julcik 20.07.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Następna moja prośba.Proszę piszcie swoje najlepsze przepisy kulinarne:ciasta,sałatki,mięsa..itp.Właśnie się przeprowadziliśmy,mam wymarzony piec(płyta ceramiczna-chociaż gaz jest chyba lepszy,piekarnik elektryczny).W kawalerce miałam popsuty piec,a za panny brak chęci oraz brak dobrego przykładu-moja mama-prawie chodzący ideał,osoba bardzo zdolna i inteligentna,akurat w tym zakresie nie jest zbyt biegła.Nie otrzymałam więc starannego przygotowania kulinarnego,czego bardzo żałuję,podziwiam np.moją szwagierkę,której mama wspaniale gotuje,piecze i od małego przekazywała jej tą wiedzę.Niestety teraz w małżeństwie to pokutuje,chociaż gotuję dobrze,ale nie potrafię robić różnych "piprów"jak ja to nazywam.Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie.Czekam też na porady,sekrety tj.np ,że do ubijania piany dodaje się szczyptę soli - o czym np.niedoświadczona osoba nie wie.Mam więc chęci,nareszcie narzędzia - czekam na dobre rady.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dlaczego nikt nic nie pisze?Może zły dałam nagłówek.Nie chodziło mi już nawet o same przepisy,bo to dużo pisania,ale dobre rady doświadczonych pań domu czy po prostu osób lubiących gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie. Ja moze nie z odpowiedzia,tylko z pytaniem. Otoz zaintrygowala mnie informacja,odnosnie drozyzny schabowego i kurczaka. Moglabys rozwinac? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz,co nie bardzo,bo i tak byś nie zrozumiał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz,co nie bardzo,bo i tak byś nie zrozumiał. Ooo... Zaintrygowalas mnie . Skad,ze tak obcesowo zapytam,wiesz,co jest w stanie moj umysl objac swym rozumieniem,a co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Myślę,że czasem to okolica W-wy wpływa na rozumienie pewnych rzeczy,a w przypadku cen to już na pewno .Ja bidna myszka z prowincji uważam,że np.schab jest na pewno droższy niż jakieś potrawy mączne ,bezmięsne itp. itd.Łapiesz,czy dalej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ja bidna myszka z prowincji uważam,że np.schab jest na pewno droższy niż jakieś potrawy mączne ,bezmięsne itp. itd.Łapiesz,czy dalej nie? Nie bardzo. W W-wie,Twoje luksusy ( schabowy i kurczak ),sa drozsze,niz gdzie indziej. Czy Ty ,przepraszam,ze pytam,masz kompleks prowincji? Jezeli twierdzaco odpowiesz na ostatnie pytanie,to nie martw sie. Mam znajomego psychoterapeute,ktory wyciagal ludzi z nietakiego dola. Mam tez kumpli ,ktorzy sa wegeterianami. Oni podaja mi ceny niemiesnych potraw,na takim poziomie cenowym,ze przy nich Twoj schab z kurczakiem,to jak szczaw przy rabarbarze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wiesz,co myślę ,że czepiasz się słówek.W tym temacie chodziło mi o - dobre rady,porady kulinarne osób lubiących gotować, ewentualnie jeżeli ktoś miał by chęć to -fajny przepis.A Ty uczepiłeś się jednego wyrażenia ,że tak powiem jak rzep psiego ogona i drążysz temat.Wogóle mam wrażenie ,że uczepiłeś się mojej osoby nie tylko w tym temacie.Chyba nie będę sobie psuć nastroju i pójdę pogadać z mężusiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Julcik Alez julcik.Skad te oburzenie.Formula jest taka:Ty pytasz/zagajasz - ktos/ja odpowiada.I o co sie droczyc?Ze odpowiedzi sie nie podobaja?Przeciez to nie koniec swiata.To poczatek drogi.Uczysz sie od odpowiadajacych.Oni ucza sie od Ciebie.Obopolna korzysc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Może masz rację? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 masz rację Wiem. I stanowi to moj problem. Jak chcesz,to mozemy o tym porozmawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Napisałam-MOŻe masz rację?Chyba idę spać,wyczerpały mnie te posty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Julcik Posty to nic,w porownaniu do trudow zdobywania many na schabowego+kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-748993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 22.07.2005 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Oj,dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Chcesz o tym porozmawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.07.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Luc... przypominasz mi psychoanalityka... A co do kulinarnych rad, to radzę do krojenia cebuli nalać sobie kieliszek wina. Nie to żeby w oczy wtedy nie szczypało, po prostu jakoś tak... fajniej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.07.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 moze i tak Prezesie , ale dlaczego sie raz na jakis czas po prostu nie wyplakac i oczy ladniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.07.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ależ płakać będziesz, tylko że humor lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.07.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gotuję nieskomplikowane rzeczy np.schabowy ,kurczak ,co w tym stylu - niestety przeważnie jest to drogie... czekam na dobre rady.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Whisper Wedlug mego widzenia rzeczywistosci,budzet na wino za krotki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No wlasnie pisalam juz w innym watku kulinarnym o tzw: Snie Karaibow sprawdz - moze to tansze jak schabowy a na pewno i zdrowsze :) [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/#findComment-749136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.