Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Następna moja prośba.Proszę piszcie swoje najlepsze przepisy kulinarne:ciasta,sałatki,mięsa..itp.Właśnie się przeprowadziliśmy,mam wymarzony piec(płyta ceramiczna-chociaż gaz jest chyba lepszy,piekarnik elektryczny).W kawalerce miałam popsuty piec,a za panny brak chęci oraz brak dobrego przykładu-moja mama-prawie chodzący ideał,osoba bardzo zdolna i inteligentna,akurat w tym zakresie nie jest zbyt biegła.Nie otrzymałam więc starannego przygotowania kulinarnego,czego bardzo żałuję,podziwiam np.moją szwagierkę,której mama wspaniale gotuje,piecze i od małego przekazywała jej tą wiedzę.

Niestety teraz w małżeństwie to pokutuje,chociaż gotuję dobrze,ale nie potrafię robić różnych "piprów"jak ja to nazywam.Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie.Czekam też na porady,sekrety tj.np ,że do ubijania piany dodaje się szczyptę soli - o czym np.niedoświadczona osoba nie wie.

Mam więc chęci,nareszcie narzędzia - czekam na dobre rady.Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego nikt nic nie pisze?Może zły dałam nagłówek.Nie chodziło mi już nawet o same przepisy,bo to dużo pisania,ale dobre rady doświadczonych pań domu czy po prostu osób lubiących gotować.
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748702
Udostępnij na innych stronach

Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie.

 

Ja moze nie z odpowiedzia,tylko z pytaniem.

Otoz zaintrygowala mnie informacja,odnosnie drozyzny schabowego i kurczaka.

Moglabys rozwinac?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748753
Udostępnij na innych stronach

Wiesz,co nie bardzo,bo i tak byś nie zrozumiał.

 

 

Ooo...

Zaintrygowalas mnie .

Skad,ze tak obcesowo zapytam,wiesz,co jest w stanie moj umysl objac swym rozumieniem,a co nie?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748785
Udostępnij na innych stronach

Myślę,że czasem to okolica W-wy wpływa na rozumienie pewnych rzeczy,a w przypadku cen to już na pewno .Ja bidna myszka z prowincji uważam,że np.schab jest na pewno droższy niż jakieś potrawy mączne ,bezmięsne itp. itd.Łapiesz,czy dalej nie?
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748810
Udostępnij na innych stronach

Ja bidna myszka z prowincji uważam,że np.schab jest na pewno droższy niż jakieś potrawy mączne ,bezmięsne itp. itd.Łapiesz,czy dalej nie?

 

Nie bardzo.

W W-wie,Twoje luksusy ( schabowy i kurczak ),sa drozsze,niz gdzie indziej.

Czy Ty ,przepraszam,ze pytam,masz kompleks prowincji?

Jezeli twierdzaco odpowiesz na ostatnie pytanie,to nie martw sie.

Mam znajomego psychoterapeute,ktory wyciagal ludzi z nietakiego dola.

Mam tez kumpli ,ktorzy sa wegeterianami.

Oni podaja mi ceny niemiesnych potraw,na takim poziomie cenowym,ze przy nich Twoj schab z kurczakiem,to jak szczaw przy rabarbarze.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748833
Udostępnij na innych stronach

Wiesz,co myślę ,że czepiasz się słówek.W tym temacie chodziło mi o - dobre rady,porady kulinarne osób lubiących gotować, ewentualnie jeżeli ktoś miał by chęć to -fajny przepis.A Ty uczepiłeś się jednego wyrażenia ,że tak powiem jak rzep psiego ogona i drążysz temat.Wogóle mam wrażenie ,że uczepiłeś się mojej osoby nie tylko w tym temacie.

Chyba nie będę sobie psuć nastroju i pójdę pogadać z mężusiem.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748883
Udostępnij na innych stronach

Julcik

 

Alez julcik.

Skad te oburzenie.

Formula jest taka:

Ty pytasz/zagajasz - ktos/ja odpowiada.

I o co sie droczyc?

Ze odpowiedzi sie nie podobaja?

Przeciez to nie koniec swiata.

To poczatek drogi.

Uczysz sie od odpowiadajacych.

Oni ucza sie od Ciebie.

Obopolna korzysc.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748918
Udostępnij na innych stronach

Luc... przypominasz mi psychoanalityka... :wink:

 

A co do kulinarnych rad, to radzę do krojenia cebuli nalać sobie kieliszek wina. Nie to żeby w oczy wtedy nie szczypało, po prostu jakoś tak... fajniej jest.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749040
Udostępnij na innych stronach

Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie... czekam na dobre rady.Z góry dziękuję i pozdrawiam.

 

Whisper

 

Wedlug mego widzenia rzeczywistosci,budzet na wino za krotki.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749073
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...