julcik 20.07.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Następna moja prośba.Proszę piszcie swoje najlepsze przepisy kulinarne:ciasta,sałatki,mięsa..itp.Właśnie się przeprowadziliśmy,mam wymarzony piec(płyta ceramiczna-chociaż gaz jest chyba lepszy,piekarnik elektryczny).W kawalerce miałam popsuty piec,a za panny brak chęci oraz brak dobrego przykładu-moja mama-prawie chodzący ideał,osoba bardzo zdolna i inteligentna,akurat w tym zakresie nie jest zbyt biegła.Nie otrzymałam więc starannego przygotowania kulinarnego,czego bardzo żałuję,podziwiam np.moją szwagierkę,której mama wspaniale gotuje,piecze i od małego przekazywała jej tą wiedzę.Niestety teraz w małżeństwie to pokutuje,chociaż gotuję dobrze,ale nie potrafię robić różnych "piprów"jak ja to nazywam.Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie.Czekam też na porady,sekrety tj.np ,że do ubijania piany dodaje się szczyptę soli - o czym np.niedoświadczona osoba nie wie.Mam więc chęci,nareszcie narzędzia - czekam na dobre rady.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dlaczego nikt nic nie pisze?Może zły dałam nagłówek.Nie chodziło mi już nawet o same przepisy,bo to dużo pisania,ale dobre rady doświadczonych pań domu czy po prostu osób lubiących gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie. Ja moze nie z odpowiedzia,tylko z pytaniem. Otoz zaintrygowala mnie informacja,odnosnie drozyzny schabowego i kurczaka. Moglabys rozwinac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz,co nie bardzo,bo i tak byś nie zrozumiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz,co nie bardzo,bo i tak byś nie zrozumiał. Ooo... Zaintrygowalas mnie . Skad,ze tak obcesowo zapytam,wiesz,co jest w stanie moj umysl objac swym rozumieniem,a co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Myślę,że czasem to okolica W-wy wpływa na rozumienie pewnych rzeczy,a w przypadku cen to już na pewno .Ja bidna myszka z prowincji uważam,że np.schab jest na pewno droższy niż jakieś potrawy mączne ,bezmięsne itp. itd.Łapiesz,czy dalej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ja bidna myszka z prowincji uważam,że np.schab jest na pewno droższy niż jakieś potrawy mączne ,bezmięsne itp. itd.Łapiesz,czy dalej nie? Nie bardzo. W W-wie,Twoje luksusy ( schabowy i kurczak ),sa drozsze,niz gdzie indziej. Czy Ty ,przepraszam,ze pytam,masz kompleks prowincji? Jezeli twierdzaco odpowiesz na ostatnie pytanie,to nie martw sie. Mam znajomego psychoterapeute,ktory wyciagal ludzi z nietakiego dola. Mam tez kumpli ,ktorzy sa wegeterianami. Oni podaja mi ceny niemiesnych potraw,na takim poziomie cenowym,ze przy nich Twoj schab z kurczakiem,to jak szczaw przy rabarbarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz,co myślę ,że czepiasz się słówek.W tym temacie chodziło mi o - dobre rady,porady kulinarne osób lubiących gotować, ewentualnie jeżeli ktoś miał by chęć to -fajny przepis.A Ty uczepiłeś się jednego wyrażenia ,że tak powiem jak rzep psiego ogona i drążysz temat.Wogóle mam wrażenie ,że uczepiłeś się mojej osoby nie tylko w tym temacie.Chyba nie będę sobie psuć nastroju i pójdę pogadać z mężusiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Julcik Alez julcik.Skad te oburzenie.Formula jest taka:Ty pytasz/zagajasz - ktos/ja odpowiada.I o co sie droczyc?Ze odpowiedzi sie nie podobaja?Przeciez to nie koniec swiata.To poczatek drogi.Uczysz sie od odpowiadajacych.Oni ucza sie od Ciebie.Obopolna korzysc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Może masz rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 masz rację Wiem. I stanowi to moj problem. Jak chcesz,to mozemy o tym porozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Napisałam-MOŻe masz rację?Chyba idę spać,wyczerpały mnie te posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Julcik Posty to nic,w porownaniu do trudow zdobywania many na schabowego+kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Oj,dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Chcesz o tym porozmawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.07.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Luc... przypominasz mi psychoanalityka... A co do kulinarnych rad, to radzę do krojenia cebuli nalać sobie kieliszek wina. Nie to żeby w oczy wtedy nie szczypało, po prostu jakoś tak... fajniej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.07.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 moze i tak Prezesie , ale dlaczego sie raz na jakis czas po prostu nie wyplakac i oczy ladniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.07.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ależ płakać będziesz, tylko że humor lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie... czekam na dobre rady.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Whisper Wedlug mego widzenia rzeczywistosci,budzet na wino za krotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No wlasnie pisalam juz w innym watku kulinarnym o tzw: Snie Karaibow sprawdz - moze to tansze jak schabowy a na pewno i zdrowsze :) [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.