dorotazab 23.07.2005 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No wiec przypomne ..........jesli chodzi o ten sen karaibow ....hmmm to moj wyglada tak....smaczna kolacja we dwoje przy swiecach....pozniej wspolny prysznic tez przy swiecach i fajnej muzyce...nastepnie masaz polaczony z degustacja czerwonego wina....w obecnosci palacych sie kadzidelek i swiec ...............no i reszty juz chyba pisac nie trzeba..... mysle ze to najlepszy przepis na sen karaibow Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.07.2005 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No wiec przypomne ..........jesli chodzi o ten sen karaibow ....hmmm to moj wyglada tak....smaczna kolacja we dwoje przy swiecach....pozniej wspolny prysznic tez przy swiecach i fajnej muzyce...nastepnie masaz polaczony z degustacja czerwonego wina....w obecnosci palacych sie kadzidelek i swiec ...............no i reszty juz chyba pisac nie trzeba..... mysle ze to najlepszy przepis na sen karaibow to co piszesz swiadczy , wiesz o czym?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 wiem wiem a Ty wiesz??? - w trakcie jest sen na jawie a pozniej tez sen...karaibowy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 a propos tego ubijania tej piany - znowu inne przepisy mam na mysli a Ty??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.07.2005 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 a propos tego ubijania tej piany - znowu inne przepisy mam na mysli a Ty??? wiem wiem a Ty wiesz??? - w trakcie jest sen na jawie a pozniej tez sen...karaibowy hehe powiem Ci szczerze Dorotko gdybym nawet miala , a nie mowie , ze nie mam , ale ktos ten watek zalozyl , bo potrzebuje info o tym poza tym moj maz mnie calkiem niezle adoruje i nie mam potrzeby uzewnetrzniania swoich erotycznych fantazji w watkach kulinarnych ja je po prostu realizuje proste , nie? moze wymien towar na mniej wyrobiony bo jak robi do 9p.m. to i nie ma sily normalka i nie dziwota http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46724 julciu , a tu masz dla Ciebie przepisy , same szybkie i tanie pozdrawiam i smacznego zycze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 23.07.2005 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Nie wsciekaj sie tak zaraz - Ty tez zartujesz i inni rowniez wiec nie widze powodu dla ktorych ja mam tego nie robic... A propos przepisow to mysle ze to najwiekszy zbior przepisow jaki dotychczas znalazlam na necie to: http://kuchnia.o2.pl/ - wszytsko czego dusza zapragnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karin 23.07.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 prosty placek z dowolnymi owocami więc tak Porcje: 10 Koszt: 10 zł Czas: 60 min. Składniki: - 2 cukry waniliowe, - 1 margaryna, - 1 szkl. cukru, - 3 szkl. mąki, - 3 jajka, - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, - 1/2 szkl. śmietany, - dowolne owoce. Z margaryny, mąki, cukru i cukru waniliowego zrobić kruszonkę, odsypać 1 szklankę. Do pozostałego ciasta dodać jajka, proszek do pieczenia i śmietanę utrzeć. Wyłożyć na blachę, ułożyć owoce i posypać kruszonką. Piec 40 min. w temp. 180 st. Czas przygotowania: Przepis bardzo prosty, ciasto przepyszne mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-749185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 03.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Danie dobre z piekarnika, ale najlepsze z grila.Składniki dla 4 osób:2 filety z piersi kurczaka20 dag sera fetakilka czarnych oliwekpapryka (kawałek czerwonej, żołtej, zielonej)bazyliaząbek czosnku3 łyżki olejucytrynasól, pieprz.PrzygotowanieFilety natrzeć solą i marynatą wykonaną z oleju, otartej skórki z cytryny, i wyciśniętym sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na conajmniej godzinę. Fetę wymieszać z posiekaną papryką, oliwkami i czosnkiem. Każdy filet naciąć tak aby powstała kieszeń. Napełnić ją farszem i spiąć wyakałaczką. Piec około 30 minut po 15 na każdą srtonę. Idealnie komponuje się z ziemniakami przygotowanymi w nasępujący sposób:Składniki dla 4 osób:4 duże ziemniaki8 plastrów boczku8 oliwek1/2 słoika przecieru pomidorowegoprzyprawa do ziemniakówczosnekzioła prowansalskiesól, pieprz. Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przekroić na pół. Do każdej połówki włożyć oliwkę. Przecier pomidorowy wymieszać z przyprawą do ziemniaków, czosnkiem, ziołami. Tym sosem posmarować plastry boczku. Owinąć ziemniaki i spiąć wykałaczaką. Piec aż plastry staną się chrupiące. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-761313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.08.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 tatko... jak to jest dla niezbyt doswiadczonych to ja jestem Królewna Śnieżka. Ale smakowite musi być niezwykle! Mmmm. Szukam pretekstu, zeby to zrobic, a jeszcze bardziej zeby ktos zrobil i mnie zaprosil Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-784732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 22.08.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Droga "bratki" według mnie trudne jest wtedy kiedy muszę przygotwać od podsataw. Wszystkie składniki są dostępne wystarczy tylko wymieszać i poskładać w całość. Jestem facetem, a ci jak wiesz nie bardzo radzą sobie z kuchnią. Za pierwszym razem wyszło smakowicie. Wszyscy się zajadali. Do tego zrobiłem jeszcze sałatę na mój sposób z sosem prawie mojego autorstwa. Wszystkim polecam, warto. Aha zimne piwo też wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-785046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 22.08.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Jestem facetem, a ci jak wiesz nie bardzo radzą sobie z kuchnią. Tatko, a kto Ci takich bajek naopowiadał!!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-786377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 23.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 To nie są bajki, przynajmniej w moim gronie. Większości facetom woda na herbatę przypala się. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-786672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.08.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 To może ja też podam przepis z terenów byłej Jugosławii. Teraz jest dużo papryki i nie jest już taka droga jak zimą, więc można ja zrobić jako sałatkę. Ja biorę zawsze tą czerwoną, ponieważ jest najgrubsza. Trzeba ja umyć, wytrzeć na sucho i włożyć do piekarnika aby się upiekła. Trzeba do niej zaglądać i czasami obracać, tak aby upiekła się z każdej strony tak samo. Jak już jest upieczona to od razu taką gorącą włożyć do naczynia żaroodpornego (można też do siatki i zawiązać) i przykryć, aby parowała. Jak się w tym naczyniu ochłodzi trzeba z niej zdjąć skórkę. Dlatego musiała zaparować aby skorka łatwo odchodziła. Pokroić ja w paseczki, lub jak kto lubi i przyprawić octem, solą, olejem, pieprzem i drobniutko pokrojonym czosnkiem. Ten „sok” co powstaje jak papryka „paruje” w naczyńku też wykorzystać do tego.Podawać do mięsa, do wędlinki, ziemniaczków... Ciekawe czy będzie smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-786931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 23.08.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Jestem facetem, a ci jak wiesz nie bardzo radzą sobie z kuchnią. Oj wypraszam sobie. Ja tak nie uważam, i nie zamierzam nikogo do mojej kuchni dopuszczać (no moze czasami), chyba że do zmywania. JA potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-788429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 31.08.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Fajny wątek, ale na razie żadnych rad... A ja mam kłeszczyn: co zrobić, żeby w cieście nie było zakalca (ciasto ze śliwkami), albo inaczej - kiedy i dlaczego powstaje zakalec i jak temu zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-798589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 31.08.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 co zrobić, żeby w cieście nie było zakalca (ciasto ze śliwkami) Yyyy, yyy... kupić ciasto w cukierni?! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-799317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 01.09.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 co zrobić, żeby w cieście nie było zakalca (ciasto ze śliwkami) Yyyy, yyy... kupić ciasto w cukierni?! Nieeee... Dla mnie cała atrakcja ciasta jest taka, że mogę je upiec sama. Nawet nie muszę go jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-799737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 05.09.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Placki ziemniaczane - aby nie czerniały dodaje się łyzkę smietany albo ile tam chcesz (zalezy na ile osób robisz - ja mówię o czterech) no i jak dodasz koperku do mazi ziemniaczanej to po prostu pycha placuszki wychodza - palce lizać. A luckiem sie nie przejmuj wyjątkowo wku.....jący typ na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-805828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 05.09.2005 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 A luckiem sie nie przejmuj wyjątkowo wku.....jący typ na tym forum. O. Dziekuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-805883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 06.09.2005 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A luckiem sie nie przejmuj wyjątkowo wku.....jący typ na tym forum. O. Dziekuje za zainteresowanie. . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/37270-sprawdzone-rady-kulinarne-dla-niezbyt-do%C5%9Bwiadczonych/page/2/#findComment-805888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.