dorotazab 23.07.2005 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No wiec przypomne ..........jesli chodzi o ten sen karaibow ....hmmm to moj wyglada tak....smaczna kolacja we dwoje przy swiecach....pozniej wspolny prysznic tez przy swiecach i fajnej muzyce...nastepnie masaz polaczony z degustacja czerwonego wina....w obecnosci palacych sie kadzidelek i swiec ...............no i reszty juz chyba pisac nie trzeba..... mysle ze to najlepszy przepis na sen karaibow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.07.2005 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No wiec przypomne ..........jesli chodzi o ten sen karaibow ....hmmm to moj wyglada tak....smaczna kolacja we dwoje przy swiecach....pozniej wspolny prysznic tez przy swiecach i fajnej muzyce...nastepnie masaz polaczony z degustacja czerwonego wina....w obecnosci palacych sie kadzidelek i swiec ...............no i reszty juz chyba pisac nie trzeba..... mysle ze to najlepszy przepis na sen karaibow to co piszesz swiadczy , wiesz o czym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 wiem wiem a Ty wiesz??? - w trakcie jest sen na jawie a pozniej tez sen...karaibowy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 a propos tego ubijania tej piany - znowu inne przepisy mam na mysli a Ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.07.2005 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 a propos tego ubijania tej piany - znowu inne przepisy mam na mysli a Ty??? wiem wiem a Ty wiesz??? - w trakcie jest sen na jawie a pozniej tez sen...karaibowy hehe powiem Ci szczerze Dorotko gdybym nawet miala , a nie mowie , ze nie mam , ale ktos ten watek zalozyl , bo potrzebuje info o tym poza tym moj maz mnie calkiem niezle adoruje i nie mam potrzeby uzewnetrzniania swoich erotycznych fantazji w watkach kulinarnych ja je po prostu realizuje proste , nie? moze wymien towar na mniej wyrobiony bo jak robi do 9p.m. to i nie ma sily normalka i nie dziwota http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46724 julciu , a tu masz dla Ciebie przepisy , same szybkie i tanie pozdrawiam i smacznego zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Nie wsciekaj sie tak zaraz - Ty tez zartujesz i inni rowniez wiec nie widze powodu dla ktorych ja mam tego nie robic... A propos przepisow to mysle ze to najwiekszy zbior przepisow jaki dotychczas znalazlam na necie to: http://kuchnia.o2.pl/ - wszytsko czego dusza zapragnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karin 23.07.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 prosty placek z dowolnymi owocami więc tak Porcje: 10 Koszt: 10 zł Czas: 60 min. Składniki: - 2 cukry waniliowe, - 1 margaryna, - 1 szkl. cukru, - 3 szkl. mąki, - 3 jajka, - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, - 1/2 szkl. śmietany, - dowolne owoce. Z margaryny, mąki, cukru i cukru waniliowego zrobić kruszonkę, odsypać 1 szklankę. Do pozostałego ciasta dodać jajka, proszek do pieczenia i śmietanę utrzeć. Wyłożyć na blachę, ułożyć owoce i posypać kruszonką. Piec 40 min. w temp. 180 st. Czas przygotowania: Przepis bardzo prosty, ciasto przepyszne mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 03.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Danie dobre z piekarnika, ale najlepsze z grila.Składniki dla 4 osób:2 filety z piersi kurczaka20 dag sera fetakilka czarnych oliwekpapryka (kawałek czerwonej, żołtej, zielonej)bazyliaząbek czosnku3 łyżki olejucytrynasól, pieprz.PrzygotowanieFilety natrzeć solą i marynatą wykonaną z oleju, otartej skórki z cytryny, i wyciśniętym sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na conajmniej godzinę. Fetę wymieszać z posiekaną papryką, oliwkami i czosnkiem. Każdy filet naciąć tak aby powstała kieszeń. Napełnić ją farszem i spiąć wyakałaczką. Piec około 30 minut po 15 na każdą srtonę. Idealnie komponuje się z ziemniakami przygotowanymi w nasępujący sposób:Składniki dla 4 osób:4 duże ziemniaki8 plastrów boczku8 oliwek1/2 słoika przecieru pomidorowegoprzyprawa do ziemniakówczosnekzioła prowansalskiesól, pieprz. Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przekroić na pół. Do każdej połówki włożyć oliwkę. Przecier pomidorowy wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem, ziołami. Tym sosem posmarować plastry boczku. Owinąć ziemniaki i spiąć wykałaczaką. Piec aż plastry staną się chrupiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.08.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 tatko... jak to jest dla niezbyt doswiadczonych to ja jestem Królewna Śnieżka. Ale smakowite musi być niezwykle! Mmmm. Szukam pretekstu, zeby to zrobic, a jeszcze bardziej zeby ktos zrobil i mnie zaprosil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 22.08.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Droga "bratki" według mnie trudne jest wtedy kiedy muszę przygotwać od podsataw. Wszystkie składniki są dostępne wystarczy tylko wymieszać i poskładać w całość. Jestem facetem, a ci jak wiesz nie bardzo radzą sobie z kuchnią. Za pierwszym razem wyszło smakowicie. Wszyscy się zajadali. Do tego zrobiłem jeszcze sałatę na mój sposób z sosem prawie mojego autorstwa. Wszystkim polecam, warto. Aha zimne piwo też wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 22.08.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Jestem facetem, a ci jak wiesz nie bardzo radzą sobie z kuchnią. Tatko, a kto Ci takich bajek naopowiadał!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 23.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 To nie są bajki, przynajmniej w moim gronie. Większości facetom woda na herbatę przypala się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.08.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 To może ja też podam przepis z terenów byłej Jugosławii. Teraz jest dużo papryki i nie jest już taka droga jak zimą, więc można ja zrobić jako sałatkę. Ja biorę zawsze tą czerwoną, ponieważ jest najgrubsza. Trzeba ja umyć, wytrzeć na sucho i włożyć do piekarnika aby się upiekła. Trzeba do niej zaglądać i czasami obracać, tak aby upiekła się z każdej strony tak samo. Jak już jest upieczona to od razu taką gorącą włożyć do naczynia żaroodpornego (można też do siatki i zawiązać) i przykryć, aby parowała. Jak się w tym naczyniu ochłodzi trzeba z niej zdjąć skórkę. Dlatego musiała zaparować aby skorka łatwo odchodziła. Pokroić ja w paseczki, lub jak kto lubi i przyprawić octem, solą, olejem, pieprzem i drobniutko pokrojonym czosnkiem. Ten „sok” co powstaje jak papryka „paruje” w naczyńku też wykorzystać do tego.Podawać do mięsa, do wędlinki, ziemniaczków... Ciekawe czy będzie smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 23.08.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Jestem facetem, a ci jak wiesz nie bardzo radzą sobie z kuchnią. Oj wypraszam sobie. Ja tak nie uważam, i nie zamierzam nikogo do mojej kuchni dopuszczać (no moze czasami), chyba że do zmywania. JA potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 31.08.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Fajny wątek, ale na razie żadnych rad... A ja mam kłeszczyn: co zrobić, żeby w cieście nie było zakalca (ciasto ze śliwkami), albo inaczej - kiedy i dlaczego powstaje zakalec i jak temu zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 31.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 co zrobić, żeby w cieście nie było zakalca (ciasto ze śliwkami) Yyyy, yyy... kupić ciasto w cukierni?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 01.09.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 co zrobić, żeby w cieście nie było zakalca (ciasto ze śliwkami) Yyyy, yyy... kupić ciasto w cukierni?! Nieeee... Dla mnie cała atrakcja ciasta jest taka, że mogę je upiec sama. Nawet nie muszę go jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 05.09.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Placki ziemniaczane - aby nie czerniały dodaje się łyzkę smietany albo ile tam chcesz (zalezy na ile osób robisz - ja mówię o czterech) no i jak dodasz koperku do mazi ziemniaczanej to po prostu pycha placuszki wychodza - palce lizać. A luckiem sie nie przejmuj wyjątkowo wku.....jący typ na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 05.09.2005 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 A luckiem sie nie przejmuj wyjątkowo wku.....jący typ na tym forum. O. Dziekuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 06.09.2005 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A luckiem sie nie przejmuj wyjątkowo wku.....jący typ na tym forum. O. Dziekuje za zainteresowanie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.