic straconego z takiego chlopa o jakim piszesz, jak ja sie dostosowalem to i kazdy moze Jakas pani do sprzatania to moje marzenie... Mojej zony tez.. i szczerze mowiac zwisa mi to czy ktos bedzie ogladal moje majtki, bo to raczej nic ciekawego Bo tak naprawdę to ja lubię sprzątać, ale nie lubię czuć się wykorzystywana!! Nie rozumiem co chcesz przez to powiedziec.. A co do wspolnych obowiazkow to my z zona w koncu doszlismy do takiej sytuacji ze ja wole gotowac a ona sprzatac i mniej wiecej to tyle samoczasu zajmuje.. polecam. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 20.03.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 nastka jak wyprobujesz ta chemie to daj znac jakie wrazenia, ciekawy jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 21.03.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dobra, podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.03.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 a ja nie lubię sprzątania, bo co zrobię zaraz mi nabałaganią, nie mogę się dłużej cieszyć efektem, a lubię porządek właśnie gonię dzieciaki od rana..a oni nic.. bałaganu nie widzą i nie muszą.. naprzynoszą nam do pokoju swoich zabawek, rysunków, stół zawalony, żeby coś zjeść, usiąść, trzeba zbierać prace , kredki, płyty, ciuszki, klocki.. stwierdzam, że w dużym pokoju powinny być dwa stoły, drugi dla nas, albo jakiś olbrzymi, tylko miejsca brak.. no i poświęcają się dla mnie.. miś na blacie pomaga mi gotować, a mnie ciasno.. uff, ale mi się wyżaliło życie samo życie, z oporem, ale w końcu pomagają a co do pani do sprzatania w domu, to nie na moje nerwy.. i ja sprzątałam przed jej przyjściem... nigdy więcej.. moze jak będzie większy metraż i każdy będzie miał swój kąt to zacznie o niego dbać..bo ciasnota zmusza do głupiego utykania ale z moich doświadczeń widzę, że wszystkim raźniej siedzieć w jednym pokoju..i ciągle słyszę - to nie ja.., to nie moje.. czy u innych też tak jest? zmykam , pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 21.03.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Bo tak naprawdę to ja lubię sprzątać, ale nie lubię czuć się wykorzystywana!! Nie rozumiem co chcesz przez to powiedziec.. Tak jak napisała Sylwia: ja latam ze szmatą na kolanach, a mąż wygodnie siedzi w fotelu, sączy piwko i ogląda TV (to taka hipotetyczna sytuacja, na szczęście!!). Nie chcę i nie mam zamiaru być osobistą sprzątaczką swojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 21.03.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Tak jak napisała Sylwia: ja latam ze szmatą na kolanach, a mąż wygodnie siedzi w fotelu, sączy piwko i ogląda TV (to taka hipotetyczna sytuacja, na szczęście!!). Nie chcę i nie mam zamiaru być osobistą sprzątaczką swojego męża no.. mysle ze to juz by byla patologia.. szkoda ze niestety tak czesta w polskiej rzeczywistosci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 21.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 No i zamówiłam te specyfiki - na razie tylko to do szyb, paneli i łazienki, bo cena tego do kuchni mnie trochę przeraziła. Jak te się sprawdzą to może skuszę się i na to do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 21.03.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 no nie dziwie sie.. ja sie skusilem tylko dlatego ze dostalem najpierw probke litrowa.. potem zona sie uzaleznila od tego srodka Naprawde jest wart ceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 21.03.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Życzę miłego sprzątania i najserdeczniejsze...http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 31.03.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Używacie urządzeń parowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 31.03.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No i zamówiłam te specyfiki - na razie tylko to do szyb, paneli i łazienki, bo cena tego do kuchni mnie trochę przeraziła. Jak te się sprawdzą to może skuszę się i na to do kuchni Jak się sprawuję środki? Chce zamówić i nie wiem czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.04.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Na razie używałam tego do łazienek. Sprzątanie idzie znacznie szybciej, bo nie ma tyle spłukiwania co przy mleczkach itp., ale nie miałam jakichś tragicznych brudów co by trzeba szorować, więc nie wiem jak by się sprawdziło w sytuacjach ekstremalnych. Kamień wokół wylewki zlewu nie zszedł samoistnie - może powinno być do tego większe stężenie, ale nie chciało mi się sprawdzać, bo się spieszyłam. W tym tygodniu się pobawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.04.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 a czy ktoś używa H2O ...tzn mopa na parę ? brat przywiózł m do przetestowania .....ale ..sama nie wiem myślałam ,że fugi bedą czyste ...a tu zonk - takie same Gres polerowany też taki jak zwykle wiec chyba mnie nie powaliło to urządzenie ale może za krótko je testowałam ? może macie inne doświadczenia z tym ustrojstwem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 03.04.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 hej czy ktoś może doradzic mi mopa który sprawdziłby sie przy sprzataniu dużej ilości psiej sierści?. Mam owczarka długowłosego ( teraz w okresie linienia ) do tej pory używałam takiego mopa z gabki (gąbka kolor niebieski z dżwignią na kijku która to dzwigienka powoduje odsączanie wodę z gąbki). Pamietam jak z 10 lat temu -jak była to nowość była to urządzonko było drogie ale... oryginalne bo wytrzymało 2 lata(przy intensywnym sprzątaniu). Teraz kupuje w tesco jakąś podróbe co 2 m-ce. Wydałabym więcej na coś co by się sprawdziło. Mam parkiet z gresem i chciałabym tym urządzeniem od razu wyłapać wszystkie kłaki, bez konieczności uprzedniego zamiatania. Zeby te kłaki jakos przywierały do mopa i nie zostawały na podłożu. Mam nadzieje że nie zamotałam pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 03.04.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Gosia, to się nie sprawdza. U nas przy dwóch długowłosych psach, najpierw odkurzanie całego domu (dywany inna szczotka a do parkierów i kafi inna) a dopiero później mycie podłóg. Wtedy nie ma juz kudłów, nic sie nie placze. Do tej chwili jest to najlepszy nasz patent na nadmiar kudłów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalewka 03.04.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Podobno z dywanów i innych "tkaninowych" powierzchni kudły dobrze ściąga się gumową rękawicą. jeśli ktoś tak próbował, to poproszę o wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 03.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 ja na sierść psią mam bardzo dobry patent - zwykła zmiotka na kiju. Codziennie - raz dziennie. Raz w tygodniu odkurzanie i mycie mopem z mikrofibry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 03.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 potwierdzam, tylko u mnie odk. centralny 2-3x i praktycznie codzien na mokro Inna sprawa, że nie mam kostki przed domem i sucz wnosi mi dodatkowo tony piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 04.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 dzięki za rady chyba więc nie da się szybciej bez zamiatania. Nie lubie jednak szczotek bo jak zaczynam miotełka machać to wszystko idzie do góry. Chyba jednak odkurzacz. Jak się wprowadzimy mam nadzieje w sierpniu, wrzesniu 2009 pies będzie mniej uciążliwy bo zajmie inne apartamenta - garaż albo jakieś gospodarcze no i będzie przebywał wiecej czasu w ogrodzie. Do tego czasu zaciskam zęby i sprzątam. Do pasji szewskiej doprowadzaja mnie właśnie kudełki i widok jak moja córcia (3 latka) się w nich babrze. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 29.04.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Z psami to jest tak: jak pies przebywa na dworze to powinien też tam spać ponieważ po pierwsze się brudzi i ten brud wnosi do domu, po drugie (szczególnie w zimniejszych miesiącach) jak zaczyna spać w domu, gdzie jest cieplej, to gubi sierść. Z pomocniczych drobiazgów w domu polecam ... używane szczoteczki do zębów! Czyszczą te miejsca do których inne przyrządy nie docierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts